Σελίδες

22 Αυγ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Πλασάρεται σαν «σοβαρός μεταρρυθμιστής»

Καλλιεργεί αυταπάτες ότι με αλλαγή διαχειριστή στην κυβέρνηση θα ανασάνει ο λαός

Σε «ανατροπή της κυβέρνησης και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας» καλεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας στην τελευταία απόφασή της: «Σήμερα το κεντρικό σύνθημα κάθε αγώνα για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, του δημόσιου πλούτου, των δικαιωμάτων στη ζωή, στην αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη χρειάζεται να έχει στόχο: Να τους διώξουμε. Να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα και τα "μνημόνια" που καταστρέφουν τη ζωή μας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί την αυταπάτη ότι με αλλαγή διαχειριστή στην κυβέρνηση θα αλλάξει η ζωή του λαού. Γενικόλογα ζητάει να φύγουν τα μνημόνια και η τρόικα, χωρίς να λέει πώς θα τα διώξει σαν κυβέρνηση, με τι θα τα αντικαταστήσει και με ποιους όρους, αφού θέλει κι αυτός να διαχειριστεί την κρίση σε συνεργασία με την Ευρωζώνη και να φέρει ανάπτυξη με μοχλό τα μονοπώλια και τις επενδύσεις τους.

Αναζητώντας διαφορές της δικής του στρατηγικής με αυτή της κυβέρνησης, καταγγέλλει ότι «η Ελλάδα που οραματίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά είναι μια χώρα πλήρως υποταγμένη στις μνημονιακές επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου και των δανειστών, και για το λόγο αυτό δεν έχει να αντιπαραβάλει καμία εναλλακτική πρόταση ανασυγκρότησης της οικονομίας και εξόδου από την κρίση, όντας άφωνη και άβουλη στα ευρωπαϊκά και διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει στα λόγια το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά δεν λέει ότι αν κυβερνήσει, σκοπεύει κι αυτός να το ενισχύσει με κρατικό χρήμα και προνόμια, για να κάνει επενδύσεις και να φέρει ανάπτυξη. Η διαφορά του με την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι ότι αυτός υπόσχεται να ευνοήσει τους «υγιείς» επιχειρηματίες, δηλαδή αυτούς που τηρούν την αντεργατική νομοθεσία και ακολουθούν τα προβλεπόμενα στη δεδομένη διαπλοκή τους με το κράτος.
Σε άλλο σημείο, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «η παρουσία της βάσης της Σούδας εγκυμονεί κινδύνους εμπλοκής της χώρας και την μετατρέπουν σε ενεργούμενο γεωπολιτικών σχεδίων με βάση "ενεργειακά συμφέροντα", ενώ μετατρέπεται και σε "αναβαθμισμένο" Νατοϊκό ορμητήριο εναντίον τρίτων χωρών». 
Πρόκειται για κοροϊδία στο λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει στις διακηρύξεις του ότι η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη γεωστρατηγική της θέση για να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή, ενώ για τη βάση της Σούδας δεν έχει δεσμευτεί ποτέ ότι θα την κλείσει. Ούτε βέβαια έχει πει ότι θα βγάλει τη χώρα από το ΝΑΤΟ, απ' όπου προκύπτουν όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις της αναφορικά με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.
Ανάγοντας το σημερινό πολιτικό πρόβλημα σε πρόβλημα «διαφάνειας» και δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τα κόμματα της κυβέρνησης ότι «παριστάνουν τους σοβαρούς μεταρρυθμιστές», και την ίδια ώρα «γιγαντώνουν ένα καθεστώς διαπλοκής και διαφθοράς, δεμένο πισθάγκωνα τόσο από τους δανειστές, όσο και από την εγχώρια διαπλοκή και τους "ημετέρους"». Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να κάνει «σοβαρές μεταρρυθμίσεις» -τις οποίες άλλωστε ποτέ δεν αρνήθηκε στις επαφές με τους αξιωματούχους των ΗΠΑ και της ΕΕ-, με διαφάνεια όμως και χωρίς διαπλοκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου