Σελίδες

3 Οκτ 2013

Ν. Καραθανασόπουλο: Το ΚΚΕ δεν υπογράφει δήλωση μετανοίας στο σύστημα (VIDEO)




«Δήλωση νομιμοφροσύνης δεν πρόκειται να κάνουμε», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού που κατέφυγε στην αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΓΚΑ» σημείωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αποκαλυπτικός καθώς αναπαρήγαγε τη λογική της ΕΕ, που εξισώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό.

Επίσης χαρακτήρισε επικίνδυνο το διαχωρισμό που επιχειρείται να γίνει ανάμεσα στην πράξη και στην ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. «Ο ναζισμός είναι εγκληματική ιδεολογία και δεν μπορούμε να ξεχωρίζουμε τη μορφή από το περιεχόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, εάν κάνουμε αυτόν το διαχωρισμό, «θα οδηγηθούμε στη λογική που λέει ότι η περιφρούρηση των αγώνων είναι μορφή εκδήλωσης βίας, πάει ενάντια στους νόμους, συνιστά εγκληματική ενέργεια».
Αναφερόμενος στην αποφυλάκιση ορισμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής, σημείωσε πως οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν ερωτηματικά, ενώ υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. «Το ζήτημα δεν είναι μόνο νομικό», είπε, προσθέτοντας ότι «ιστορικά ο ναζισμός και ο φασισμός συντρίφθηκαν από την πάλη των λαών».
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι δεν ήταν το μνημόνιο «το έδαφος που έθρεψε τη Χρυσή Αυγή». Μάλιστα, έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα που οι ναζιστικές οργανώσεις έχουν δύναμη, όπως στη Νορβηγία που είναι εκτός της ΕΕ, στην Αυστρία και στην Ουγγαρία που δεν έχουν μνημόνιο.
Κατέστησε σαφές πως η Χρυσή Αυγή «στηρίζεται από μηχανισμούς του συστήματος, από μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές και αξιοποιείται και από τις πολιτικές δυνάμεις του συστήματος, είτε μέσα από το φούσκωμά της, είτε μέσα από την αποδυνάμωσή της, για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού».
Αναδεικνύοντας τη λύση, υπογράμμισε ότι ο ναζισμός και ο φασισμός «ξεριζώνονται μόνο από τη δράση του λαϊκού παράγοντα, η οποία, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να χτυπάει στην καρδιά του συστήματος για γενικότερες ρήξεις και ανατροπές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου