Σελίδες

3 Ιουν 2013

Ν.Σοφιανός στο MEGA: Μεγάλη επιλογή σημαίνει σύγκρουση με την ΕΕ και την οικονομία που βρίσκεται σε κρίση (VIDEO)




«Η συγκυβέρνηση περπατάει χέρι-χέρι, παίρνει μέτρα, έρχονται κι άλλα. Αυτά ζει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αυτόν τον εφιάλτη ζει, αυτά τα βάρη σηκώνει και είναι ασήκωτα πλέον. Σ' αυτές τις συνθήκες εμείς λέμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε μεσσίες, ούτε σωτήρες, χρειάζεται αυτή τη στιγμή να οργανωθεί η πάλη», υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην παρέμβασή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» το πρωί της Δευτέρας.

Ο Ν. Σοφιανός ανέδειξε τις ασφυκτικές συνθήκες που διαμορφώνει η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης: «Υπάρχουν δημοσιεύματα που μιλάνε για μονιμοποίηση του χαρατσιού στο εισόδημα και στην πρώτη κατοικία. Έχουμε έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία μιλάει για τη νέα σφαγή στις συντάξεις. Έχουμε έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία λέει ότι το 2014 η ανεργία θα μεγαλώσει και δε θα μικρύνει, όπως μας λέει η συγκυβέρνηση. Έρχεται νέα σφαγή στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό. Από την 1/1/2015 πάμε για τα 316 ευρώ ως βάση σύνταξης και αν έχουν τα ταμεία βλέπουμε τι γίνεται. Έχουμε το χαμό των συλλογικών συμβάσεων...».
Απέναντι σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνεται για το λαό, της συνεχιζόμενης χρεοκοπίας στην καθημερινότητά του, στο εισόδημά του, ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι «πρέπει να οργανωθεί η πάλη τώρα. Ο λαός μας δεν μπορεί να περιμένει, έχει τη δυνατότητα, υπάρχει πείρα που πρέπει να βγει.
Οι μεγάλες επιλογές είναι μπροστά μας. Και μεγάλες επιλογές σημαίνει σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αυτήν την οικονομία, η οποία βρίσκεται σε κρίση. Αυτό θα περπατήσει μέσα από τις καθημερινές αντιστάσεις του λαού μας για τη σκληρή καθημερινότητα που ζει».
Σε σχέση με την όλη συζήτηση για το «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι «η ουσία είναι ότι δεν μπορεί να αποσιωπηθεί το γεγονός ότι αυτό το μόρφωμα, που λέγεται Χρυσή Αυγή, γεννιέται σε αυτό το σύστημα, όπως γεννήθηκε και ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι. Χρειάζεται ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση, αποκάλυψη και απομόνωση».
Από κει και πέρα σημείωσε ότι ουσιαστικά «έχουμε έναν τσακωμό των τριών της συγκυβέρνησης με πρόφαση το αντιρατσιστικό και τη δήθεν αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής... Εδώ βλέπουμε ένα παιχνίδι πολιτικό, εκλογικό, κομματικό, ψηφοθηρικό και από την κυβέρνηση και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Με αφορμή τη Χρυσή Αυγή, δήθεν την αντιμετώπισή της, ουσιαστικά αυτό που προαναγγέλλουν είναι να ενταχθεί στο ελληνικό δίκαιο η ευρωπαϊκή νομοθεσία».
«Δεν υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που να μην συμψηφίζει τη λογική των “άκρων”», σημείωσε ο Ν. Σοφιανός και συμπλήρωσε: «Πείτε μου, υπάρχει δήλωση της ΝΔ όταν κατήγγειλε τα ρατσιστικά γεγονότα που είχαμε όλη αυτήν την περίοδο που να μην εξίσωνε τα “άκρα”; Δεν υπάρχει καμία. Ξεκίναγε από το να χτυπήσει το όποιο ρατσιστικό κρούσμα και εισήγαγε τη λογική των “άκρων”».
Ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι και με τις τροποποιήσεις που προτείνει η ΝΔ και με την πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ανοίγει ο δρόμος για να ποινικοποιείται η ερμηνεία ιστορικών γεγονότων, ενώ και για το ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ακολούθησε και αυτός «αυτή τη λογική την ψηφοθηρική, την κομματική-εκλογική, όταν πριν από ένα χρόνο καταψήφιζε το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ, μετά ζήταγε να φέρει η συγκυβέρνηση το “νομοσχέδιο Ρουπακιώτη”, κι όταν το έφερε είπε θα καταθέσει δική του τροπολογία».
Επίσης, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που θα μπορούσε να ενισχυθεί με συγκεκριμένες κατευθύνσεις, το οποίο όμως είναι ελάχιστες οι φορές που έχει εφαρμοστεί.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις λαϊκές κινητοποιήσεις στην Τουρκία ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ «εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Τουρκίας που είναι στους δρόμους, την καταδίκη στην κυβέρνηση Ερντογάν για το όργιο καταστολής και την εισβολή χθες το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο “Ναζίμ Χικμέτ”, με δεκάδες συλλήψεις και τραυματισμούς. Οι λαοί στους δρόμους είναι και η καλύτερη απάντηση στο πώς στεκόμαστε και στις εξελίξεις».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου