Σελίδες

3 Οκτ 2013

Ποιον βλέπουν να τους απειλεί;


«Αν θέλουμε να νικήσουμε τον εξτρεμισμό, δεν μπορούμε ποτέ να πάμε στα άκρα. Πριν από λίγες ημέρες, όπως σας είπα, συντρίψαμε μια ομάδα νεοναζί στην Ελλάδα, εφαρμόζοντας πλήρως τη νομοθεσία. Αποδείξαμε ότι το νομικό μας πλαίσιο είναι πλήρως εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό. Αυτό που πραγματικά χρειαζόταν ήταν η πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για την πλήρη εφαρμογή του νόμου (...) Από τη μια πλευρά έχουμε τη Χρυσή Αυγή και από την άλλη μια ακραία αντιπολίτευση, η οποία λέει να βγούμε από το ΝΑΤΟ, από την ΕΕ, έξω από το ευρώ, δεν είναι κάτι το οποίο θα ήταν εποικοδομητικό για την ελληνική υπόθεση». Αυτά είπε χτες στις ΗΠΑ ο Αντ. Σαμαράς. Σε ποιον απευθυνόταν; Σε εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων και αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.


Αυτούς διαβεβαίωσε ότι η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τσακίσει τα «άκρα» και τον «εξτρεμισμό». Ανασύροντας την πιο χυδαία προπαγάνδα, έβαλε σ' ένα τσουβάλι τη φασιστική Χρυσή Αυγή και τις πολιτικές - κοινωνικές δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ. Τον ιμπεριαλισμό, δηλαδή, και τις ενώσεις του. Ολους αυτούς τους καταχώρισε κάτω από τον τίτλο «εξτρεμισμός» και δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση και τους νόμους να τους τσακίσει. Εξαγγέλλει ότι θα εξασφαλίσει την οικονομική και πολιτική σταθερότητα, την προώθηση των στρατηγικών επιλογών της ελληνικής αστικής τάξης σε συμμαχία με ισχυρότερες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Λέει, δηλαδή, στους φυσικούς και πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου ότι το νομικό οπλοστάσιο που ενεργοποίησε σε βάρος της Χρυσής Αυγής θα το αξιοποιήσει αύριο για να χτυπήσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Και μάλιστα, το πιο πρωτοπόρο και ριζοσπαστικό του κομμάτι, αυτό που αντιπαλεύει τον καπιταλισμό και τις διακρατικές του ενώσεις. Αυτές οι δυνάμεις, σύμφωνα με την κυβέρνηση, απειλούν τη «σταθερότητα» που θέλουν οι καπιταλιστές, για να επενδύουν πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, με το κίνημα παραδομένο ή τουλάχιστον εγκλωβισμένο σε μεταρρυθμιστικές αυταπάτες. Αυτές οι δυνάμεις, σύμφωνα με τον Αντ. Σαμαρά, απειλούν και την «ελληνική υπόθεση», που σημαίνει τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας. Για λογαριασμό της η κυβέρνηση παλεύει να αναβαθμίσει το γεωπολιτικό ρόλο της χώρας, που σημαίνει αναβάθμιση του ρόλου της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, σε ανταγωνιστική σχέση αλλά και σε συμμαχίες με άλλες χώρες της περιφέρειας.

Οσο περνούν οι μέρες τόσο πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα για τις πραγματικές στοχεύσεις του αστικού συστήματος, πίσω από τον κουρνιαχτό για τη Χρυσή Αυγή, που είναι δικό του παιδί. Ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί. Η «σταθερότητα» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, έχει ανάγκη μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή, που θα τρομοκρατούν και σε συνεργασία με τους μηχανισμούς του κράτους θα χτυπάνε το κίνημα. Αυτό ζητάει σήμερα το κεφάλαιο, αυτόν το ρόλο ανέθεσε το σύστημα στη Χρυσή Αυγή. Να γιατί λέμε ότι ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις κορόνες των αστών και των κομμάτων τους ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Το δικό του φόβο έχουν και για να τον βάλουν στη γωνία αξιοποιούν όλα τα μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου