Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Να διαγραφούν τα Στελέχη της Εκπαίδευσης από τις ΕΛΜΕ και τα Σωματεία


Πρόταση για να διαγραφούν από τα Σωματεία και τις ΕΛΜΕ, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι, κατέθεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.


Η πρόταση του ΠΑΜΕ αναφέρει:
«Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι αποτελούν κυβερνητικά, κρατικά στελέχη, με αποστολή την προώθηση της βάρβαρης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.


Είναι τα στελέχη που προωθούν την αξιολόγηση, τις συμπτύξεις τμημάτων, τις συγχωνεύσεις των σχολείων, τα νέα αναλυτικά προγράμματα, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα στελέχη που επιβάλλουν πειθαρχικές ποινές, που οδηγούν σε αργία, διαθεσιμότητα και σε απολύσεις τους εκπαιδευτικούς.
Ο ρόλος τους είναι απαραίτητος για την προώθηση ενός σχολείου που θα λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια.
Το σχολείο αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το σχολείο των λαϊκών αναγκών που οραματίζεται και παλεύει ο λαός μας.
Τα στελέχη αυτά σύμφωνα και με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις αρμοδιότητες τους. Είναι εξ’ αντικειμένου απέναντι στα συμφέροντα των εκπαιδευτικών.
Μέχρι τώρα, τα στελέχη αυτά ήταν μέλη των σωματείων. Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους σκοπούς και την αποστολή ενός σωματείου, αλλοιώνει το χαρακτήρα του. 
Δεν μπορεί στο ίδιο σωματείο να είναι μέλος και ο εργαζόμενος και ο εκπρόσωπος του εργοδότη. Ή θα ανήκει σε εργοδοτική ένωση ή σε ένωση εργαζομένων.
Και εργοδότης του εκπαιδευτικού είναι το αστικό κράτος, το οποίο εκπροσωπούν τα στελέχη εκπαίδευσης που εκείνο διορίζει.
Άλλωστε πολλά από τα παραπάνω στελέχη έχουν περάσει στην ίδρυση ενώσεων ή σωματείων (π.χ. Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων).
Έτσι λοιπόν και επειδή ακριβώς τα στελέχη αυτά αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις των σωματείων καλούμε το συνέδριο της ΟΛΜΕ να αποφασίσει: ότι οι Περιφερειακοί Διευθυντές, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι στο εξής δεν μπορεί να είναι μέλη των σωματείων και ως εκ τούτου άμεσα πρέπει να διαγραφούν».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου