Σελίδες

16 Ιουλ 2013

Θ. Παφίλης: Καμία προστασία του λαού από το αστικό σύνταγμα (VIDEO)




Ομιλία για το αίτημα αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου
Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία η ένσταση αντισυνταγματικότητας που έθεσαν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το πολυνομοσχέδιο, ενώ κατά τη σχετική συζήτηση δημιουργήθηκε κλίμα έντασης με τους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Το ΚΚΕ στήριξε την ένσταση αντισυνταγματικότητας, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος Θανάση Παφίλη να τονίζει ωστόσο πως αυτά τα ζητήματα θα τα καταργήσει ο λαός στην πράξη, «Θα γράψει το δικό του Λαϊκό Σύνταγμα που θα έχει πρώτο άρθρο: Καταργείται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», τόνισε χαρακτηριστικά. Σχολίασε την ένταση που δημιουργήθηκε στην Ολομέλεια, θυμίζοντας πως «ο ίδιος χαβάς» συνέβαινε και όλα τα προηγούμενα χρόνια, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, να θέτουν συνεχώς ζήτημα αντισυνταγματικότητας, προκειμένου να υπηρετήσουν το διπολισμό, την αντιπαράθεση.
Απευθύνθηκε προς το λαό, καλώντας τον να αντιληφθεί την ανύπαρκτη προστασία που του παρέχει το αστικό σύνταγμα, το οποίο κατοχυρώνει την αστική ιδεολογία, σημειώνοντας πως ό,τι θετικό υπάρχει, κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος, είναι έτσι διατυπωμένο ώστε να δίνει τη δυνατότητα στην εκάστοτε πλειοψηφία να το ερμηνεύει όπως θέλει. Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις διακηρύξεις του συντάγματος περί προστασίας της εργασίας, τη στιγμή που οι άνεργοι ανέρχονται σε 1,5 εκατ.
Σε ό,τι αφορά την αντισυνταγματικότητα του πολυνομοσχεδίου, ο Θ. Παφίλης τόνισε πως υπάρχει πρόβλημα ιδιαίτερα μάλιστα στο ζήτημα του καθορισμού του κατώτατου μισθού και στην κατάργηση των ΣΣΕ. Υπενθύμισε τη στάση των κομμάτων στην ΕΕ και στο Ευρωκοινοβούλιο κατά τη συζήτηση της Πράσινης Βίβλου και της Έκθεσης Σέρκας, που ανέφερε ότι οι ΣΣΕ δεν ανταποκρίνονται στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της οικονομίας και για να εξυπηρετηθεί η ανταγωνιστικότητα πρέπει να περάσουμε σε ατομικές συμβάσεις. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν, ΣΥΝ ψήφισε λευκό και το ΚΚΕ καταψήφισε. «Από τότε ξεκίνησε το ξήλωμα των ΣΣΕ σε όλη την ΕΕ», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Επίσης, σχολίασε τις μεγαλοστομίες περί προστασίας της αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη στιγμή που και με τον Καλλικράτη έχει μετατραπεί σε κομμάτι του κρατικού μηχανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου