Σελίδες

6 Σεπ 2013

Οργάνωση και αντεπίθεση το σύνθημα του ΠΑΜΕ για το επόμενο διάστημα (VIDEO)




Το σχέδιο και το πλαίσιο δράσης του ΠΑΜΕ για το επόμενο διάστημα παρουσιάσθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από την Εκτελεστική Γραμματεία του το μεσημέρι της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, παρουσία εκπροσώπων της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.
Επίσης, δόθηκαν στη δημοσιότητα τρία κείμενα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, για την ανασύνταξη του κινήματος, την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα και τις εξελίξεις στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, τα οποία επιδιώκουν να συζητηθούν πλατιά στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα.

Παράλληλα, παρουσιάσθηκαν κεντρικές πρωτοβουλίες που παίρνει το ΠΑΜΕ το επόμενο διάστημα.
Προκλητική η απουσία των ΜΜΕ
Από τη συνέντευξη τύπου απουσίαζαν προκλητικά τα αστικά ΜΜΕ. Όπως κατήγγειλε το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, «ενώ τα ΜΜΕ παρευρίσκονταν σχεδόν όλα στο Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκλητικά -προφανώς με εντολή των ιδιοκτητών- αποχώρησαν τα περισσότερα. Προηγούμενα είχαν σύσσωμα παρακολουθήσει και πρόβαλαν τις συνεντεύξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ. Άλλωστε, η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με την εργοδοσία. Αποκλείουν το ΠΑΜΕ από τα ΜΜΕ γιατί δεν θέλουν να προβάλλεται ο ταξικός προσανατολισμός του κινήματος, που επιδιώκει να οργανώσει την πάλη της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική που τη θέλει χωρίς εργατικά δικαιώματα, υποταγμένη, συμβιβασμένη και να αποδέχεται την πολιτική που την εξαθλιώνει. Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τα ΜΜΕ που αποχώρησαν και καλεί την εργατική τάξη να γυρίσει την πλάτη της στην ενημέρωση που προβάλλει τα εργοδοτικά συμφέροντα και να δυναμώσει τη συσπείρωση με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και την επαφή της με τα μέσα ενημέρωσής του».
Τα κυβερνητικά μέτρα είναι ενταγμένα στο στρατηγικό σχεδιασμό του κεφαλαίου
Στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Πέρρος, εκ μέρους της εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι οι όλοι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για το επόμενο διάστημα γίνονται με στρατηγική στόχευση, ταξική συνέπεια και προσαρμογή στις ανάγκες του κεφαλαίου και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είπε, «δεν πρόκειται για λάθος επιλογές ή για αποσπασματικές αποφάσεις όπως ισχυρίζονται οι κάθε λογής λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Πρόκειται για πολιτικές και μέτρα που είναι ενταγμένα σε συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό και στοχεύουν στην ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων» και έφερε ως παράδειγμα τις εξελίξεις στις αμυντικές βιομηχανίες.
Προειδοποίησε ότι «η κατάσταση της εργατικής τάξης, η ζωή της θα χειροτερεύει και η εκμετάλλευσή της θα μεγαλώνει. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να φτάσει την τιμή της εργατικής δύναμης στο κατώτατο σημείο. Εκεί στοχεύουν η κατάργηση του κατώτερου μεροκάματου με νόμο, η πλήρης εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων, χτυπώντας ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Σε αυτά τα σχέδιά της έχει εντάξει και μεθοδεύει καθημερινά την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την κατάργηση των αποζημιώσεων, την απλήρωτη δουλειά που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση των επιδομάτων, των δώρων Χριστουγέννων κλπ. Εκεί εντάσσονται οι νέες βαθιές ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, η απαλλαγή της εργοδοσίας και του κράτους από τις ασφαλιστικές εισφορές, από τις παροχές στην υγεία, για να ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα, όπως επίσης οι νέες περικοπές των συντάξεων με βάση το κατώτερο μεροκάματο των 586 ευρώ. Το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο που έχει φέρει στη Βουλή».
Κύριο καθήκον η ανασύνταξη
Ο Γιώργος Πέρρος τόνισε πως μπροστά σε αυτό το τοπίο, η κύρια κατεύθυνση του ΠΑΜΕ είναι «πώς θα πυκνώνουν οι γραμμές του ΠΑΜΕ με νέα σωματεία - επιτροπές αγώνα και συνδικαλιστές και θα ισχυροποιούνται σε αντικαπιταλιστική και αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εργατική γειτονιά. Να κατανοείται ότι χωρίς το ταξικό κίνημα και τα στηρίγματά του για την εργατική τάξη δεν μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την απελευθέρωσή της, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης».
Το μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ πρόσθεσε πως πρέπει «να συζητήσουμε με την εργατική τάξη, να ανοίξει πλατιά ο προβληματισμός σε κάθε χώρο δουλειάς, παντού, τι κίνημα χρειαζόμαστε. Αυτό πρέπει να συζητηθεί όχι μόνο σε γενικό επίπεδο, αλλά κατά κλάδο. Ο κίνδυνος να εγκλωβιστεί ξανά εργατόκοσμος στις αυταπάτες και σε μια καλή διαχείριση είναι υπαρκτός, αν δεν διαμορφώνεται ταξική συνείδηση. Αυτό προϋποθέτει να δυναμώσουν οι δεσμοί μας ιδιαίτερα με τον κόσμο που απεγκλωβίστηκε, που μας ακολουθάει στις κινητοποιήσεις, στην οργάνωσή τους. Να απεγκλωβίζεται η εργατική τάξη από το δόκανο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Επίσης, να δυναμώσει το στοιχείο της οργάνωσης, της βελτίωσης της λειτουργίας των συνδικάτων, το στοιχείο της συσπείρωσης δυνάμεων, της ενίσχυσης του ΠΑΜΕ».
Μέτωπα πάλης
Τα μέτωπα πάλης πάνω στα οποία θα δοθεί η μάχη, θα οργανωθεί η δουλειά είναι οι Συλλογικές Συμβάσεις, ηκοινωνική ασφάλιση, η υγεία, οι πλειστηριασμοί, ηπαιδεία, οι ιδιωτικοποιήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη οργανώνονται συλλαλητήρια ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.
Απαντώντας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΕΕ, της μεγαλοεργοδοσίας που σφίγγουν όλο και πιο πολύ τη θηλιά της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της ληστείας, το ΠΑΜΕ προετοιμάζει την πρώτη βδομάδα του Οκτώβρη συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις.
Οργανώνει συλλαλητήριο στις 15 Σεπτέμβρη στην παραλία της Λάρυμνας για να εκφραστεί έμπρακτα η ταξική αλληλεγγύη της εργατικής τάξης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.
Στις 3 Οκτώβρη θα συμμετέχει στη Διεθνή μέρα δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) με θέμα: Τρόφιμα, νερό, εκπαίδευση για το λαό και όχι για τα μονοπώλια.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου