Σελίδες

11 Σεπ 2013

Μαζικό - μαχητικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Παιδεία στην Αθήνα (2 VIDEO)


Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο ήταν το συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ για την Παιδεία, το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτέμβρη, την ώρα που στη Βουλή ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, το οποίο με τις διατάξεις του τσακίζει κυριολεκτικά τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργατικής λαϊκής οικογένειας. 




Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν με μαχητική πορεία προς τη Βουλή με το μπλοκ του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών να βρίσκεται στην κεφαλή της πορείας, τα μπλοκ των γονιών, του ΜΑΣ, των μαθητών αμέσως μετά και τα Συνδικάτα να ακολουθούν(δείτε εδώ στιγμιότυπα από την πορεία προς τη Βουλή).
Τα συνθήματα που επικρατούσαν είναι το «Δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Δωρεάν σχολειά για όλα τα παιδιά, αυτό διεκδικεί η εργατιά» και «Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα 'χει το παιδί σου». Οι συγκεντρωμένοι έμειναν για αρκετή ώρα έξω από τη Βουλή (δείτε εδώ την πορεία στη Σταδίου έξω από τη Βουλή).
Στην πορεία προς το Σύνταγμα ιδιαίτερα μαχητικό ήταν το μπλοκ των φοιτητών, σπουδαστών  και μαθητών ενώ ξεχώρισαν τα δυναμικά τους συνθήματα «Θέλουμε σχολεία, δασκάλους και βιβλία», «Δεν θα γίνουμε δούλοι ποτέ» και «Στους δρόμους είναι οι μαθητές, έξω απ' τα σχολεία οι πολυεθνικές» (δείτε εδώ βίντεο από την άφιξη της πορείας στο Σύνταγμα και τη συγκέντρωση εκεί).
Νωρίτερα στη μαζική συγκέντρωση στην Ομόνοια μίλησε ο Βασίλης Τόγιας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και ο Ηλίας Πατίδης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ο οποίος στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων:
«Το ΠΑΜΕ με ευθύνη και συνέπεια πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, στη λαϊκή αντίσταση.
Τι λέει λοιπόν το ΠΑΜΕ; Ότι σήμερα χρειάζονται αγώνες, οργανωμένοι και σχεδιασμένοι, που να αποκρούσουν την αντιλαϊκή πολιτική. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Ενιαία πάλη και όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας.
Ενιαία πάλη και όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα μας για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει».
Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε «Η υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας είναι πρώτα και κύρια υπόθεση δική σου, υπόθεση της εργατικής τάξης, του λαϊκού κινήματος. Έχει να κάνει με τα εφόδια που παίρνουν τα παιδιά μας στη ζωή, με τη διαπαιδαγώγηση και εντέλει με τη διαμόρφωση του νέου ανθρώπου». (Ολόκληρη η ομιλία του Ηλ. Πατίδη επισυνάπτεται στο τέλος του κειμένου).
Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος νωρίτερα προέβη σε δήλωση (δείτε εδώ τη δήλωσή του Δημήτρη Κουτσούμπα).

Σε μαζική συμμετοχή έχουν καλέσει και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ένωση Επαγγελματιών Λογιστών Αθήνας, ο Σύλλογος Λογιστών Πειραιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. 

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγινα επίσης σε:
Θεσσαλονίκη,  ΑλεξανδρούποληΑγρίνιο, 'ΑμφισσαΒόλοΖάκυνθο,ΗράκλειοΚεφαλλονιά, Κέρκυρα, ΚομοτηνήΚατερίνη,ΚοζάνηΚαλαμάταΛάρισα,Λευκάδα, ΞάνθηΟρεστιάδα,ΠάτραΠύργοΠρέβεζαΠτολεμαΐδα, ΡέθυμνοΡόδοΣπάρτη και Χανιά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου