Σελίδες

15 Αυγ 2013

Το σάπιο αστικό-καπιταλιστικό σύστημα «γεννά» άτομα σαν τη Διβάνη

Τερατογεννήματα της αστικής διανόησης.
Η επαίσχυντη, εμετική, δήλωση της συγγραφέως και καθηγήτριας στη Νομική Αθηνών, Λένας Διβάνη, δεν έπρεπε να εκπλήσει κανέναν. Άτομα σαν τη Διβάνη γεννά το αστικό κατεστημένο. 
Αυλοκόλακες της εξουσίας, γλύφτες των μεγαλοαστών, ψευτοδιανοούμενοι και ψευτοσυγγραφείς. Καθηγηταράδες της κακιάς ώρας, που συναγελάζονται με την εξουσία, που «αναβαθμίζονται»ακαδημαϊκά στις πλάτες του ελληνικού λαού, που αφού εκμεταλλευτούν το ψευδοκύρος που τους δίνει η θέση τους ως γλυψειματίες του συστήματος αμολούν το δηλητήριο τους. 
Η Διβάνη - και η κάθε Διβάνη, η κάθε Σώτη Τριανταφύλλου, η κάθε Δημουλά, ο κάθε Δήμου, ο κάθε αχυράνθρωπος της αστικής διανόησης - κάνει το χρέος της απέναντι στο σύστημα που την/τον εκτρέφει.


Τα άτομα αυτά ουδεμία σχέση έχουν με την ψυχή του λαού και της εργατικής τάξης και ουδέποτε θα αποκτήσουν. Είναι απότοκα της αστικής ψευτοδιανόησης που, παίζοντας το ρόλο της, κρατά το πνευματικό επίπεδο του λαού χαμηλά, εκεί που το θέλει η αστική τάξη για να εδραιώνει την εξουσία της. 
Παλιά, ο λαός, η εργατική τάξη της χώρας, είχε Ρίτσο, Βάρναλη, Αγγουλέ, Ελύτη (αστός, πλην όμως Μέγας και αληθινός), Παλαμά, Παπαδιαμάντη, να εμπνέεται τις δύσκολες ώρες. 
Σήμερα, μείναμε με τα τσόλια της δήθεν διανόησης, αυτά που ειρωνεύονται τους λαϊκούς αγώνες και γλείφουν το σύστημα σε κάθε ευκαιρία. Έτσι θέλει ο Καπιταλισμός τον πολιτισμό - υποταγμένο στα δικά του μέτρα και σταθμά.

Μην χτυπάτε τη Διβάνη. Η «κυρία» αυτή εκφράζει αυτούς που την ανέθρεψαν επαγγελματικά, που την διόρισαν στην ΕΡΤ, που προώθησαν τα βιβλία της, που την έκαναν μέχρι και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο. 
Πίσω απ' τη Διβάνη, πίσω απ' την άλλη «λολίτα της διανόησης», την Σώτη Τριανταφύλλου, πίσω απ' τους γυμνοσάλλιαγκες της ψευδοαριστερής κουλτούρας (Ρεπούση, Χωμενίδης κ.α.) υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα. Το αστικό-καπιταλιστικό σύστημα.

Αυτό πρέπει να χτυπήσουμε και όχι τις μεμονωμένες ορντινάτσες του. Όταν το σάπιο αυτό σύστημα γκρεμιστεί, θα εκλείψουν και αυτές μην έχοντας λόγο ύπαρξης.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/8/13, 11:19 μ.μ.

    Δειτε και αυτα τα βιντεο απο αυτοπτη μαρτυρα, λενε πολλα, ο ελεγκτης πεταξε το παιδι εξω, το δολοφονησε:
    http://youtu.be/1anyE3WBO6c
    http://youtu.be/fEfslFJE-W0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/8/13, 11:26 μ.μ.

    Έντιμοι άνθρωποι, νέα γενιά,
    θάψτε τους έντιμους μες στα σπαρτά
    κι αυτούς που φτιάξανε τον Παντελή
    σκουλήκι άχρηστο σ’ αυτή τη γη.
    Έντιμε άνθρωπε, κυρ_Παντελή
    (μουσική-στίχοι: Πάνος Τζαβέλας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή