Σελίδες

27 Σεπ 2013

Μια φορά οπορτουνιστές, πάντα οπορτουνιστές...


«Να επιστρέψει το ΚΚΕ στην οδό της αιδούς» ζητά με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής. 
Εδώ είναι που ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση «είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα», ειδικά όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για αιδώ. 
Τι γράφει λοιπόν στο εμπνευσμένο άρθρο του ο κ.Κοντονής;
«Ο κ. Κουτσούμπας θητεύει στη σταλινική σχολή της πλαστογράφησης και ψευδολογίας, και μάλιστα σε μια στιγμή όπου για τους αριστερούς προέχει η πάλη κατά της μνημονιακής κυβέρνησης και κατά του σεναρίου συγκυβέρνησης των μνημονιακών με την εγκληματική Χρυσή Αυγή».
Ποιοί είναι οι αριστεροί; 
Η ταχύτατα συντηρητικοποιημένη σοσιαλδημοκρατική ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτοί που κάνουν λόγο για υγιή επιχειρηματικότητα και δίνουν διαβεβαιώσεις και διαπιστευτήρια στον ΣΕΒ; 
Μήπως σε αυτήν την «αριστερά» που έχει κατά νου του ο κ.Κοντονής περιλαμβάνεται και η ΔΗΜΑΡ του Φ.Κουβέλη, η "κυβερνώσα αριστερά" της «ευθύνης»
Περιλαμβάνεται και η Λούκα Κατσέλη και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου; Για τον Σ.Κοντονή και τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και προέχει η πάλη κατά της μνημονιακής κυβέρνησης (ούτε λόγος για τον Καπιταλισμό βέβαια, ούτε κουβέντα για το μεγάλο Κεφάλαιο) αφού αυτό που επιθυμούν είναι η καρέκλα της εξουσίας και της διαχείρισης. 
Τους αριστερούς όμως γιατί τους πιάνουν στο στόμα τους έχοντας κάνει λάστιχο αυτήν την δύστυχη έννοια της αριστεράς; 
Το κάνουν επειδή ακριβώς είναι αυτοί, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ που, ως γνήσιοι καιροσκόποι και δημαγωγοί, χρησιμοποιούν επαναστατική, αριστερή φρασεολογία ενώ επί της ουσίας αναμασάνε την ίδια καραμέλα της διαχείρισης του συστήματος.


«Η δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ σταματάει στις πύλες του εργοστασίου», ανέφερε ο Δημ. Κουτσούμπας. Αναμασώντας μια μόνιμη αιτίαση προς τα αστικά κόμματα, τη φορτώνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια, η επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας σταματά στις πύλες του εργοστασίου; Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στο προ των μνημονίων επίπεδο και της ελεύθερης συλλογικής διαπραγμάτευσης στον ιδιωτικό τομέα σταματά στις πύλες του εργοστασίου; Η πάλη κατά των απολύσεων και του εργοδοτικού δεσποτισμού σταματά και αυτή στις πύλες του εργοστασίου; Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του στους μεγάλους αγώνες, στη Χαλυβουργική, στο Μετρό, στην ΟΛΜΕ, στην ΕΡΤ, σε επιχειρήσεις που έκλεισαν, όπως τα Τσιμέντα Χαλκίδας και ο «Κατσέλης», σταμάτησε στις πύλες των χώρων δουλειάς;».
Ποιόν δουλεύετε άραγε κ.Κοντονή με αυτά τα επιχειρήματα; 
Η συσσωρευμένη σας επαναστατικότητα τελειώνει εκεί όπου αρχίζει η ταξική πάλη - από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απών. Και έχουν το θράσος να μιλάνε για την «επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ μνημονίων επίπεδα» (ως εκεί φτάνει η σοσιαλιστική υπερεπαναστατικότητα τους), «με ένα νόμο» που είχε πει και ο Αλέξης Τσίπρας και δεν έπεσε το ταβάνι να τον πλακώσει. Λες και ο εργαζόμενος λαός, η εργατική τάξη, έτρωγαν με χρυσά κουτάλια στην προ των μνημονίων εποχή. 
Όσο για την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στους "μεγάλους αγώνες" κανείς δεν ξέρει σε τι είδους «αγώνες» αναφέρεται ο Κοντονής: Σε ολυμπιακούς αγώνες, σε πανβαλκανικούς αγώνες ή μήπως στον καθημερινό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ να καθησυχάσει το μεγάλο Κεφάλαιο και τον ΣΕΒ για την προσήλωση του στις αρχές της καπιταλιστικής οικονομίας;
«Τα ίδια μας λέει ο κ. Κουτσούμπας και για το ζήτημα του χρέους. Αναφέρεται σε κάποιο «κούρεμα» του χρέους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για σαφή κατάργηση των μνημονίων από την κυβέρνηση της Αριστεράς, επαναδιαπραγμάτευση χωρίς κόκκινη γραμμή και διεθνή συνδιάσκεψη για το χρέος με σκοπό τη διαγραφή του μεγαλύτερου τμήματός του, στη βάση και των διεθνών συμμαχιών που είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν».
Εδώ το ψευδόμετρο χτυπάει κόκκινο και μειδιά μέχρι και η αγέλαστος πέτρα. 
Ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «σαφή κατάργηση των μνημονίων»
Διαψεύδει και τον ίδιο τον Α.Τσίπρα ο Κοντονής, μιάς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφερθεί σε αναδιαπραγμάτευση - και όχι κατάργηση - των μνημονίων σε σχετική του επιστολή προς τους ευρωπαίους ηγέτες. Διαψεύδει ο Κοντονής και τον Γ.Δραγασάκη που έχει μιλήσει για πολιτική (άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε) - και όχι νομική - καταγγελία του μνημονίου αλλά και τον Γ.Σταθάκη που είχε δηλώσει επίσης για επαναδιαπραγμάτευση - και ουχί κατάργηση - του μνημονίου! 
Δεν φτάνει μόνο αυτό. Ο Σ.Κοντονής διαψεύδει ακόμη και το ίδιο το προγραμματικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο αναφέρεται αποκλειστικά σε αναδιαπραγμάτευση και όχι σε μονομερή κατάργηση.
Όσο για τις διεθνείς συμμαχίες που αναφέρει ο Κοντονής, προφανώς η κυβέρνηση της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ θα τις αναζητήσει στο νέο αέρα του Ολάντ και στο Μέτωπο του Νότου, με τις μνημονιακές ηγεσίες της Ιταλίας και της Ισπανίας. 
Ίσως δε να βοηθήσει σε αυτό και ο πρόεδρος Ομπάμα, τον οποίο ο Α.Τσίπρας έχει εκθειάσει για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης...
Και συνεχίζει ακάθεκτος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:
«Μιλά ακόμη ο κ. Κουτσούμπας και για στήριξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν το κόμμα μας έχει καταγγείλει αυτή την προετοιμασία και τους κυβερνητικούς χειρισμούς Σαμαρά- Βενιζέλου υποστηρίζοντας ρητώς τη διαδικασία απεμπλοκής της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ».
Για να θυμηθούμε τι έγραφε η υπεύθυνη τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου;  «Τώρα η διεθνής κοινότητα, με επικεφαλής τον ΟΗΕ και την ΕΕ, οφείλει να απομονώσει το αιμοσταγές καθεστώς, στηρίζοντας παράλληλα, πολιτικά και οικονομικά, τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης» (1/8/2011). Στις 19/8/2011 η κ.Δούρου δήλωνε: «...Η ΕΕ οφείλει να πρωτοστατήσει σε ένα ενιαίο διπλωματικό μέτωπο, που θα δώσει στον πρόεδρο Ασαντ να καταλάβει ότι έχει έλθει η ώρα των τίτλων του τέλους». 
Δεν ξέρει ούτε τις θέσεις του κόμματος του ο Σ.Κοντονής και έχει το θράσος να εγκαλεί το ΚΚΕ; Του χαρίζουμε ένα άρθρο του "Ριζοσπάστη" ώστε να ενημερωθεί.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοντονής εγκαλεί τον Γ.Γ. του ΚΚΕ επειδή, όπως γράφει, «ξεχνά να μας πει τα όσα συκοφαντικά έλεγε το ΚΚΕ το 2011 για το κίνημα των πλατειών».
Μάλλον ο ίδιος ο Κοντονής πρέπει να μας πει που οδήγησαν τα περίφημα κινήματα των πλατειών, των αγανακτισμένων, της αποπολιτικοποίησης του όχλου και της χρυσαυγιτικοποίησης των οργισμένων μαζών. 
Μήπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να μας εξηγήσει γιατί υποστήριζε τόσο ένθερμα τα αναρχοακροδεξιά μπουλούκια που συνωστίζονταν στην πλατεία Συντάγματος και εκτόνωναν την επαναστατική οργή τους σε συνθήματα του τύπου "να καεί το μπουρδέλο η Βουλή";
Κάπου προς το τέλος του παραλληρήματος του ενάντια στο ΚΚΕ, ο Σ.Κοντονής πετάει και το εξής φαιδρό: «Εμείς δεν ανακατευόμαστε στα εσωτερικά των άλλων αριστερών οργανώσεων αλλά και δεν δεχόμαστε να μας συκοφαντούν με πρόδηλα ψευδή επιχειρήματα και κατηγορίες».
Προφανώς! Γι' αυτό το Left.gr, το alterthess, η Αυγή, ο Καρτερός και οι λοιποί φωστήρες της σοσιαλδημοκρατικής εργολαβίας έχουν κάνει επάγγελμα την αντιΚΚΕ προπαγάνδα και τις χυδαίες συκοφαντίες ενάντια στο Κόμμα.
Με την ευκαιρία αυτήν, να θυμήσουμε και ποιός είναι ο κ.Κοντονής
Είναι το πρώην στέλεχος της "ΑΚΟΑ" και νυν βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου που στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ δεν είχε ψηφίσει το αίτημα επανάκλησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Β.Βενιζέλου, ερχόμενος σε αντίθεση με τους ίδιους του τους συντρόφους, τη Ζ.Κωνσταντοπούλου και τον Θ.Δρίτσα. 
Είναι το ίδιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το όνομα του οποίου - κάπως, κάπου, κάποτε και σύμφωνα με το "Κουτί της Πανδώρας" - συσχετίζεται με την ΜΚΟ του καθηγητή Φλογαϊτη.
Τον ξεδιάντροπο τον φτύνανε κι' αυτός έλεγε πως ψιχαλίζει.
Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου