Σελίδες

19 Ιουν 2013

Μ.Παπαδόπουλος: Το ζητούμενο είναι ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεσή του (VIDEO)



«Υπάρχει συμφωνία των τριών κομμάτων της κυβέρνησης στο κύριο, το οποίο είναι η μετάβαση στο νέο φορέα μετά τη διάλυση της ΕΡΤ ΑΕ, που επικύρωσε στην ουσία και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και εμφανίζεται μία διαφωνία για το πώς θα φτάσουμε ως εκεί», τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» το πρωί της Τετάρτης.

«Η διαφωνία για τη “γέφυρα”», σημείωσε, «δεν μπορεί να κρύψει την ουσία και στη συμφωνία για μια ΕΡΤ με ακόμα πιο αντιλαϊκό προσανατολισμό και με απολυμένους τους εργαζομένους της. Δεν μπορεί επίσης να κρύψει τη στρατηγική συμφωνία των τριών κομμάτων της κυβέρνησης στη συνολική πολιτική που εφαρμόζεται όλο το προηγούμενο διάστημα. Και θα συνεχίσει τόσο όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα, που δεν αφορούν μόνο χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους -όχι φυσικά μόνο της ΕΡΤ- αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, τα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΕΟΠΥΥ, όσο και τα αυταρχικά μέτρα που συνοδεύουν την κλιμάκωση αυτής της επίθεσης. Με κορυφαίο παράδειγμα τις επιστρατεύσεις κλάδων που απεργούν».
«Αυτή η συμφωνία» πρόσθεσε «είναι στρατηγική, πάνω σ' αυτή τη βάση θα γίνει και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης παρά τα όσα ακούμε όλες αυτές τις ημέρες».
Ο Μ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως «στυλοβάτης αυτής της αντιλαϊκής επίθεσης είναι το κράτος της άρχουσας τάξης. Είναι οι κρατικές υπηρεσίες και αυτό δεν οφείλεται σε κανένα πραξικόπημα, ούτε σε κάποιο πελατειακό κράτος. Οφείλεται στο ότι αυτή είναι η δημοκρατία τους, αυτή είναι η αστική δημοκρατία, αυτό είναι το αστικό κράτος και η αποστολή του, πέρα από ρουσφετολογικές προσλήψεις».
Το στέλεχος του ΚΚΕ επισήμανε ακόμα ότι «δημιουργείται κλίμα να περιμένει ο λαός παθητικά πώς θα συνεννοηθούν τρία κόμματα να ισοπεδώσουν τα δικαιώματά του», ενώ «είναι ζητούμενο να οργανώσει την αντεπίθεσή του, όχι να περιμένει (…) να οργανώσει την αντεπίθεσή του σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά, για να μπούμε σε ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική».
Αναφερόμενος στο «νέο διπολισμό» που επιχειρείται να δημιουργηθεί τόνισε πως «η κυβέρνηση θέλει να οικοδομήσει ένα νέο διπολισμό. Το διπολισμό Σαμαράς ή Τσίπρας. Έναν πολύ βολικό διπολισμό στην πραγματικότητα. Γιατί είναι ανώδυνος, γιατί δεν θίγει τη βάση αυτής της επίθεσης, που είναι η ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, της καπιταλιστικής οικονομίας. Σ' αυτό υποκλίνονται και οι δύο πόλοι. Στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας. (…)
Ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας σημαίνει νέες θυσίες για τους εργαζόμενους, σημαίνει ακόμα μεγαλύτερες θυσίες στο βωμό της ανταγωνιστικότητας. Σας θυμίζω ότι θυσίες έκαναν οι εργαζόμενοι και στους υψηλούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης που έφεραν τη βαθιά κρίση. Δεν μπορεί να είναι στόχος του λαϊκού κινήματος η καπιταλιστική ανάπτυξη».

1 σχόλιο:

  1. Δείτε την ανάρτηση και παρακαλώ για την αναδημοσίευση
    http://redwildwind.blogspot.gr/2013/06/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή