Σελίδες

11 Σεπ 2013

Προσαρμογή στην «ευελιξία» θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι μόνο αποδοχή μιας πραγματικότητας βαθιά αντεργατικής που έχει διαμορφωθεί ως συνέπεια της ανάγκης του κεφαλαίου για ολοένα και φτηνότερο, ολοένα και πιο ευέλικτο, δίχως συγκροτημένα δικαιώματα εργατικό δυναμικό αλλά και η υπεράσπισή της από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο Γ. Μηλιός, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του οικονομικού του επιτελείου, δήλωσε χτες το πρωί στο MEGA, στο πλαίσιο συζήτησης για τις εξελίξεις στην Παιδεία: «Δεν έχουμε ανάγκη από μαθητεία, έχουμε ανάγκη από τεχνική εκπαίδευση με μια ευρύτητα γνώσεων η οποία θα επιτρέψει στον απόφοιτο του λυκείου να έχει εκείνες τις γνώσεις που θα του επιτρέπουν την κινητικότητα, να πάει εδώ να πάει εκεί. Δεν μπορεί να συνδεθεί στη σημερινή εποχή με μία μόνο επιχείρηση, ούτε καν με έναν κλάδο. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα. Το μορφωτικό επίπεδο πάει προς τα πίσω με αυτό το νομοσχέδιο. Οι κινητοποιήσεις επομένως δεν αφορούν ένα δικό τους αίτημα, αφορούν τη δυνατότητα να έχουμε μια εκπαίδευση αντίστοιχη του 21ου αιώνα που ζούμε, των τεχνολογικών καινοτομιών, της ευρύτητας γνώσεων που πρέπει να έχει ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας για να μπορεί να συνεισφέρει σε μια άλλη προοπτική της χώρας».

Τον εργαζόμενο - λάστιχο υπερασπίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, όπως ακριβώς τον θέλει ο καπιταλισμός τον οποίο ορέγονται να διαχειριστούν. 
Σε διαρκή κίνηση από επιχείρηση σε επιχείρηση, από κλάδο σε κλάδο, γιατί όχι κι από χώρα σε χώρα, με σμπαραλιασμένα δικαιώματα. 
Αυτόν τον εργάτη έχουν ανάγκη οι καπιταλιστές και η καπιταλιστική ανάπτυξη, στο όνομα της οποίας πίνει νερό ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Στον 21ο αιώνα, που η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, η πρόοδος της επιστήμης είναι τέτοιες που επιτρέπουν την κάλυψη όλων των αναγκών των εργαζομένων, κάποιοι τους καλούν να παραιτηθούν από κάθε σκέψη διεκδίκησης όσων μπορούν να απολαύσουν και να συμβιβαστούν με την επιστροφή στο Μεσαίωνα. Και έχουν το θράσος να φοράνε και φιλολαϊκό προσωπείο κάνοντας τέτοια και άλλα αντιλαϊκά κι αντιδραστικά κηρύγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου