Σελίδες

11 Σεπ 2013

ΟΧΙ αλλη πολιτικη ορθοτητα, απλα ξεφτυλλιστε τους

Η ρητορικη του Κ.Κ.Ε. ειναι πολυ "πολιτικα ορθη". Τα στελεχη του αποφευγουν τις αντιπαραθεσεις επι του προσωπικου και δειχνουν μεγαλο "σεβασμο" σε συνομιλητες που δεν το αξιζουν.
Π.χ.σημερα 11/9/13 παρακολουθησα στο MEGA το τελευταιο τεταρτο της εκμπομπης των Οικονομεα Καμπουρακη οπου προσκεκλημενοι μεταξυ αλλων ηταν

ο Τσακαλωτος του Συριζα και ο Καραθανασοπουλος του ΚΚΕ. 
Ενω η συζητηση οδηγουταν στο κλεισιμο ο Καραθανασοπουλος ακουγε υπομονετικα επι 10λεπτα τον Τσακαλωτο να προσπαθει να βγαλει ολους μας τρελλους λεγοντας τα γνωστα πλεον συριζαιϊκα "εμεις θα . . . ισως, μπορει, δεν, αν, εφοσον, κτλ". 
Καποια στιγμη δεησε ο Οικονομεας να δωσει το λογο στον Καραθανασοπουλο για ενα διλεπτο κλεισιμο ρωτωντας τον γιατι δε στηριζει το ΚΚΕ το Συριζα στη ρηξη που επιχειρει!!!!.
Ο Καραθανασοπουλος λοιπον προσπαθησε να μιλησει και ο Τσακαλωτος συνεχεια τον διεκοπτε λεγοντας "λετε ψεμματα", "βρειτε ενα κειμενο του Συριζα που να τα λεει αυτα", "κανετε κριτικη με ψεμματα" "ποσα ψεμματα θα πειτε σε 5 λεπτα" κτλ. με τα πολλα δεν ακουστηκε τιποτα απο αυτα που ελεγε ο Καραθανασοπουλος.

Πως θα επρεπε να απαντησει ο Καραθανασοπουλος κατα τη γνωμη μας τωρα:


-Αρκετη μπουρδολογια ακουσαμε απο τον επιδοξο υπουργο του Συριζα.
-σαν καλος μαθητης των νεων του συντροφων απο το ΠΑΣΟΚ κανει το ασπρο μαυρο για να κρυψει τη γυμνια του.
-Ελεος με τους προσκυνημενους που παριστανουν τους επαναστατες.
-Με τον Ραυτοπουλο τον Καλφαγιαννη και τον Φωτοπουλο και το Ριζο θα κανετε την ανατροπη;
-για να απαντησω και στο ερωτημα σας κ.Οικονομεα γιατι δε στηριζουμε το Συριζα θα χρησιμοποιησω τα λογια του Ν.Ζαχαριαδη "για μας, η πολιτική είναι επιστήμη. Ας αφήσουμε στους άλλους να κάνουν τον παπατζή, γιατί θεωρούν την πολιτική παπατζιλίκι"* 
αλλωστε απο Παπατζηδες βριθει και το νεο Πασοκ.

-και μια τελευταια ερωτηση στον κ.Τσακαλωτο που ειναι και γονος οικογενειας "εθνικοφρονων" μπορει να μας εξηγησει τι εννουσε ο κ.Τσιπρας οταν στη Βουλη στις 24/4/13 αναφερομενος στη ΧΑ ειπε επι λεξη :
 "αυτοι που μεχρι προτινος μας ελεγαν οτι ειναι τα παιδια των ηττημενων του δευτερου παγκοσμιου πολεμου, σημερα αλλαξαν τροπαρι και μας λενε οτι ειναι τα παιδια των νικητων του εμφυλιου" μηπως οτι ειναι και ο Συριζα με τους νικητες οπως ο παππους σας;

ΥΓ. η χθεσινη απαντηση του Θανάση Παφίλη στη βουλη μπορει να ειναι μια καλη αρχη.


*Ριζοσπαστης 22/1/1947


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου