Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών: Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει


Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει, ξεκαθαρίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με αφορμή την καταδίκη και τη φυλάκιση μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
«Για άλλη μια φορά η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο οδηγώντας στο αυτόφωρο, στην καταδίκη και στη φυλάκιση μαθητές του 1ουΕΠΑΛ Λαμίας!
Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Δευτέρας 7/10, η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, συνέλαβε 20 μαθητές, με πρόσχημα τη διατάραξη κοινής ησυχίας, από τους οποίους οι 12 μετά από παρέμβαση των γονιών αφέθηκαν ελεύθεροι και για τους άλλους 8 ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία! Από αυτούς, οι 6 καταδικάστηκαν από 20 μέρες ως και 4 μήνες και μάλιστα χωρίς καν την παρουσία δικηγόρου, χωρίς δηλαδή τη δυνατότητα υπεράσπισης!

Κράτησαν τα παιδιά μας πίσω από τα κάγκελα για μια μέρα λες και είναι εγκληματίες. Τα δίκασαν και τα καταδίκασαν, γιατί τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και στη ζωή. Παλεύουν δηλαδή τα νέα παιδιά να μην κλείσει το σχολείο τους, μετά τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών, την κατάργηση των ειδικοτήτων τους, ζητούσαν δηλαδή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα αντικείμενα που είχαν επιλέξει. Τα παιδιά δηλαδή παλεύουν για το αυτονόητο.
Παράλληλα, σε πολλά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας καλούνται καθημερινά μαθητές μαζί και γονείς να καταθέσουν σε αστυνομικά τμήματα επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα. Αστυνομικοί και διευθυντές πιέζουν τους γονείς να "συμμορφώσουν" τα παιδιά τους προς την κυβερνητική πολιτική, προς την υποταγή. Όλος ο κρατικός μηχανισμός εν δράσει για να καθυποτάξει τους απείθαρχους 16άρηδες, 18άρηδες!
Σπέρνουν το φόβο, τρομοκρατούν τους αγωνιστές μαθητές για να περάσουν ανενόχλητοι τα αντιλαϊκά αντιεκπαιδευτικά τους μέτρα. Για να φτιάξουν το σχολείο που θα προετοιμάσει τους αυριανούς υποταγμένους των 200 και 300 ευρώ. Θέλουν να στείλουν μήνυμα υποταγής και μοιρολατρίας προς κάθε κατεύθυνση. Δεν είναι μεμονωμένο το επεισόδιο της Λαμίας.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ! ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να απολογηθεί στο λαό:
  • Για την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων και το πέταγμα 20.000 μαθητών από τα ΕΠΑΛ.
  • Για τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
  • Για την κινητικότητα - διαθεσιμότητα - απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών.
  • Για τις τεράστιες ελλείψεις σε λειτουργικές δαπάνες.
  • Για την κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών.
  • Για τα παιδιά που υποσιτίζονται, που δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και γιατρούς.
Η επιχείρηση τρομοκράτησης - συκοφάντησης των αγώνων των παιδιών πρέπει να τσακιστεί!
Στο πλευρό των μαθητών πρέπει να βρεθούν οι γονείς, τα σωματεία εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι.
Κανείς εκπαιδευτικός να μη μείνει αμέτοχος. Να περιφρουρήσει τα αγωνιζόμενα παιδιά. Να απομονώσει τους διευθυντές που παίζουν το ρόλο του καταδότη. Κανείς γονιός να μην μπει στο παιχνίδι της συμμόρφωσης.
Οι μαθητές αντιδρούν στη βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα σπίτια τους και στο σχολείο τους και καλά κάνουν. Έτσι θέλουμε τα παιδιά μας. Όρθια!!! Αγωνιστές!!! Μαχητές!!!».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου