Σελίδες

1 Αυγ 2013

«Όλα δικά σας» διαμηνύει στους αστούς ο Τσίπρας

Να αλλάξει το «δηλητηριώδες μείγμα του μνημονίου που καταστρέφει την ελληνική οικονομία», ζήτησε χθές ο Αλ. Τσίπρας, απηχώντας ευθέως τις θέσεις οργανισμών όπως το ΔΝΤ για τη διαχείριση της κρίσης, αλλά και μερίδων της ντόπιας αστικής τάξης, που ζητάνε εδώ και τώρα ζεστό χρήμα που θα τροφοδοτήσει επενδύσεις, με δοσμένη τη συντριβή εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και συνολικά της τιμής της εργατικής δύναμης.

Μιλώντας στην Ηγουμενίτσα, με σαφήνεια δήλωσε πως η μόνη λύση για να ξεκολλήσει ο τροχός απ' τη λάσπη της καπιταλιστικής κρίσης είναι «η διαγραφή χρέους και η χρηματοδότηση της ανάπτυξης».

Για το λόγο αυτό - εξήγησε - ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά «αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης και αναπτυξιακό αναπροσανατολισμό κάθε κονδυλίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση», η οποία έχει δοσμένη φιλομονοπωλιακή στρατηγική και μόνο εκεί κατευθύνει τα κονδύλιά της.

Είπε ακόμα ότι «με moratorium στην αποπληρωμή των τόκων» και «με την ενίσχυση του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων» θα «αντιστραφεί αμέσως η ύφεση».

Ο Αλ. Τσίπρας δεν απέφυγε ούτε αυτή τη φορά τις λαθροχειρίες, «αμπαλάροντας» μια πρόταση στα μέτρα των αστών με αναφορές στην ΕΠΟΝ και στην ΚΝΕ. Ισχυριζόμενος ότι προτάγματα όπως το «πολεμάμε και τραγουδάμε» ή το «...η ιστορία γράφεται με ανυπακοή», βρίσκουν σήμερα έκφραση στην εναγώνια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στρογγυλοκαθίσει στον κυβερνητικό θώκο.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου