Σελίδες

25 Οκτ 2013

Θέατρο του παραλόγου;

Η ΝΔ επιμένει στο ρόλο του νονού του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τον έχει βαφτίσει κομμουνιστική, αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική δύναμη, αντίπαλο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ κ.λ.π. 
Ιδιότητες που δεν αναγνωρίζει, άλλωστε, ούτε ο ίδιος στον εαυτό του. 

Εφτασε, μάλιστα, να χαρακτηρίζει «συνονθύλευμα κομμουνιστών» το οπορτουνιστικό Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ιδρύθηκε με βάση τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος προβλέπει ότι όρος για την ίδρυση των «ευρωκομμάτων» είναι ο σεβασμός των αρχών της ΕΕ. 

Θέατρο του παραλόγου; μικροκομματική σκοπιμότητα; 
Οχι μόνο.
 
Βεβαίως, η ΝΔ προσπαθεί να στήσει νέα αποπροσανατολιστική δικομματική - διπολική αντιπαράθεση στο πλαίσιο αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού.
 
Σε τελευταία ανάλυση, η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος από τους δύο είναι πιο ένθερμος υποστηρικτής της ΕΕ δεν ενδιαφέρει στο ελάχιστο τον ελληνικό λαό που υποφέρει και στενάζει, όπως και δεν τον απασχολεί ποιος θα είναι ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, δηλαδή ποιος θα υπηρετεί καλύτερα την ΕΕ των μονοπωλίων και των πολύμορφων επεμβάσεων κατά των λαών και των κινημάτων τους.
 
Ο στόχος, όμως, είναι σαφής, η ΝΔ με τη στάση της και τη χτεσινή ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος συνεχίζει τη βρώμικη τακτική της ενοχοποίησης της πάλης ενάντια στην ΕΕ, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και το καπιταλιστικό σύστημα, αυτή δηλαδή την τακτική που ξεκίνησε ο Α. Σαμαράς με την ομιλία του στις ΗΠΑ. 

Την επίθεση την αξιοποιεί γενικά η αστική τάξη για να ενισχύσει τον αντικομμουνισμό, να προετοιμάσει επίθεση ενάντια στην αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης, αλλά και να ασκήσει πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ για περισσότερες αποδείξεις «ρεαλιστικής προσαρμογής» και διαβεβαιώσεις ως ενδεχόμενου αυριανού διαχειριστή, πίεση στην οποία, όπως αποδεικνύεται, ανταποκρίνεται σύσσωμος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου