Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήρια το Σάββατο 5 Οκτώβρη


Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το Σάββατο 5 Οκτώβρη απευθύνει το ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως «Ή θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι».
Στην Αττική η συγκέντρωση έχει οριστεί στην Ομόνοια στις 11.00 το πρωί. Ανάλογες κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας στο διάστημα από 2 μέχρι 5 Οκτώβρη (Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις πόλεις).
Αναλυτικά η ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:
«Σάββατο 5 Οκτώβρη
Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.
Στην Αττική στην Ομόνοια στις 11 π.μ.
Να είναι μέρα γενικού ξεσηκωμού, μαζικής συμμετοχής.
Όλοι οι  εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες τη μέρα εκείνη με λεωφορεία, μετρό, με όλους τους τρόπους κατεβαίνουμε στην Ομόνοια.
Να το αποφασίσουμε χωρίς δισταγμό.

Γιατί μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα για να επιβάλουν τους νέους μισθούς πείνας. Ήδη σήμερα με 300 ευρώ και λιγότερο δουλεύουν τα παιδιά μας, οι νέοι εργαζόμενοι. Γιατί απελευθερώνουν τις απολύσεις. Γιατί μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, τσακίζουν το 8ωρο. Γιατί καταργούν την Κυριακή αργία. Γιατί καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επιπλέον μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε αν πάρουμε αποφάσεις. Αν πιο πριν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο συζητήσουμε πλατιά με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις. Τα σωματεία να μπουν αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, στην οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, παραμερίζοντας κάθε συμβιβασμένο και φοβισμένο συνδικαλιστή.
Τα συλλαλητήρια στις 5 Οκτώβρη μπορούν να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων. Η πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων ανησυχεί το κράτος των μονοπωλίων, τα κόμματά του. Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες δεν ήταν μόνο η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων σε κάθε πόλη, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η συμμαχία είναι αυτά που κρίνουν τις μάχες.
Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα. Όμως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και αγώνα.
Ή θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι».
Πλήθος σωματείων, Ομοσπονδιών κι Εργατικών Κέντρων καλούν στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ: 
Η ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), το Σωματείο Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες-Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, η Ένωση Οικοδόμων&Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα νομού Αιτωλοακαρνανίας, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Αιτωλοακαρνανίας, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ζακύνθου, η γραμματεία Υγειονομικών Δράμας του ΠΑΜΕ, η γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ, η γραμματεία Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης του ΠΑΜΕ, η γραμματεία Ηρακλείου Κρήτης του ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων FORTHNET - NETMED, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής - Πειραιά, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, το ΣΕΤΗΠ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ομοσπονδία Τύπου-Χάρτου, η 'Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Ξάνθης, o σύλλογος αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών και εμπόρων Δήμου Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), οι ΕΒΕ Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Καισαριανής. Το Συνδικάτο εργατουπαλλήλων παρασκευής&συσκευασίας τροφίμων-αρτοσκευασμάτων-ποτών-ειδών ζαχαροπλαστικής Νομού Χανίων, η γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, η γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» και o Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ στον Αλιμο.
Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
Σήμερα, Πέμπτη 3/10
Ξάνθη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Καβάλα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Βόλος, 6.30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου
Αρτα, 8 μ.μ., πλατεία Κιλκίς
Πύργος, 7 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ
Κόρινθος, 7.30 μ.μ., Περιβολάκι
Αργος, 7 μ.μ., πλατεία Αγ. Πέτρου
Ηράκλειο, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
Χανιά, 8 μ.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων
Αύριο, Παρασκευή 4/10
Κοζάνη, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Αλεξανδρούπολη, 7 μ.μ., Δημαρχείο
Δράμα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Λάρισα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Καρδίτσα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Αμφισσα, 7 μ.μ., πλατεία Λαού
Αλιβέρι, 7 μ.μ., πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Εμπορική Τράπεζα)
Ιστιαία, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
Λάρυμνα, 7 μ.μ., παραλία
Πρέβεζα, 7.30 μ.μ., Θεοφάνειο
Λευκάδα, 7.30 μ.μ., Αϊ - Μηνάς
Κέρκυρα, 7 μ.μ., πλατεία Σαρόκο
Αργοστόλι, 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο
Μυτιλήνη, 6.30 μ.μ., πλατεία Σαπφούς
Σάμος, 7 μ.μ., πλατεία Καρλοβάσου
Το Σάββατο 5/10
Αθήνα, 11 π.μ., Ομόνοια
Θεσσαλονίκη, 11 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Κομοτηνή, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Πάτρα, 10.30 π.μ., πλατεία Γεωργίου
Τρίκαλα, 11 π.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου
Χαλκίδα, 11 π.μ., πλατεία Αγοράς
Λαμία, 11 π.μ., πλατεία Πάρκου
Θήβα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία
Λιβαδειά, 12 το μεσημέρι, κεντρική πλατεία
Γιάννενα, 11 π.μ., Δημαρχείο
Αγρίνιο, 11 π.μ., κεντρική πλατεία
Σκιάθος, 6 μ.μ., παραλία (Λαιμός - Μπούρτζι)
Σκόπελος, 7 μ.μ., παραλία (Δημοτικό Καφενείο)
Κως, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
Τη Δευτέρα 7/10
Ρέθυμνο, 7 μ.μ., Δημαρχείο
Ρόδος, 6 μ.μ., Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Ικαρία, 8 μ.μ., Εύδηλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου