Σελίδες

19 Νοε 2013

Θ. Παφίλης: Κοροϊδεύουν όσοι αναζητούν φιλολαϊκές λύσεις εντός του καπιταλισμού (VIDEO)



«Να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος αν δεν φύγει από την ΕΕ, αν δεν υπάρξει μονομερής διαγραφή του χρέους και αν δεν πάρει την εξουσία στα χέρια του», ζήτησε από το λαό ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», κατέστησε σαφές ότι «όσοι αναζητούν διέξοδο μέσα σε αυτό το σύστημα, το λιγότερο που κάνουν είναι να κοροϊδεύουν τον κόσμο».
Με σκωπτικό τρόπο σημείωσε ότι «οι 30.000 που δεν έχουν νερό και οι 350.000 που δεν έχουν ούτε ρεύμα είναι η προσφορά του καπιταλισμού το 2013». Όπως είπε, αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που αν πάρουν τον πλούτο στα χέρια τους αυτοί που τον παράγουν, θα απογειώσουν την οικονομία και το βιοτικό επίπεδο του λαού.
Ο Θανάσης Παφίλης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση δεν ακολουθεί λάθος πολιτική», αλλά εφαρμόζει μέτρα που έχουν ως στόχο «να βγει το κεφάλαιο από την κρίση με τις λιγότερες απώλειες και να επανέλθει η κερδοφορία του». Επίσης καυτηρίασε την υποκρισία όσων ασκούν κριτική στο μνημόνιο, αλλά αποκρύπτουν ότι από την 1η Γενάρη του 2013 ισχύουν νέοι δημοσιονομικοί κανόνες που επιβάλλουν σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, ξεκαθάρισε ότι «τα Πανεπιστήμια τα κλείνει η κυβέρνηση», που θέλει να τα «υποβαθμίσει και να τα ιδιωτικοποιήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου