Σελίδες

5 Νοε 2013

Όλοι στην απεργία στις 6 Νοέμβρη με το ΠΑΜΕ - Στις 10.30π.μ. στην Ομόνοια

Με εντατικούς ρυθμούς δίνουν οι ταξικές δυνάμεις τη μάχη, για τις ώρες που απομένουν, σε κάθε χώρο δουλειάς στα εργοστάσια, στα καταστήματα, στα γραφεία, στις γειτονιές για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας στις 6 Νοέμβρη. Για να αντιμετωπιστεί η εργοδοτική τρομοκρατία, να σπάσει η απογοήτευση και η μοιρολατρία.
Δεκάδες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα
Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου. Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 70 πόλεις της χώρας. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις πόλεις)

Για την Αθήνα οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 10 το πρωί. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, ανέργους, νέες και νέους, με τη συμμετοχή τους στην απεργία να διεκδικήσουν:
  • «Όχι» στις νέες μειώσεις στους ήδη μειωμένους μισθούς που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
  • «Όχι» στο νέο τσεκούρι που έρχεται σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στο πετσόκομμα των εφάπαξ. Να καταργηθούν άμεσα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να επανέλθουν η 13η και 14η κύρια και επικουρική σύνταξη, να επιστραφούν στα Ταμεία τα κλεμμένα και παρακρατημένα από το κράτος και τους εργοδότες. «Όχι» στην απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.
  • Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Να μην επιτρέψουμε το σφαγιασμό των εποχικών επιδομάτων. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
  • Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Να παρθεί πίσω το χαράτσι των 25 ευρώ για τη νοσηλεία, να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στην είσοδο των νοσοκομείων.
  • «Όχι» στην απελευθέρωση των απολύσεων. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι έως σήμερα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.
  • «Όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις.
  • «Όχι» στη νέα φοροεπιδρομή που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού. Να καταργηθούν οι φόροι σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Να μη μείνει λαϊκό σπίτι χωρίς θέρμανση.
  • «Όχι» στην απελευθέρωση του ωραρίου. «Όχι» στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
Ασφαλιστικό: Βασικό μέτωπο πάλης στην απεργία
Με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, αλλά και με τις δηλώσεις υπουργών και «κύκλων» του υπουργείου Εργασίας, προετοιμάζεται το έδαφος για νέα βάρβαρα μέτρα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι αποτελεί βασικό μέτωπο πάλης στις 6 Νοέμβρη.(Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ)
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής από ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους σε γενικό ξεσηκωμό και σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία, με κεντρικό σύνθημα «Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα». Η απόφαση για απεργία πρέπει να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση, σημειώνει το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανεχθούν τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης, αλλά να ανατρέψουν τη βαρβαρότητα που ζουν, να χτίσουν τη δική τους συμμαχία. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ)
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τον κάθε συνάδελφο να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να ενώσει τη φωνή του με τον άνεργο, τον υπάλληλο, τη νοικοκυρά, τη νεολαία, το φτωχό αγρότη παραγωγό και να δηλώσει «παρών» στην απεργία. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ)
Η ΠΑΣΥ καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά όλης της χώρας, με τους αγωνιστικούς Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, με τις Συντονιστικές Επιτροπές των μπλόκων, με τη παρουσία του κάθε αγρότη και αγρότισσας να δώσει στις 6 Νοέμβρη τη δική της αγωνιστική απάντηση στις αντιαγροτικές πολιτικές. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κάλεσμα της ΠΑΣΥ)
Η ΟΓΕ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, κομμάτι του εργατικού, λαϊκού κινήματος καλεί τους συλλόγους και τις ομάδες της να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της απεργίας, τονίζοντας ότι οι γυναίκες που σηκώνουν στην πλάτη τους το ολοένα και πιο βαρύ φορτίο των προβλημάτων της οικογένειάς τους δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν απαθείς. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κάλεσμα της ΟΓΕ)
Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές στις 6 Νοέμβρη να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν με τους εργάτες και τα ταξικά σωματεία. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κάλεσμα του ΜΑΣ)
Μαθητές από δεκάδες σχολεία της Αθήνας καλούν στο μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στις 10 το πρωί έξω από το δημαρχείο. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
ΠΑΜΕ: Κάλεσμα σε ανέργους και απολυμένους
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους ανέργους στις 6 Νοέμβρη να δώσουν το μαζικό τους «παρών» μαζί με τους εργαζόμενους στην απεργία, τονίζοντας ότι η απάντηση στη βαρβαρότητα που ζούμε είναι η οργάνωση, η συλλογική πάλη, η αντίσταση και μαζί με τα συνδικάτα να διεκδικήσουμε αύξηση του επιδόματος ανεργίας και του χρόνου επιδότησης, σταθερή και μόνιμη δουλειά.(Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ)
Καθημερινά δεκάδες αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία
Δεκάδες συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από συνδικάτα, σωματεία και Ομοσπονδίες όπου κάτω από συλλογικές διαδικασίες πάρθηκε η απόφαση συμμετοχής στην απεργία. Αποφάσεις που πληθαίνουν καθημερινά. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Συνεντεύξεις στο «902.gr»
Για τη σημασία της επιτυχίας της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 6 Νοέμβρη και των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ μίλησε στο portal του «902.gr» ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. (Δείτε εδώ τη συνέντευξη)
Επίσης με δηλώσεις τους στο «902.gr» εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ καλούν τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους σπουδαστές και τις γυναίκες σε μαζική συμμετοχή στην απεργία. (Δείτε εδώ τις δηλώσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου