Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Ν. Σοφιανός : Χρειάζεται να συγκροτηθεί μια εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση (VIDEO)«Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι να δούμε ποιος είπε την εξυπνότερη ατάκα», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στην συζήτηση που έγινε στη Βουλή.
Μιλώντας στο «MEGA», ξεκαθάρισε πως «το ζητούμενο σήμερα είναι να διαμορφωθούν όροι ώστε να υπάρχει ανασύνταξη μιας εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης που θα δυσκολέψει, θα αποσπάσει, θα δώσει ανάσες».

Όπως είπε, αυτό που είδαμε στη Βουλή ήταν ένα «θέατρο» και από τις δύο πλευρές, για να κρυφτούν οι «κοινές στρατηγικές επιλογές τους». Συμπλήρωσε πως και με τη μία και με την άλλη συνταγή το λογαριασμό θα τον πληρώσει ο λαός.
Ο Νίκος Σοφιανός προειδοποίησε ότι «η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε για να περάσει μέτρα που θα προσθέσουν καινούργια βάρη στη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός». Επίσης μίλησε για «αντιπολίτευση που συμπολιτεύεται την κυβέρνηση και λέει στο λαό θα μείνεις στην ΕΕ, στο χρέος που το αναγνωρίζουμε, στην οικονομία που περνάει κρίση και σαπίζει». Μάλιστα σχολιάζοντας το επικοινωνιακό σόου που έγινε το βράδυ του Σαββάτου έξω από την ΕΡΤ, ανέφερε πως «όταν δεν μπορείς να κινητοποιήσεις κόσμο, κάνεις θέατρο στα κάγκελα».
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι για να δοθεί τώρα απάντηση στα ακόμη πιο βίαια μέτρα που έρχονται, πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τι του φταίει. «Όταν του λες ότι το πρόβλημα είναι η τρόικα και δεν του λες ότι η τρόικα είναι οι σύμμαχοί μας στην ΕΕ, τον ψεκάζεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου