Σελίδες

9 Ιουλ 2013

Τσίπρας: Αντιλαϊκές συμμαχίες και εκβιασμοί

Το σύνθημα μιας θολής, αλλά αντιλαϊκής στην πράξη ενότητας (πότε αριστερής, πότε αντιμνημονιακής, πότε δημοκρατικής, πότε εθνικής σωτηρίας) επαναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία». 
Λέει συγκεκριμένα: «Εμείς επιμένουμε στην ανάγκη για ενότητα της αριστεράς όχι μόνο για λόγους κοινοβουλευτικής αριθμητικής. Από εκεί και πέρα, είναι φανερό πως στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα χρειάζεται να υπάρξει η ευρύτατη δυνατή πατριωτική, δημοκρατική συσπείρωση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων γύρω από ένα ανορθωτικό πρόγραμμα απαλλαγής από το Μνημόνιο και ένα σχέδιο κοινωνικής σωτηρίας». 
Βέβαια, η προσθήκη επιθετικών προσδιορισμών πριν από την «ενότητα», δείχνει και τη θολούρα της. 
«Όλοι χωράνε» στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση διαχείρισης του συστήματος με κορμό τον ίδιο και δορυφόρους από τους αποχωρήσαντες από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον εθνικισμό του Καμμένου και τους «πατριώτες» της ΝΔ, όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τατσόπουλος. 
Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των ετερόκλητων δυνάμεων είναι «το πρόγραμμα απαλλαγής από το μνημόνιο», όμως με τη δανειακή σύμβαση παρούσα (όπως είπε ο Σταθάκης σε συνέντευξή του στον «Επενδυτή») και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του συστήματος. Δηλαδή, πολιτική διαχείρισης της κρίσης για να κερδίζουν τα μονοπώλια και να πληρώνει ο λαός, αλλά …χωρίς μνημόνιο. Κοροϊδία του λαού, δηλαδή.

Είπε όμως και κάτι άλλο ο Αλ. Τσίπρας: «Αν η κοινωνία θέλει αυτήν την ενότητα, κανείς δεν θα αντέξει να πάει ενάντια σε αυτό το ρεύμα». 
Ο Αλ. Τσίπρας προεξοφλεί ότι όποιο κόμμα αρνείται τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δε θα αντέξει, για να εκβιάσει το λαό. 
Να του θυμίσουμε ότι ολόκληρη η Ιστορία του ΚΚΕ έχει γραφτεί από θέσεις κόντρα στο ρεύμα που διαμορφώνει η κυρίαρχη πολιτική. Η ορθότητα των θέσεων του ΚΚΕ και της στάσης του επιβεβαιώθηκε, όπως π.χ. για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ονομασία της ΠΓΔΜ (τότε που ο Κύρκος έλεγε «πλην Λακεδαιμονίων»…), για την αντιλαϊκή θύελλα για την οποία το ΚΚΕ προειδοποιεί το λαό και τον καλεί να προετοιμαστεί για να την αντιμετωπίσει από το 2009… 
Το ΚΚΕ δεν άγεται και φέρεται, αλλά διαμορφώνει τις θέσεις του με κριτήριο τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, την υπεράσπισή τους και τη διεκδίκηση του δρόμου ανάπτυξης με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Γι’ αυτό και έχει ισχυρούς δεσμούς με το λαό, γι’ αυτό πολύ μεγαλύτερο μέρος του λαού από όσους το ψηφίζουν εμπιστεύονται το ΚΚΕ. 
Ας αφήσει, λοιπόν, τους εκβιασμούς – μύχιους πόθους ο Αλέξης Τσίπρας. 
Ο κόσμος που σκέφτεται ριζοσπαστικά δε θα γίνει συνένοχος της αντιλαϊκής θολούρας και συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου