Σελίδες

14 Οκτ 2013

Περί άκρων συνέχεια και η «θεωρία νόμος και τάξη»

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΜΑΤ...
(κλικ για μεγεθυνση)
Πολλή φασαρία για τα «δύο άκρα» γίνεται το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση, πολιτικούς, ειδήμονες, κλπ, κλπ. 
Πέρα από το ανυπόστατο της ταύτισης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής με την πάλη του λαϊκού κινήματος, έχει και άλλες επιδιώξεις. Καμιά υποτίμηση, λοιπόν, για την ουσία της!
Αυτό που εννοούν είναι το χτύπημα της πάλης του λαού και της φιλολαϊκής εξόδου από την κρίση.
Αλήθεια, αν ήθελαν να εφαρμόσουν μια φιλολαϊκή πολιτική, να δίνουν αυξήσεις μισθών, σταθερή και μόνιμη δουλειά, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων, φτηνή λαϊκή στέγη, θα έκαναν επικλήσεις του τύπου «νόμος και τάξη»; Προφανώς όχι.

Με το «νόμος και τάξη», εννοούν και θέλουν να επιβάλουν όλα αυτά που έχουν γίνει και όλα αυτά που ετοιμάζουν, με το λαό υποταγμένο και με σκυμμένο το κεφάλι.
Γιατί η ανάκαμψη που λένε προϋποθέτει το ισοπέδωμα των εργαζομένων, με το εργατικό κίνημα ουρά της ΕΕ, της εργοδοσίας. Οι όποιες επενδύσεις που θα γίνουν σε ορισμένους τομείς ή κλάδους πάνω στο σάρωμα άλλων, η ΕΕ, και οι συμμαχίες με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ κ.ά. θέλουν κίνημα αφοπλισμένο.
Αυτό είναι το άμεσο πρόβλημα που θέλουν οι «επενδυτές» και οι λεγόμενοι «υγιείς επιχειρηματίες», η ΕΕ με τις αντιλαϊκές αποφάσεις, αυτό υλοποιεί και η εξουσία τους γιατί αυτό είναι το συμφέρον τους.
Τι εννοούν τελικά;
Αν οι μαθητές ενός σχολείου πάρουν με τη Γενική Συνέλευσή τους απόφαση κατάληψης του σχολείου, γιατί δεν έχει θέρμανση ή κατά των μέτρων της κυβέρνησης στην Παιδεία, μπορεί να είναι παράνομη σύμφωνα με τις λογικές τους!!!
Αν ένα σωματείο διεκδικεί αυξήσεις μισθών, μόνιμη και σταθερή δουλειά, κηρύσσει απεργία και την περιφρουρήσει από τους μπράβους της εργοδοσίας, τότε μπορεί να θεωρηθεί παράνομη!!!
Ας αφήσουν τώρα ότι τους έπιασε ο πόνος για τη λαϊκή «ησυχία». Το «νόμος και τάξη» ήταν προμελετημένο με έντονη εκδήλωση στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, γιατί εκεί ζορίστηκαν τα πράγματα πιο σοβαρά και σε μεγάλους επιχειρηματίες.
Οι εργασιακές σχέσεις «δούλου» που προωθούν, θέλουν και συνείδηση «δούλου». 
Δεν πρέπει να τους περάσει! 
Το οφείλουμε αν μη τι άλλο στα παιδιά μας!
Οι τίμιοι εργάτες που δεν λυγίζουν, δεν προδίδουν την τάξη τους, τα λαϊκά συμφέροντα, τα εργατικά συνδικάτα, οι Λαϊκές Επιτροπές, κάθε ριζοσπάστης και προοδευτικός που καταλαβαίνει ότι δεν βγαίνει πέρα με το «yes men», θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Είναι καθήκον και αναφαίρετο δικαίωμα!
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου