Σελίδες

17 Αυγ 2013

Όταν ο Καπιταλισμός σαπίζει «ξερνάει» Τζήμερους

Μέσα στον εκφασισμό του κοινωνικού βούρκου φυτρώνουν οι Τζήμεροι. 
Αυτά τα θλιβερά ανθρωπάκια που έχουν ταχθεί στην υπεράσπιση του σάπιου συστήματος. Τα νεοφιλελευθεροειδή σκυλάκια του Καπιταλισμού που επιχειρούν τάχα να προσδόσουν ένα ύφος νεοτερικότητας στις σάπιες ιδέες τους - αυτές εξαιτίας των οποίων υποφέρει σήμερα ο ελληνικός λαός.

Οι Τζήμεροι είναι οι κοστουμαρισμένες κόπιες των χρυσαυγιτών. 
Ο φασισμός που φοράει τη μάσκα του δήθεν μορφωμένου αστού, ο φασισμός του Κεφαλαίου που βρίσκει πολιτική έκφραση σε αντιπαθητικές φάτσες τύπου Τζήμερου, Μάνου, Βαλλιανάτου, Μίχα και λοιπών πραιτωριανών του καπιταλιστικού συστήματος. Οι Τζήμεροι της υποταγής στην «κοινή λογική» του Κεφαλαίου είναι αυτοί που αυτοπροσδοιορίζονται τάχα ως μέρος της λύσης του προβλήματος, την ώρα και την στιγμή που η ίδια τους η ιδεολογία είναι το πρόβλημα. Ποιά λύση θα σου δώσουν τα φιλελεύθερα κοράκια που σκέφτονται με όρους ελεύθερης αγοράς, ανθρωποφαγίας και ανταγωνισμού, που βλέπουν τις ταξικές διαφορές όχι ως την ουσία των κοινωνικών σχέσεων αλλά ως κομμουνιστική εμμονή; Θα σου δώσουν λύση που συμφέρει το Κεφάλαιο, τη "λύση" όπως οι ίδιοι την εννοούν. Μισθοί πείνας, επενδύσεις και κέρδη δισεκατομμυρίων για τους επιχειρηματίες, ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, διεύρυνση ανισοτήτων, εκμετάλλευση και κοινωνικός κανιβαλισμός. Αυτά υπόσχεται ο Τζήμερος και η «Δημιουργία» του.

Τις προάλλες, με αφορμή την πώληση του «902», ο Τζήμερος έδωσε (και πάλι) εξετάσεις αντικομμουνισμού στο σύστημα. 
Για τους ταλιμπάν του φιλελευθερισμού όπως ο θλιβερός διαφημιστής-ηγετίσκος της «Δημιουργίας», το να ερμηνεύεις την παρούσα οικονομική κρίση με μαρξιστικούς όρους συνιστά αναχρονισμό. Αυτά τα λένε, είτε διότι έτσι τους συμφέρει (το πιθανότερο), είτε γιατί είναι παντελώς άσχετοι από πολιτική οικονομία. Στην περίπτωση των Τζήμερων και της συνωμοταξίας του συμβαίνει το πρώτο. Τα «Τζημεροειδή» άλλωστε αγαπούν τόσο πολύ τον κεφαλαιοκρατικό τρόπο παραγωγής, τόσο πολύ τον κοινωνικό κανιβαλισμό, που ακόμη και στο άκουσμα του Μαρξ και του Λένιν βγάζουν σπυράκια.

Τώρα, ίσως αναρωτηθεί ο αναγνώστης του άρθρου: Μα, καλά, με τον Τζήμερο την τελευταία τρύπα του νεοφιλελεύθερου ζουρνά ασχολείστε ενώ υπάρχει ολόκληρη μαύρη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; 
Η απάντηση είναι πως ένας λόγος για να ασχοληθείς με τον Τζήμερο και την «τζημεροφροσύνη» (όπως λέμε παραφροσύνη) είναι ότι οι κυβερνήσεις του Κεφαλαίου σε Τζήμερους στηρίζονται. 
Τα ίδια επιχειρήματα που ακούς απ' τον Σαμαρά, τον Άδωνη, τον Κυριάκο και τους νεοΠΑΣΟΚους είναι τα ίδια που πηγάζουν απ' την «κοινή λογική» που επικαλούνται οι Τζήμεροι. 
Η κοινή τους «λογική» είναι αυτή που υπαγορεύει τον αντικομμουνισμό, τη λάσπη ενάντια στην εργατική τάξη, την «αναγκαιότητα» της λιτότητας, των επιχειρηματικών επενδύσεων κλπ. Τη βαφτίζουν «κοινή» ελπίζοντας πως, στην απελπισία του, θα την αποδεχθεί ο πολύς κόσμος.

Είναι ντροπή λοιπόν να είσαι Τζήμερος. 
Είναι ντροπή να παριστάνεις τον καινοτόμο και να είσαι ιδεολογικά και ηθικά σάπιος. Να το παίζεις τιμητής των πάντων και να μην είσαι τίποτα περισσότερο απο ένας υπηρετής της αστικής τάξης, του χειρότερου μάλιστα είδους, με κρυφοφασιστικές ιδέες που τις καλύπτεις κάτω απ' το χαλί του «μορφωμένου φιλελεύθερου».

Για το εμετικό άρθρο του Τζήμερου στο marketnews - έχει το θράσος να μιλά για βιαστές της δημοκρατίας ο θλιβερός διαφημιστής - παραθέτουμε την απάντηση, στα σχόλια, του Γιώργου Σαρρή:

"Πολύ σωστά κάνει να ανησυχεί ο Τζήμερος όσο γελοίος κι αν προσπαθεί να γίνει για να πείσει ήδη πεισμένους. Οταν γίνει η επανάσταση βέβαια την εξουσία θα την πάρει ο λαός και όχι το ΚΚΕ (το κρύβουν αυτό επιμελώς όλοι οι πονηροί) και τότε θα μοιράσει αυτός τον πλούτο που παράγει όπως νομίζει αυτός κι όχι όπως νομίζουν οι λίγοι καπιταλιστές (όπως γίνεται τώρα).
 Μέχρι τότε όμως-σύντομα δηλαδή και σε μικρό χρονικό διάστημα- ο καπιταλισμός που όλοι σας θαυμαζετε θα κάνει τέτοια αίσχη που θα σας σηκωθεί η τρίχα γι αυτά που θαυμάζετε. Θα πάρει σπίτια και περιουσίες, θα κλείσει επιχειρήσεις, θα σκοτώσει κόσμο και τελικά θα κάνει και πόλεμο. 
Κι ΕΚΕΊ ΕΊΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΠΙΑ Ο ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΡΕΛΙ ΝΑ ΜΗ ΦΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΣΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ όπως έκανε στον προηγούμενο πόλεμο εκτός λίγων εξαιρέσεων, αλλά να πάρει την εξουσία για λογαριασμό του και να γίνει ιδιοκτήτης της δουλειάς και της ζωής του. 
Αυτό λέει το ΚΚΕ κι όχι τις ηλιθιότητες του άρθρου.
Οσο για το αν το ΚΚΕ είναι πεθαμένο ή όχι ...Κυριακή κοντή γιορτή. 
Ο Τζήμερος μπορεί να λέει ηλιθιότητες αλλά ηλίθιος δεν είναι. Ξέρει γιατί τις λέει, όπως ξέρει και ποιος απειλεί το σύστημα που θαυμαζει. 
Με πεθαμένους δεν ασχολείται κανείς, πόσο μάλλον ο Τζήμερος, ας μην κρυβόμαστε. 
Γι αυτό και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΆ ζητάει να ξαναβάλουν στα μπουντρούμια το ΚΚΕ όπως παλιά για να έχει το κεφάλι του ήσυχο και τους σκλάβους δεμένους..
Τρίζει το σπίτι, κουνιούνται τα θεμέλια και "οι άξιοι" αυτού του δίκαιου κόσμου ανησυχούν πως έρχεται η ώρα των κολασμένων, που παρεπιμπτόντως είναι κι αυτοί εξ ίσου άνθρωποι και τουλάχιστον θα έπρεπε να εχουν το δικαίωμα να ζούν λίγο καλύτερα από ζώα όπως γίνεται τώρα στο δίκαιο ντουνιά του καπιταλισμού. Καποιοι "μη" φασίστες και "μη" ρατσιστές τελικά δεν είναι καθόλου "μη" και δεν τολμάνε να το πουν ούτε στον ίδιο τους τον εαυτό."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου