Σελίδες

8 Ιουλ 2013

Δ. Μανωλάκου: Να χρεοκοπήσει η αντιλαϊκή πολιτική (VIDEO)



«Οι απολύσεις έχουν στόχο, δεν θα αυξήσουν απλά μόνο την ανεργία, αλλά θα διαλύσουν, θα υποβαθμίσουν ό,τι υπηρεσίες υπάρχουν για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού», τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

«Δεν είναι μόνο οι σχολικοί φύλακες, δεν είναι μόνο η Δημοτική Αστυνομία, είναι ο χώρος της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας κλπ. Βεβαίως, δεν θα αυξηθεί μόνο το ποσοστό της ανεργίας, αλλά επιχειρηματικοί όμιλοι θα αντικαταστήσουν αυτές τις υπηρεσίες με μειωμένα εργασιακά δικαιώματα και κακοπληρωμένες δουλειές», πρόσθεσε.

Αυτή την πολιτική, σημείωσε, «την έχουν υπηρετήσει πάρα πολύ καλά και η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές που πρόσκεινται και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ».

Η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ακόμα ότι «πόλεμο έχουμε και από την κυβέρνηση και από την ΕΕ, όμως και ο λαός πρέπει να απαντήσει με το δικό του πόλεμο και τα δικά του όπλα, για τα δικά του συμφέροντα».

Σήμερα, επισήμανε, «πολλοί σωτήρες βγαίνουν και από την κυβέρνηση και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Εχτές επανέλαβε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, όταν πήρε τις ψήφους λέγοντας για την κατάργηση του μνημονίου, άρα ποιον κοροϊδεύει;».
Ο κόσμος, τόνισε η Δ. Μανωλάκου, «πρέπει να βγει στους δρόμους, να οργανώσει τον αγώνα του, να αντιπαλέψει σαν μία γροθιά αυτά που έρχονται, αλλά να βάλει και προοπτική να διεκδικήσει την εξουσία και τον πλούτο που παράγει».

Η βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 11 Ιούλη, στην Αθήνα (στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα) και σε πόλεις όλης της χώρας. «Δουλειά για όλους, μισθοί και συντάξεις που να μπορούμε να ζήσουμε, αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν», σημείωσε και πρόσθεσε «αντί να χρεοκοπήσουμε εμείς, πρέπει να χρεοκοπήσουμε αυτή την πολιτική, αυτό το μήνυμα δίνουμε και όλοι μαζί σαν μία γροθιά».

Καταλήγοντας, η Δ. Μανωλάκου υπογράμμισε επίσης ότι «μία λύση υπάρχει, ο λαός να ξεσηκωθεί. Λαϊκή ευημερία θα υπάρξει μόνο όταν καταργηθεί η εκμετάλλευση, που σημαίνει αποδέσμευση από την ΕΕ και πραγματικά στην εξουσία να 'ρθει ο λαός για να εφαρμόσει τη δική του οικονομία. Δηλαδή στους καθημερινούς αγώνες, τους δυναμώνουμε και βάζουμε προοπτική για πραγματική λαϊκή εξουσία».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου