Σελίδες

3 Ιουλ 2013

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με την ΠΟΣΠΕΡΤ (VIDEO)




Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό. Αμέσως μετά προέβη σε δηλώσεις (Δείτε το βίντεο δίπλα) αναφέροντας: 
«Μας δόθηκε η ευκαιρία για μια ακόμα φορά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας
στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Θα πρέπει εδώ και τώρα να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και σε μαζικές απολύσεις των εργαζομένων και που βέβαια -όσο είναι σε ισχύ- ανοίγει το δρόμο για απολύσεις σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ήδη έχουν πάρει σειρά τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η πρώην ΠΥΡΚΑΛ – ΕΒΟ, αλλά και άλλοι οργανισμοί του δημοσίου.
Διαφωνούμε με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το μεταβατικό σχήμα, που θα αποτελέσει το όχημα και για νέες απολύσεις και για καταπάτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων, καταπάτηση και αλλαγή μιας σειράς εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων που έχουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Η ελληνική κρατική ραδιοτηλεόραση θα πρέπει να ανοίξει, με ταυτόχρονη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, χωρίς απολύσεις και βέβαια χωρίς καταπάτηση άλλο των δικαιωμάτων τους.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αναδείξουμε το ζήτημα ότι χρειάζεται μια κρατική ραδιοτηλεόραση, η οποία δεν θα είναι φερέφωνο της κάθε κυβέρνησης, των κυβερνήσεων που εναλλάσσονται, ούτε βεβαίως νέων σωτήρων που εμφανίζονται και θέλουν να αναλάβουν αυτοί την κυβερνητική εξουσία για να συνεχίσουν μια παρόμοια ή ίδια πολιτική με τη σημερινή. Η ΕΡΤ θα πρέπει να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού μας, τις ανάγκες της νεολαίας, να μπορεί να δίνει ψυχαγωγία, πολιτισμό, αθλητισμό και κυρίως ποιοτική ενημέρωση. Αυτός είναι ο ρόλος της και βεβαίως δεν θα πρέπει να αποκλείει το ΚΚΕ, δεν θα πρέπει να αποκλείει το εργατικό ταξικό κίνημα, την προβολή των αγώνων των εργαζομένων, του λαού μας». 
Σε δηλώσεις προέβησαν επίσης ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, και η Μάχη Νικολάρα, δημοσιογράφος (Δείτε εδώ βίντεο).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου