Σελίδες

15 Οκτ 2013

Αλ. Τσίπρας: Είναι καλύτερος διαπραγματευτής γιατί δε φοράει γραβάτα!!!


Ακόμα και τους πλέον καχύποπτους εκπλήσσει κάθε φορά, ο τρόπος και τα «φτηνά» επιχειρήματα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ παραμυθιάζει τον κόσμο.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε εκπομπή του «enikos.gr», ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε τις υποσχέσεις για ακύρωση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «εάν δεν έχουμε πρόθεση να επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση με τους δανειστές, θα σήμαινε ότι έχουμε έναν άλλο εύκολο τρόπο να συνεχίσουμε εκτός δανειακής σύμβασης, κάποια άλλη δυνατότητα δανεισμού για να καλύψουμε τα δημοσιονομικά και τα χρηματοδοτικά κενά. Δεν έχουμε».

Τόσο απλά και τόσο κατανοητά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συνεχιστεί ο δανεισμός. Μόνο που το μνημόνιο δεν είναι κάτι αφηρημένο. Είναι οι όροι που συνοδεύουν το δάνειο, προσαρμοσμένοι στις ανάγκες των δανειστών και της εγχώριας πλουτοκρατίας. Επομένως δεν μπορείς να κρατήσεις το δάνειο και να καταργήσεις τους όρους του. Όμως ακόμα και αν καταργήσεις το σημερινό μνημόνιο, εφόσον αναγνωρίζεις το χρέος και θέλεις νέο δάνειο θα υπογράψεις και ένα άλλο μνημόνιο.



Ας πάμε και στο δεύτερο παραμύθι της καλύτερης επαναδιαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί καλύτερα με τους εταίρους της, γιατί τα στελέχη της δεν είναι στις λίστες της «Siemens» και της Λίστας Λαγκάρντ, λες και αυτό είναι το θέμα και όχι η υλοποίηση συγκεκριμένων στρατηγικών επιλογών. 

Δηλαδή εάν βρεθούν κυβερνητικά στελέχη που δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα, δεν θα εφαρμόσουν τις γενικότερες κατευθύνσεις της ΕΕ για χαμηλούς μισθούς; 
Στις άλλες χώρες που δεν έχουν μνημόνια και πρωθυπουργοί και υπουργοί δεν έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, πώς εφαρμόζονται τα ίδια, αντιλαϊκά, μέτρα; 
Μα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να αμφισβητήσει την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα ξεπερνώντας τα όρια του γελοίου ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει από τις ενδυματολογικές του επιλογές. 

Όπως λέει εάν στην πρώτη σύνοδο κορυφής που θα συμμετάσχει ως Πρωθυπουργός, φορέσει γραβάτα «θα ήταν ένα κακό μήνυμα προς τους εταίρους οι οποίο θα πάρουν ένα μήνυμα εκείνη την ώρα ότι έρχεται αυτός να συμβιβαστεί με τον τρόπο με τον οποίο εμείς συμπεριφερόμαστε». 
Αυτό το τελευταίο, μάλλον είναι ανάξιο σχολιασμού.

902.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος15/10/13, 6:42 μ.μ.

    Δικαιολογία για την γραβάτα υπάρχει. ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΓΡΑΒΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΖΙΒΑΓΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΜΟΔΑΣ και δεν το επιτρέπει ο αμερικάνος image maker.

    ΑπάντησηΔιαγραφή