Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Έπιασε πάλι δουλειά ο Στάθης....

Απόσπασμα από το άρθρο του Στάθη στο enikos.gr

"Μόνο  λίγο καιρό ξαποσταίνει
και ξανά προς τη δόξα τραβά"

Μόλις αποκαλύφθηκε η "θερμή" επιστολή Δασκαλόπουλου στο ΣΥΡΙΖΑ έτρεξε και ο Στάθης να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Παραπονιέται που το ΚΚΕ λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κακό ΠΑΣΟΚ. 
Μα πρώτος και καλύτερος είσαι εσύ Στάθη που αντιγράφεις την  τακτική των ΠΑΣΟΚων της δεκαετίας του 80 και του 90. Δεν ήταν ο μέγας Μένιος που κάθε τρεις και δύο εγκαλούσε το ΚΚΕ για συνεργασία με τη δεξιά;  Δεν ήταν ο ΄Ακης που άστραφτε και βροντούσε κατά του ΚΚΕ; 

Όσο περισσότερο αποκαλυπτόταν ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και της περίφημης "αλλαγής", όσο καθαρότερα φαινόταν η διαφθορά και η ρουσφετολογική επέλαση, όσο οι περίφημες κλαδικές δεν άφηναν καμιά ανάγκη για δουλειά  που να μην την μετατρέψουν σε ελεεινή συναλλαγή, τόσο περισσότερο φώναζαν για συνεργασία της ΝΔ με το ΚΚΕ.
Ακριβώς αυτά κάνεις κι εσύ . Μόνο που η επανάληψη της τακτικής Κουτσόγιωργα-Άκη συνιστά γελοιότητα.
Ένα όλλο στοιχείο που κάνει το ΣΥΡΙΖΑ  να ακολουθεί πιστά τα χνάρια του ΠΑΣΟΚ, είναι  η υιοθέτηση ενός εύηχου συνθήματος και με κέντρο αυτό το σύνθημα η λασπολογία του ΚΚΕ.
Πιο συγκεκριμένα:
Το ΠΑΣΟΚ  κατηγορούσε το ΚΚΕ ότι σαμποτάρει, υπονομεύει, δε θέλει , φοβάται, την ΑΛΛΑΓΗ. Το ΚΚΕ έπρεπε, κατά το ΠΑΣΟΚ, (ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις) να συνεργαστεί το ΚΚΕ για μπει οριστικά η Δεξιά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Ο στόχος βέβαια ήταν προφανής. Η αποδυνάμωση και εξαφάνιση του ΚΚΕ. Η αλήθεια είναι πως ένα σημείο  κατάφερε να λεηλατήσει παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΚΚΕ κυρίως αντιστασιακούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ακολουθεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο. Το ΚΚΕ  κατηγορείται ότι σαμποτάρει, υπονομεύει, φοβάται , δε θέλει την αριστερή κυβέρνηση. Το ΚΚΕ πρέπει να συνεργαστεί για να τελειώσουμε με τα , μνημόνια. Για να αποκτήσει ο τόπος , για πρώτη φορά, αριστερή κυβέρνηση.
Και φυσικά το κλασικό μοτίβο με τη συνεργασία ΚΚΕ-δεξιάς επαναλαμβάνεται όπως τότε. 
Είμαι περίεργος , Στάθη , να δω πως θα  βαφτίσετε όλο το Πασοκίτικο σκυλολόι που έχετε μαζ'εψει, αντιμνημονική αντισυστημική αριστερά. Όχι πως δε σας έχω ικανούς να περιφέρετε "ανά τας οδούς και τας ρύμας" τη Λούκα και τη Μαριλίζα σαν τις σύγχρονες εκδοχές της Ρόζας Λούξεμπουργκ και να ζητάτε τα ρέστα από το ΚΚΕ που δεν συνεργάζεται μαζί τους.
Τώρα όσον αφορά τους φίλους σου στο ΚΚΕ στους οποίους αναφέρεσαι, μάλλον μπερδεύεσαι με κάποιες από τις πάμπολες συνιστώσες εκεί. Γιατί αυτή τη στιγμή ούτε φίλος ούτε οπαδός του ΚΚΕ έχει ψευδαισθήσεις.
Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι απλά για γέλια. Γιατί φαντάζομαι πως  είδες ότι τα ταξικά σωματεία, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές, δεν έχουν σταθεί στιγμή όλο το καλοκαίρι. Γιατί δε βγάζετε το 27%  στο δρόμο να δείξετε πως ανατρέπονται τα πολυνομοσχέδια. Πήξαμε, ένα χρόνο τώρα, στη νομιμότητα.
 Ο στόχος σου λοιπόν ήταν προφανής.Να πετάξεις τη μπάλα στην εξέδρα. Γιατί όπως λέει και μια σοφή λαΊκή παροιμία, 
" όσο ψηλότερα σκαρφαλώνει η μαϊμού , τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της ".

1 σχόλιο:

  1. ετση ακριβος εινε φυδη στον κορφο του λαου

    ΑπάντησηΔιαγραφή