Σελίδες

4 Ιουλ 2013

Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στο μεγαλείο του


Τις παρατάξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας, που με την πλήρη στήριξη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνουν το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό μέσα από μια σύσκεψη 12 ομοσπονδιών για «συντονισμό» και πολιτική απεργία χωρίς καμία από τις ομοσπονδίες να έχει συνεδριάσει και αποφασίσει, καταγγέλλει η ΔΑΣ-ΟΤΑ του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της:
«Αυτή την περίοδο προωθούνται νέες χιλιάδες απολύσεις στους δήμους όλης της χώρας. Η επίθεση κυβέρνησης, βιομηχάνων, ΕΕ σε βάρος εργαζομένων είναι σε εξέλιξη.
 
Την ίδια περίοδο οι παρατάξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) με την πλήρη στήριξη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα οργανώνουν και άλλα σχεδιάζουν. Οργανώνουν το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό μέσα από μια σύσκεψη 12 ομοσπονδιών για "συντονισμό" και πολιτική απεργία χωρίς καμία από τις ομοσπονδίες να έχει συνεδριάσει και αποφασίσει.
Οργανώνουν "πανελλαδικά συλλαλητήρια" χωρίς εργαζόμενους, κάνουν κινητοποιήσεις κρότου/λάμψης.
Στην κατεύθυνση αυτή είναι και η προκλητική απουσία από το ΔΣ του Συλλόγου Υπάλληλων Δήμων Ν. Λάρισας, που εδώ και τρεις βδομάδες δεν προσέρχονται σε συνεδρίαση παρόλο που έχουν καλεστεί από τον πρόεδρο 4 φορές με γραπτές ειδοποιήσεις όπως ορίζει το καταστατικό, με e-mail και βέβαια πάμπολλες φορές τηλεφωνικά και με αστείες δικαιολογίες κρύβονται. Γνωρίζουμε γιατί το κάνουν, εξάλλου μας το είπαν σε κατ' ιδίαν κουβέντες. Δεν τους βγαίνουν τα κουκιά στο ΔΣ γιατί λείπει με άδεια ένας από τις τρεις παρατάξεις και δεν έχουν πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) για να πάρουν τις αποφάσεις που σέρνουν τους εργαζόμενους στοκάρο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Συνάδελφοι, αυτές οι εξελίξεις δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες, παραμερίζοντας τους συμβιβασμένους, αυτούς που βάζουν πλάτη να περάσουν τα μέτρα και αυτούς που ετοιμάζουν το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Είναι ανάγκη να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να αποκρούσουμε την επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - βιομηχάνων.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να παραμερίσουν την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στην ομοσπονδία (ΠΟΕ ΟΤΑ) και στο Σύλλογό μας που όχι μόνο αποπροσανατολίζει και καθησυχάζει τους εργαζόμενους, δεν οργανώνει την πάλη, κάνοντάς τους εύκολο στόχο και λεία των σχεδιασμών της κυβέρνησης.
Ευθύνη έχουν και οι δυνάμεις της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ) που παραπέμπουν τη λύση των προβλημάτων σε μία άλλη κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και με βάση αυτό και την αντι-ΠΑΜΕ τακτική τους καθορίζουν τη στάση τους και τις συμμαχίες τους για να ετοιμάσουν το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Την Τετάρτη 3-7-2013 οι επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΣΥΡΙΖΑ) και της ΠΑΣΚΕ (ενώ για διοικητικό συμβούλιο δεν βρίσκουν χρόνο) παραβρέθηκαν όλη μέρα στην Έκτακτη Συνέλευση του Συλλόγου της Μαγνησίας, προκειμένου να βοηθήσουν και να στηρίξουν τους εκεί κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, που την πρώτη δύναμη (και με διαφορά από την ΔΑΣ) την έχουν εκτός προεδρείου του Συλλόγου.
Βάζουν στην ουσία πλάτη στο να βρεθούν και πάλι οι εργαζόμενοι απροετοίμαστοι και ανοργάνωτοι. Έτσι θέλουν τους εργαζόμενους. Για να μπορέσουν να τους σύρουν πιο εύκολα μακριά από εκεί που ορίζει το ταξικό τους συμφέρον, σε λογικές διαχείρισης, μειωμένων απαιτήσεων και αποδοχής των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης, άρα και των μέτρων που παίρνονται σε βάρος τους.
Ως παράταξη της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ν. Λάρισας άμεσα θα πάρουμε πρωτοβουλία ενημέρωσης μέσα από συγκεντρώσεις, συνελεύσεις κατά χώρους, θα καλέσουμε τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα, για να οργανώσουμε τον αγώνα, να μην περάσει καμία απόλυση, καμία ιδιωτικοποίηση, να καταργηθεί τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που βγάζει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία με μια υπογραφή του υπουργού».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου