Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Ξάνθη: Συνεχίζονται οι τραμπουκισμοί των χρυσαυγιτών

Στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Ξάνθης θα δικαστεί την Τρίτη 5 Νοέμβρη ο χρυσαυγίτης Χ. Γιαννέλης που το τελευταίο διάστημα πρωταγωνιστεί σε επιθέσεις και προπηλακισμούς εναντίον μελών της ΚΝΕ.
Την Κυριακή επικεφαλής ομάδας έξι νεαρών επιτέθηκαν και γρονθοκόπησαν δύο μέλη της ΚΝΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείκνυαν το ρόλο της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στο 1ο ΕΠΑΛ. Συνελήφθη μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του τα μέλη της ΚΝΕ και την Δευτέρα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για να δικαστεί με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να δικαστεί αύριο. 
Η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ και το ΝΣ Ξάνθης της ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία να δώσουν μαζική απάντηση στη νέα τραμπούκικη ενέργεια των φασιστών της Χρυσής Αυγής συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που διοργανώνουν την Τρίτηστις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης
Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν, κατήγγειλαν την προσπάθεια τρομοκράτησης μελών της ΚΝΕ που ξεκίνησε με το προβοκατόρικο υβριστικό σύνθημα που έγραψαν οι χρυσαυγίτες ενάντια στον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ βάζοντας υπογραφή ΚΚΕ. Συνεχίστηκε με απειλές μέσω ανώνυμων τηλεφωνημάτων σε μέλη της ΚΝΕ, με τον τραμπουκισμό μαθητή του ΕΠΑΛ και την επίθεση με γροθιές στα δύο μέλη της ΚΝΕ, την  Κυριακή, μέρα που οι εμποροϋπάλληλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, με την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έδιναν την μάχη για την υπεράσπιση της Κυριακής Αργίας. 
Με ανακοίνωση τους η ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ και το ΝΣ Ξάνθης της ΚΝΕ σημειώνουν: 
«Επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος για το χτύπημα του κινήματος. Οι ενέργειες αυτές δεν είναι τυχαίες, απορρέουν από το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι φασίστες. 
Στόχος τους να τρομοκρατήσουν κάθε μαθητή, κάθε νέο, κάθε εργάτη που σκέφτεται να σηκώσει κεφάλι, που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, όποιον εναντιωθεί στους φίλους τους εφοπλιστές και βιομηχάνους. Τους δημιουργούν ρίγος και ανατριχίλα η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως και στα αφεντικά τους, που τους έχουν για τη "βρώμικη" δουλειά. Τους δηλώνουμε ευθέως και πάλι ότι ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται με τέτοια τεχνάσματα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι χρυσαυγίτες είναι παιδιά του συστήματος και ξέρουμε πώς να τους αντιμετωπίζουμε. Τέτοιες ενέργειες δε θα μένουν αναπάντητες, θα απαντιούνται με μαζικό οργανωμένο κίνημα, θα προβάλλονται σε όλους τους χώρους εργασίας οι αποτρόπαιες ενέργειές τους, για να καταλάβουν όλοι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι μαθητές, οι φοιτητές τι κουμάσια είναι».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου