Σελίδες

23 Οκτ 2013

Θ. Παφίλης: Η απειθαρχία είναι καθήκον (VIDEO)


Φυλάκιση έξι μηνών θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση σε όσους αμφισβητούν αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω, η απειθαρχία και η ανυπακοή είναι καθήκον κάθε ανθρώπου που θέλει την πρόοδο της κοινωνίας».
Την κατηγορηματική αυτή απάντηση έδωσε ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης με αφορμή την τροπολογία που προβλέπει ποινή φυλάκισης έξι μηνών σε όσους παραβιάζουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η τροπολογία αυτή ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο «Ηλεκτρονική επιτήρηση υπόδικων, κατάδικων και κρατούμενων σε άδεια» που συζητείται στη Βουλή.
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο Θανάσης Παφίλης ανέφερε ότι δημουργείται τεράστιο πολιτικό ζήτημα καθώς η τροπολογία εισάγει πρωτοφανή και απαράδεκτα πράγματα στον ποινικό κώδικα. «Ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση όλων όσοι  αρνούνται να υποταχθούν στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, εάν εφαρμοστεί η τροπολογία, κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με έξι μήνες φυλάκιση όσοι θα αντιταχθούν σε μια επέμβαση κατά της Συρίας. Μάλιστα ανέφερε ότι εάν υπήρχε αυτός ο νόμος όταν έγινε ο πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας, θα πήγαιναν στη φυλακή όσοι διαδήλωσαν εναντίων του.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ζήτησε να αποσυρθεί η επίμαχη ρύθμιση και κάλεσε όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Επίσης στηλίτευσε την πρακτική της κυβέρνησης να εισάγει «από το παράθυρο» και «την τελευταία στιγμή» τόσο σημαντικά ζητήματα με τη μορφή τροπολογίας.
Αρχικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επιχείρησε να κρύψει τον πραγματικό χαρακτήρα της τροπολογίας, κάνοντας λόγο για διαδικαστικού χαρακτήρα ζήτημα.
Στη συνέχεια μετά την αντίδραση του Θανάση Παφίλη (δείτε εδώ το βίντεο), προσπάθησε να θολώσει τα νερά, λέγοντας ότι η ποινή της φυλάκισης ισχύει όχι για αυτούς που αμφισβητούν όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της ΕΕ, αλλά μόνο για αυτούς που παραβιάζουν τις κυρώσεις που επιβάλλουν οι δύο οργανισμοί. Πρόκειται για ένα καταγέλαστο επιχείρημα, αφού όλες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις έχουν τη μορφή των κυρώσεων διπλωματικού, οικονομικού ή στρατιωτικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου