Σελίδες

20 Αυγ 2013

Οι εργαζόμενοι του «902» απαντούν: Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε


Είχα την τιμή και τη χαρά, για 18 ολόκληρα χρόνια, να υπηρετήσω στο ραδιοσταθμό του «902 Αριστερά στα FM», ένα από τα μετερίζια του Κόμματος της εργατικής τάξης, του ηρωικού και τιμημένου ΚΚΕ.
Παρά τον πόλεμο και τη λάσπη που δέχθηκαν όλα τα ΜΜΕ του ΚΚΕ, τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και πρόσφατα, με αφορμή την πώληση της «Ραδιοτηλεοπτικής», τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του ΚΚΕ στάθηκαν όρθια, αταλάντευτα στη μάχη για την κοινωνική δικαιοσύνη, την προκοπή του λαού μας, τη λαϊκή εξουσία, το Σοσιαλισμό.

Αναδείχθηκαν σε προπύργια της έντιμης ενημέρωσης και δημοσιογραφίας, πρόβαλαν το δικό μας όραμα για μια κοινωνία αλλιώτικη, στην οποία θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και όλοι οι άνθρωποι θα ζουν μια αξιοπρεπή ζωή. Πρόβαλε και έδωσε μάχες για το λαϊκό πολιτισμό, σε αντίθεση με τον ελιτίστικο και σκυλάδικο «πολιτισμό» που προωθεί το ξένο και ντόπιο κατεστημένο.
Έχουν το θράσος τα κυβερνητικά κόμματα και οι παρατρεχάμενοί τους, αυτοί που επιδιώκουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, όλοι όσοι δηλαδή ψήφισαν το Μάαστριχτ και τους κατοπινούς αντιλαϊκούς νόμους, που οδήγησαν στη σημερινή άθλια κατάσταση τον εργαζόμενο λαό, να κατηγορούν το ΚΚΕ για την πώληση της «Ραδιοτηλεοπτικής» και για τα δικαιώματα των εργαζομένων σ’ αυτήν. Ποιοί τα λένε αυτά; Αυτοί που έχουν ρίξει στην ανεργία 1.500.000 εργαζόμενους, στη φτώχεια 4.000.000 λαού, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι πλέον οι άστεγοι και εκατοντάδες χιλιάδες σιτίζονται από τα σάπια τρόφιμα των συσσιτίων της ψευτοελεημοσύνης τους. Την ίδια στιγμή που τα αφεντικά τους θησαυρίζουν.
Αντίθετα, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΚΚΕ, όλα τα χρόνια της ύπαρξής τους, απολάμβαναν αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπέστερες συνθήκες εργασίας. Ακόμη και σήμερα, την περίοδο αυτήν της οικονομικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει το Κόμμα μας, πράγμα άγνωστο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ της αστικής τάξης.
Και κάτι παραπάνω «άγνωστο» σ’ αυτούς. Κανένας μας δε στερήθηκε οποιοδήποτε εργασιακό του δικαίωμα, πράγμα που δείχνει όχι μόνο την ανθρωπιά των στελεχών και των μελών του Κόμματος, αλλά και την υπεροχή των ιδεών του.
Εμείς, από όποιο μετερίζι κι αν βρεθούμε, ακόμα και αυτό του ανέργου, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μαζί και δίπλα στο ΚΚΕ για τα ιδανικά του και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα ξεπεράσει την κρίση και από καλύτερες θέσεις, ακόμα και σε σχέση με το παρελθόν, θα αγωνισθεί και θα δώσει λύσεις στα προβλήματα του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου