Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσαυγίτες δολοφόνησαν 34χρονο νεαρό μουσικό


Συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη
Ενέδρα θανάτου έστησαν στην Αμφιάλη άτομα που αναγνωρίστηκαν από τα θύματα και τους κατοίκους της περιοχής σαν χρυσαυγίτες.
Η επίθεση έγινε λίγο πριν τις 12 τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, στην οδό Π. Τσαλδάρη 60, με θύμα έναν 34χρονο νεαρό ο οποίος χτυπήθηκε με μαχαίρι και ξεψύχησε.
Οι δράστες χτύπησαν αιφνιδιαστικά και με μαφιόζικο τρόπο.
Από τις πρώτες στιγμές στον τόπο κατέφθασαν στελέχη και μέλη της ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι μαζικών φορέων.
Στις 5.30 το απόγευμα, σήμερα Τετάρτη, οργανώνεται συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν  (τριγωνάκι, πλ. Νίκης στην Τσαλδάρη) από σωματεία και φορείς της περιοχής (πρόσβαση με τα λεωφορεία 824 - 826 από Πειραιά).
Από αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλθηκε ολιγωρία της Αστυνομίας.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο δράστης, ένας 45χρονος, συνελήφθη.
Πειραιάς: Τα σωματεία καταδικάζουν τη δολοφονία του 34χρονου από τους χρυσαυγίτες

Συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη
«Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση (...) για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής», τονίζουν σωματεία του Πειραιά με ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού στην Αμφιάλη.
Ολόκληρη η ανακοίνωση των σωματείων:
«Καταγγέλλουμε την  εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου, χτες στο Κερατσίνι, από  φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική.
Να μην τους περάσει. Ο λαός έχει τη δύναμη να τους τσακίσει.
Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.
Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και τη σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο.
Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία Ζαρντέν (τριγωνάκι, πλ. Νίκης οδός Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη.
Τα σωματεία:
Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά,  Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ένωση  Ελαιουργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά,  Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας».
ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι
Σε ανακοίνωσή του για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι Λαϊκές Επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει».

3 σχόλια:

 1. Η οργανωμένη πάλη απέναντι στα φουσκωτά, ανεγκέφαλα, θρασύδειλα ανθρωπάκια είναι ο μόνος δρόμος για να απομονωθούν.
  Ο λαός έχει τη δύναμη, όχι απλα να τους σταματήσει αλλά και να τους τσακίσει, τσακίζοντας και ανατρέποντας το σύστημα που τους γέννησε, τον καπιταλισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Παύλος δεν ήταν ράπερ, ούτε μουσικός, ούτε 34χρονος.
  Ήταν εργάτης, δούλευε στη Ζώνη, συνδικαλιζόταν και ανήκε σε αυτό που λέμε εργατιά, εργατική τάξη, προλεταριάτο.

  Ο Παύλος δεν ήταν Ολυμπιακός.
  Ήταν ένας άνθρωπος όπως εμείς, που έβλεπε μπάλα με τους φίλους του, όπως κάνουμε όλοι.

  Τον Παύλο δεν τον σκότωσε κάποιος σε μια συμπλοκή για πολιτικά κίνητρα.
  Τον σκότωσε το σύστημα. Βλέπεις και ο φασισμός, καπιταλισμός είναι.

  Ο φασισμός δεν είναι μόνο μαχαιροβγάλτες, μπράβοι και ντοπαρισμένοι δολοφόνοι.
  Ο φασισμός είναι και το “έλα μωρέ ίδιοι είναι όλοι”, φασισμός είναι και το “τα ίδια κάνουν και οι άλλοι”,
  φασισμός είναι και το “εγώ δεν ασχολούμαι με την πολιτική”,
  φασισμός είναι το “καταδικάζω την φασιστική βία, αλλά…”.
  Φασίστας δεν είναι μόνο όποιος μαχαιρώνει, χτυπάει, απειλεί, είναι κι αυτός που ανέχεται, αυτός που δεν νοιάζεται, αυτός που δεν θέλει να καταλάβει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτός είναι ο δολοφόνος χρυσαυγίτης :
  http://3.bp.blogspot.com/-fRS_ZFkZuYo/Ugu6GdJxNGI/AAAAAAAAEd0/wCuxrBO-Lvc/s1600/102_5478.JPG

  ΑπάντησηΔιαγραφή