Σελίδες

2 Οκτ 2013

Η Χ.Α., το κράτος, το παρακράτος, ο Νίκος ο κοντός, η Marfrin, η επίθεση στο ΠΑΜΕ και άλλες ιστορίες...


Νέα στοιχεία σχετικά με το video του info-war.gr που έδειχνε μέλη της Χρυσής Αυγής να πετούν πέτρες εναντίον αντιφασιστών διαδηλωτών με την ανοχή (αν όχι προστασία) της Ελληνικής Αστυνομίας έρχονται στο φως από τις απομαγνητοφωνησεις συνομιλιών μελών της οργάνωσης.
Το ερώτημα είναι πόσες άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις του παρακράτους κρατά στα χέρια της η ΕΥΠ.
Αναλυτικά η συνομιλία που είχαν ο Ν.Α (Α) με την ΠΚ (Β) έχει ως εξής:
(Α) Οι κάτοικοι και καλά που λέγαν ότι βγήκανε ξέρεις ποιοι ήταν; Δεν είδες στην άκρη κάποιους που πετάγανε πέτρες και τέτοια;
(Β) Ηταν από πίσω από τους μπάτσους κάποιοι με τα δοκάρια…

(Α) Ναι… ποιος το κανόνισε;
(Β) Δεν ξέρω.
(Α) Ο κοντός το κανόνισε.
(Β) Ποιος είναι ο κοντός;
(Α) Ο Νίκος.
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και ένα χρόνο το Info-war.gr και η εφημερίδα Guardian, μιλώντας με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ είχαν αποκαλύψει ότι η ΕΥΠ γνώριζε κάθε κίνηση της Χρυσής Αυγής αλλά προτιμούσε, σύμφωνα με τον αξιωματικό, να παραμένει σιωπηλή για να την χρησιμοποιήσει αργότερα για δικό της όφελος.
Ο ίδιος αξιωματικός υποστήριζε ότι μέλη του φασιστικού παρακράτους ευθύνονται για αρκετές προβοκάτσιες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Αναφέρθηκε μάλιστα χαρακτηριστικά σε παλαιότερη σύγκρουση μελών του ΚΚΕ και του αντιεξουσιαστικού χώρου, την οποία ο ίδιος εκτιμά ότι πυροδότησαν ομάδες ακροδεξιών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αξιωματικός της αστυνομίας πιστεύει ότι οι ομάδες των αντιεξουσιαστών δεν θα ξεκινούσαν ποτέ να πετάνε πέτρες στα κεφάλια απροστάτευτων διαδηλωτών.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του info-war.gr και του Guardian (από το 9: 47 και μετά)...




Στο πλαίσιο εκείνης της έρευνας του Info-war.gr άλλα στελέχη της αστυνομίας είχαν αφήσει αιχμές σχετικά με την υπόθεση της Marfin, θέτοντας το ερώτημα γιατί δεν έχουν κυκλοφορήσει video από τις τελευταίες κινήσεις των δραστών.
Χωρίς να αποδίδουν συγκεκριμένες ευθύνες έθεταν υπό αμφισβήτηση την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών σε μια υπόθεση που έκτοτε αποτελεί «σημαία» για δεκάδες αναλυτές των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης.
Υπενθυμίζεται ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις καταστροφών που είχαν αποδοθεί σε «κουκουλοφόρους», όπως η φωτιά στις αποθήκες της γνωστής αλυσίδας ειδών ένδυσης και υπόδησης Sprider Stores, η ενδελεχής έρευνα αποκάλυψε ότι δράστες ήταν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης.
Η Ευρωπαϊκή ιστορία έχει δεκάδες παραδείγματα συγκαλυμμένης παρακρατικής δράσης φασιστικών ομάδων, η οποία αποδιδόταν σε οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, με χαρακτηριστικότερες τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιταλία τις δεκαετίες του 70 και του 80.
Ακούστε την εκπομπή του Info-war.gr για την ιστορία της προβοκάτσιας.
 Μήπως λοιπόν ή σύλληψη της ηγεσίας της Χ.Α είναι μια χρυσή ευκαιρία για να ανοίξει ο φάκελος παλαιών ανεξιχνίαστων υποθέσεων παρακρατικής δράσης;
Όλες οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν τις υποψίες για τη βαθύτερη σχέση της Χρυσής Αυγής με τμήματα του κρατικού μηχανισμού. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η πληροφορία που παρουσίασε το Κουτί της Πανδώρας ότι ο φερόμενος ως σύνδεσμος της ΕΥΠ με τη Χ.Α είχε τοποθετηθεί σε αυτή τη σχέση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Όσοι αναλυτές όμως επιχείρησαν να συνδέσουν τις τελευταίες ημέρες τη δράση του φασιστικού παρακράτους με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δέχθηκαν ομοβροντία ανυπόστατων κατηγοριών από κύκλους της ομάδας αλήθεια της ΝΔ, την οποία αναπαρήγαγαν αυτούσια αρκετά μέσα ενημέρωσης.
Η απλουστευτική λογική που προωθούν τα μέσα ενημέρωσης και η οποία θέλει τη Χ.Α να αποτελεί απλώς μια νεοναζιστική συμμορία χωρίς δεσμούς με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο έχει καταρρεύσει από καιρό και η δικαιοσύνη – αν θέλει να ξεπλύνει την προσβολή της ΝΔ που υποστηρίζει ότι έδρασε κατ’ εντολήν της – πρέπει να ρίξει φως σε δεκάδες υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου