Σελίδες

27 Σεπ 2013

Ν. Σοφιανός: Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος (VIDEO)




«Εντός των τειχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οικονομίας του κεφαλαίου δεν υπάρχει λύση» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΓΚΑ» σημείωσε ότι «η σύγκρουση, η προοπτική της ανατροπής είναι εδώ και απαιτεί μια λαϊκή πλειοψηφία αποφασισμένη να διεκδικήσει για δικό της λογαριασμό τον πλούτο που έχει αυτή η χώρα».

Η προσέγγιση αυτή, πρόσθεσε, «δεν στερεί καθόλου την ανάγκη, σήμερα που υπάρχει ο αρνητικός συσχετισμός, να πρωτοστατήσει στην πάλη, στην οργάνωση, στην αλληλεγγύη». «Δεν μπορεί η αλληλεγγύη να γίνεται υπόθεση ρατσιστικών συσσιτίων μίσους της Χρυσής Αυγής και άλλων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Φέρνοντας το παράδειγμα των 25 ευρώ που θα επιβληθεί στα νοσοκομεία και των κατασχέσεων στα σπίτια είπε ότι «αυτή η πολίτικη πρέπει να αντιμετωπιστεί με όρους κινήματος και στη βάση αυτή να απομονωθεί, να χτυπηθεί, να διωχθεί από τις λαϊκές γειτονιές και όλους τους χώρους αυτό το νεοναζιστικό εγκληματικό μόρφωμα».
Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο για εμάς είναι η πολιτική, μαζική αντιμετώπιση του νεοναζισμού, του ρατσισμού της εγκληματικής δραστηριότητας που αναπτύσσει η Χρυσή Αυγή και αυτό είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος». «Αυτό το νεοναζιστικό εγκληματικό μόρφωμα είναι κομμάτι αυτού του συστήματος, στηρίζει τα βάθρα του συστήματος που είναι η οικονομία της αγοράς. Γιατί η Χρυσή Αυγή όταν δεν δολοφονεί και δεν τραμπουκίζει στηρίζει τους εφοπλιστές, τους επιχειρηματίες, την υγιή επιχειρηματικότητα με τοποθετήσεις στη βουλή και αλλού».
Ο Νίκος Σοφιανός ξεκαθάρισε ότι η Χρυσή Αυγή «ψωνίζει πάνω στην ανέχεια, στην ανεργία, στην πολιτική θολούρα που αναπτύσσεται για τις αιτίες που φτάσαμε ως εδώ». Μάλιστα υπενθύμισε «το Σύνταγμα, την πάνω και κάτω πλατεία, τις κρεμάλες και τις μούντζες» επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που κατήγγειλε αυτό το «θίασο».
Όπως είπε το «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» ήταν μια θολούρα για να κρύψει την ουσία, ότι τα μνημόνια ήταν συνταγή που επιτάχυνε την εφαρμογή προαποφασισμένων μέτρων που παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. «Υπάρχει ένα πλαίσιο που έδρασε η Χρυσή Αυγή: Κλεπτοκρατία, τοκογλύφοι, εμείς έχουμε τα καθαρά χέρια αλλά μπορεί να χαιρετάνε και ναζιστικά, οι επιτροπείες, οι εποπτείες, οι τροϊκανοί» σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου