Σελίδες

11 Σεπ 2013

Ν. Καραθανασόπουλος: Είτε με έλλειμμα, είτε με πλεόνασμα οδηγούν στη χρεοκοπία το λαό (VIDEO)




«Η επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματοςπροϋποθέτει τη χρεοκοπία των λαϊκών στρωμάτων είτε μέσω της τεράστιας φοροεπιδρομής που γίνεται, είτε μέσω της μείωσης των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στο «Μέγκα».

Απαντώντας στην ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «το ζήτημα δεν είναι αν το πρωτογενές πλεόνασμα είναι εθνική επιτυχία ή οφθαλμαπάτη, εμείς λέμε ότι είτε με έλλειμμα, είτε με πλεόνασμα δεν πρόκειται να αποφευχθεί η χρεοκοπία του λαού».
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε πρόκληση τον ισχυρισμό ότι θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα, λέγοντας πως «από τη στιγμή που του παίρνεις χίλια αν του δώσεις δέκα εντάσσεται στη λογική να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι». Το ζήτημα είναι, συνέχισε, «ότι μένει στο απυρόβλητο το κεφάλαιο και η οικονομική ολιγαρχία που κέρδισαν και σε συνθήκες ανάπτυξης και σε συνθήκες κρίσης».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι εξίσου ψεύτικο είναι το δίλημμα «πώς θα διαχειριστούμε το δημόσιο χρέος, αν θα γίνει επιμήκυνση και μείωση των επιτοκίων που είναι η ευρωπαϊκή πλειοψηφούσα αντίληψη ή θα πάμε στη λογική του ΔΝΤ για "κούρεμα", την οποία αποδέχθηκε ο ΣΕΒ και ο ΣΥΡΙΖΑ». Όπως είπε, «και οι δύο πλευρές συζητούν και διαπραγματεύονται εντός των πλαισίων της αστικής τάξης για τον τρόπο, αλλά και τους όρους επιδείνωσης της κατάστασης των λαϊκών στρωμάτων. Και οι δύο λογικές λένε ότι ο λαός πρέπει να αποδεχθεί το χρέος στο σύνολό του ή μεγάλο μέρος».
Αναφερόμενος στη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ, τόνισε ότι «η εναλλακτική πρόταση είναι να ανατρέψει ο λαός αυτή την κατάσταση και να αξιοποιήσει το τεράστιο σύνολο των παραγωγικών δυνατοτήτων που σήμερα καταστρέφονται».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου