Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

ΟΛΟΙ σήμερα στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα


Στις 7.30 μ.μ. θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας», η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη στο Σύνταγμα, στις 7.30 μ.μ. και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα κάνει δηλώσεις στις 7.30 μ.μ., στο Σύνταγμα. Προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα έχουν οριστεί για τις 7 μ.μ., στα παρακάτω σημεία:
  • Προπύλαια: Α' Αθήνας - Δυτικός - Βόρεια - Θριάσιο - Κορωπί - Εκπαιδευτικοί - ΑΕΙ/ΤΕΙ.
  • Κλαυθμώνος: Βιομηχανία - Κατασκευές - Μεταφορές - Τηλεπικοινωνίες - Χρηματοπιστωτικό - Εμπόριο - Επισιτισμός - Δικηγόροι - Καλλιτέχνες - ΜΜΕ - ΕΒΕ - Υγεία.
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Νότια - Ανατολική - Πειραιάς - ΟΤΑ.
Σε άλλες πόλεις
Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα γίνουν ακόμα:
  • Στο Ηράκλειο, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Στα Χανιά, σήμερα Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.
  • Στη Μεσσηνία, αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στην πύλη του Πολεμικού Αεροδρομίου στη Μεσσήνη (προσυγκεντρώσεις στις 6.30 μ.μ. στην Υπαπαντή στην Καλαμάτα και την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης).

Πρωτοβουλία για τις εξελίξεις στην περιοχή 
Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη στις 11.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει το ΚΚΕ μπροστά στις πολύ σοβαρές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και τη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.
Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, σήμερα Τετάρτη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Vladimir Chkhikvishvili, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΚΚΕ θα ακολουθήσουν σειρά συναντήσεων και παρεμβάσεων του Κόμματος.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τις εξελίξεις
Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις και τη στρατιωτική προετοιμασία κατά της Συρίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και των μοναρχιών του Κόλπου κατά της Συρίας, με πρόσχημα την κατηγορία περί χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις, επιταχύνεται και απειλεί να "πνίξει στο αίμα" τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου.
Οι ΗΠΑ και οι άλλες δυνάμεις, όπως και πριν 10 χρόνια, με την ιμπεριαλιστική εισβολή στο Ιράκ, επικαλούνται ως πρόσχημα τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής (χημικά όπλα) από το καθεστώς της Συρίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά δεδομένα που δείχνουν τη χρήση χημικών όπλων από τις λεγόμενες αντικαθεστωτικές και μισθοφορικές δυνάμεις, που έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ.
Ωστόσο, είναι προφανές πως και αυτός ο πόλεμος, που προετοιμάζεται να διεξαχθεί κάτω από το "πέπλο" του "ανθρωπισμού", της "αποκατάστασης της δημοκρατίας", σχετίζεται με τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, με τους δρόμους μεταφοράς, με τα μερίδια των αγορών, των γεωπολιτικών στηριγμάτων, τη σφοδρή όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, στο φόντο και των αλλαγών στον παγκόσμιο συσχετισμό δύναμης που φέρνει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.
Το ΚΚΕ τονίζει ότι στρατιωτική  επίθεση κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την ήδη σύνθετη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή, με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου με θύματα τους λαούς, μεταξύ άλλων και τον ελληνικό λαό.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί διέθεσαν και διαθέτουν τη βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές υποδομές, ακόμη και τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, για ιμπεριαλιστικούς πολέμους, εμπλέκοντας τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.
Ευθύνες έχουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, που κρύβονται πίσω από τις "υποχρεώσεις" της χώρας στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ και στηρίζουν τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν γενικά "ευχολόγια" περί ειρήνευσης και "ενεργής διπλωματίας" της χώρας, χωρίς να παίρνουν σαφή θέση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα ιμπεριαλιστικά προσχήματα, στη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν.
Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταδικάσει κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και να απαιτήσει:
Να κλείσει τώρα η βάση της  Σούδας.
Να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας), που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.
Να σταματήσει κάθε στρατιωτική  συνεργασία με το Ισραήλ.
"Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!"
"Έξω τώρα οι βάσεις του θανάτου!"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου