Σελίδες

26 Νοε 2013

Γιάννενα: Συνέδριο-παρωδία επιχείρησε να στήσει η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου

Συνέδριο-παρωδία επιδίωξε να οργανώσει χθες η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.
Όπως καταγγέλλει η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΚΕ με τη συνδρομή των αντιπροσώπων της ΔΑΚΕ και της νεοεμφανιζόμενης παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε πραξικοπηματικά να γίνει η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής στην αρχή της διαδικασίας, πριν από τη συζήτηση και τον απολογισμό. Τελικά στη συζήτηση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού έμειναν στην αίθουσα οι αντιπρόσωποι που εκλέχθηκαν με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ και λίγοι ακόμη αντιπρόσωποι.
Η πλειοψηφία στη Διοίκηση του ΕΚ (ΠΑΣΚΕ) χρησιμοποίησε αυτή την τακτική γιατί δεν ήθελε να συζητηθούν τα «έργα» της. Να μην αποκαλυφτεί ότι έχουν δώσει κυριολεκτικά «γην και ύδωρ» για τη στήριξη της αντεργατικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματιών στην περιοχή. Φοβήθηκαν ότι για άλλη μία φορά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα αποκάλυπταν και μπροστά στους αντιπροσώπους την υπονομευτική τους στάση απέναντι στους αγώνες και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Θα αποκάλυπταν, για παράδειγμα, ότι οι δυνάμεις αυτές έφτασαν στο σημείο να διαγράψουν από το σωματείο της επιχείρησης «ΠΙΝΔΟΣ» (στο οποίο είναι πρόεδρος ο γραμματέας του ΕΚΙ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ) εργάτρια με πρωτοπόρα δράση, η οποία απολύθηκε. Μάλιστα ανακοίνωσαν τη διαγραφή από το σωματείο την ημέρα που είχε προκηρυχθεί απεργία ενάντια στην απόλυσή της.
Επίσης θα φανέρωναν τον απεργοσπαστικό τους ρόλο, αφού πρόεδρος-γραμματέας και ταμίας του ΔΣ, που είναι επανειλημμένα απεργοσπάστες, χωρίς ντροπή δικαιολογούν τη στάση τους με επιχειρήματα όπως ότι «είχαν συνδικαλιστική άδεια» ή ότι τους χρειάζονταν στην επιχείρηση.
Θα έρχονταν στο φως ότι το ταμείο του ΕΚ χρησιμοποιείται για προσωπικές τους ανάγκες, αφού είναι χαρακτηριστικό π.χ. ότι παρουσιάζουν έξοδα κίνησης 90 ευρώ για διαδρομή που αντιστοιχεί σε 24 ευρώ.
Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά για τους λόγους που η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ δεν ήθελε να γίνει συζήτηση στο συνέδριο του ΕΚ. Τελικά, ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός καταψηφίστηκε από τους παρευρισκόμενους αντιπροσώπους.
Όλες αυτές τις μέρες η πλειοψηφία του ΕΚΙ προσπαθεί να διασφαλίσει ότι δεν θα ανατραπούν οι συσχετισμοί στο ΕΚΙ. Με απειλές και εκβιασμούς προσπαθεί να αποσπάσει την ψήφο των αντιπροσώπων. Στο στόχο αυτό συμβάλλουν και ίδιοι οι εργοδότες με την εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά και διάφοροι μηχανισμοί εξαγοράς που έχουν στηθεί στην Τοπική Διοίκηση.
Συνολικότερα οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης του ΕΚ Ιωαννίνων αντικειμενικά αναδεικνύονται σε αναμέτρηση όπου στέκονται αντιμέτωποι η εργατική τάξη με τους αγωνιστές εργαζόμενους και επικεφαλής το ΠΑΜΕ και από την άλλη η μεγαλοεργοδοσία, οι μηχανισμοί εξαγοράς και τρομοκράτησης που είναι στημένοι από το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης και τους εκπροσώπους της στο συνδικαλιστικό - εργατικό κίνημα.
Οι ταξικές δυνάμεις, οι αντιπρόσωποι των σωματείων που εκλέχτηκαν με το ΠΑΜΕ, που δεν σκύβουν το κεφάλι, που τιμούν την τάξη τους, μπορούν και έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον αρνητικό συσχετισμό. Να επιβάλουν μια νέα πλειοψηφία, αγωνιστική, ταξική στο ΕΚ Ιωαννίνων. Πλειοψηφία που θα μάχεται για την οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την οργάνωση της αλληλεγγύης. Θα διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας. Ένα ΕΚ μπροστάρη στην κοινή δράση και συμμαχία με τους μικρούς ΕΒΕ, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, της πολιτικής που υπηρετεί τα μονοπώλια.
Η ψήφος στο ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ και συγκροτείται από αγωνιστές εργάτες και εργάτριες, ανέργους και απολυμένους, είναι όπλο για κάθε εργάτη, ενάντια στη σαπίλα και τη βαρβαρότητα. Η ενίσχυση αυτού του ψηφοδελτίου είναι βήμα για να οργανωθεί ακόμη καλύτερα η εργατική λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση στη λυσσαλέα επίθεση του κεφαλαίου.
902.gr

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/11/13, 7:58 μ.μ.

    Οι παρασιωπήσεις του Μπογιόπουλου
    http://greki-gr.blogspot.gr/2013/11/blog-post_447.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε,
      Που κολλάει το σχόλιο σου στην ανάρτηση???
      Πουθενά θα έλεγα...
      Διάβασα και το site που αναφέρεις,
      και λοιπόν???
      Ο κάθε χρυσαυγίτης λέει ότι του κατεβάσει η γκλάβα του...
      Πολιτική άποψη έχεις???
      Αν ναι τότε την τεκμηριώνεις μόνος σου και επώνυμα...
      Αλλοιώς αυτοχαρακτηρίζεσαι troll και ηλίθιος...
      Σκέψου ήμουν πάρα πολύ ευγενικός απέναντι σου.
      ΑντιΚΚΕ προπαγάνδα δεν θα κάνεις εδώ, αλλού να πάς,
      Υπάρχουν πολλά blogs για ανεγκέφαλους & χρυσαυγίτες.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/11/13, 12:39 π.μ.

      Χρυσαυγιτόπουλο που πήγες????
      Πήγες να βρείς τον χρυσαυγουλο σκυλομουρη σφακανακη???

      Διαγραφή