Σελίδες

1 Αυγ 2013

Ν. Καραθανασόπουλος: Ανεπίσημο γραφείο Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης η Χρυσή Αυγή (VIDEO)




Υπερψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία της κυβέρνησης που προβλέπει ότι με Προεδρικά Διατάγματα μπορούν να γίνονται απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο με κατάργηση των θέσεων εργασίας, όπως επίσης και οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου. Η τροπολογία εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα.
Από τους 96 παρόντες βουλευτές: «υπέρ» ψήφισαν 52, «κατά» 39 και 5 δήλωσαν «παρών».
Ν. Καραθανασόπουλος: Οι αλλαγές στο Δημόσιο είναι ένα ακόμα κομμάτι στο συνολικότερο αντιλαϊκό παζλ

Καταψηφίζοντας την τροπολογία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στην παρέμβασή του τόνισε:
«Θα πρέπει να έχουμε μπροστά μας τη συνολική εικόνα της επίθεσης και της στόχευσης που έχει η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Εμείς θέλουμε να αναδείξουμε το εξής ζήτημα: Που εντάσσονται αυτές οι αλλαγές. Δεν είναι θέμα αν προβλέπονται ή δεν προβλέπονται αυτές οι αλλαγές. Είναι ένα ακόμα κομμάτι στο συνολικότερο παζλ.
Αυτές οι αλλαγές, οι προσαρμογές, οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση έχουν να κάνουν με την ανάγκη προσαρμογής στο στρατηγικό σχεδιασμό, τον οποίο υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση, δηλαδή στις αναγκαίες προσαρμογές και στις δυσκολίες τις οποίες έχει σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης η αναπαραγωγή του κεφαλαίου.
Έτσι λοιπόν το κράτος δεν άλλαξε χαρακτηριστικά, παραμένει να είναι κράτος της εξουσίας της αστικής τάξης, το οποίο διασφαλίζει τα συμφέροντα των καπιταλιστών μέσα από τη διατήρηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Ταυτόχρονα, θωρακίζει την εξουσία μέσα από την καταστολή, τη βία και την τρομοκρατία. Οι δομές του -τις οποίες είχε μέχρι τώρα- έχουν ξεπεραστεί από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που έχει σήμερα το κεφάλαιο και γι' αυτό ακριβώς προχωράει στις προσαρμογές οι οποίες αποσκοπούν:
Πρώτον στο να διευκολυνθεί η επέκταση της δράσης του κεφαλαίου σε νέους τομείς, όχι μόνο στην υγεία και την παιδεία αλλά και στη διαχείριση των απορριμμάτων και των υδάτινων πόρων με τη συρρίκνωση της κρατικής παρέμβασης.
Δεύτερον, στη διασφάλιση ενός πολύ φθηνού εργατικού δυναμικού χωρίς δικαιώματα, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια εκτός μνημονίου. Οι συμβασιούχοι στο δημόσιο, τα stage στο δημόσιο, τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης στο δημόσιο, δεν οδήγησαν σε κατάργηση της σταθερής απασχόλησης; Και σήμερα καταργείται και η μονιμότητα με τις απολύσεις.
Έτσι λοιπόν η αξιολόγηση, στην οποία πίνετε νερό, έχει συγκεκριμένο σκοπό, αφού η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα αυτό ακριβώς θέλει να διασφαλίσει, το πολύ φθηνό εργατικό δυναμικό και στο δημόσιο τομέα.
Και τρίτον, στα ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια, τα οποία θέλετε να δημιουργήσετε μέσα από αυτή τη διαδικασία, στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Για αυτό εμείς λέμε ότι όλα αυτά τα μέτρα δεν αποτελούν "κεραυνό εν αιθρία" και ότι με τη σημερινή διάταξη συμπληρώνονται, με όπλο το μνημόνιο, αυτές οι αλλαγές τις οποίες θέλετε να κάνετε.
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο και η αντιλαϊκότητα στη μεθόδευση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αποκαλύπτει το χαρακτήρα, το περιεχόμενο και την ουσία της αστικής δημοκρατίας, ανεξάρτητα της μορφής της.
Άλλωστε, στα πλαίσια αυτά προχωρείτε στον περιορισμό των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και από αυτήν την άποψη είναι χαρακτηριστικά και πρέπει να αναδειχθούν τα συμπεράσματα της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να έχουμε ολοκληρωμένη την εικόνα. Η έκθεση είναι αποκαλυπτική για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα ως ιμπεριαλιστικού οργανισμού αλλά και για το μοντέλο το οποίο προτείνει.
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, πολύ γρήγορα χρεοκόπησε η προσπάθεια που έκαναν κάποιοι να αναγκάσουν τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη να επιλέξει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο ή με την ΕΕ ή με το ΔΝΤ στο όνομα των αντιπαραθέσεων που είχαν, αντιπαραθέσεις όμως οι οποίες δεν αμφισβητούν και δεν αλλοιώνουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των μέτρων που προτείνουν.
Τα μέτρα έχουν μόνιμο χαρακτήρα
Η χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ είναι αποκαλυπτική. Τα μέτρα που λαμβάνονται δεν έχουν προσωρινό χαρακτήρα, έχουν μόνιμο και διαχρονικό και θα βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη, προσαρμοσμένα στη λογική της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων και στη θωράκιση της κερδοφορίας.
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, και οι νέες προτάσεις του ΔΝΤ για την αγορά εργασίας, νέα μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μεγαλύτερη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, μεγαλύτερη απελευθέρωση του δικαιώματος στις απολύσεις, θέλουν να θωρακίσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Γι' αυτό λέμε ότι ο λαός μας βεβαίως πρέπει να έχει στο στόχαστρό του και τα εκτελεστικά όργανα αυτών των πολιτικών, δηλαδή το μνημόνιο και την Τρόικα, αλλά πάνω απ' όλα να βάλει με την πάλη του στο στόχαστρο την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και το καπιταλιστικό κέρδος, αν θέλει να αξιοποιηθεί το σύνολο των δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων που του δίνει σήμερα η τεχνολογία και οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας προς όφελος και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».
Ανεπίσημο γραφείο Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης η Χρυσή Αυγή
Νωρίτερα, από τη Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέφυγε σε ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου, αθωώνοντας τους χουντικούς για την προδοσία της Κύπρου, οι οποίοι με το πραξικόπημα στη Λευκωσία έδωσαν άλλοθι εισβολής στα τουρκικά στρατεύματα, ενώ επίσης χαρακτήρισε «Τούρκους» τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης.
Στο γεγονός αναφέρθηκε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως η Χρυσή Αυγή είναι το ανεπίσημο γραφείο Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία είναι αυτή που μιλάει για τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου