Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα ΜΜΕ: «ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ»

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που απολύθηκαν με τελεσίγραφο του κυβερνητικού εκπροσώπου της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

«Η αγωνιστική συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ με την φυσική μας παρουσία στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είναι όσο ποτέ αναγκαία» τονίζει μεταξύ άλλων.
«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ενημέρωση που εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
»

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ από το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Φορείς
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωποεκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καλώντας τους να μην σκύψουν το κεφάλι να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στον δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Μεταξύ αυτών κινδυνεύει με κλείσιμο και η ΕΡΤ. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης θα είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.
Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων φορέων. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας».
Το Συντονιστικό Αγώνα Ενάντια στη συρρίκωνση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου
Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη τους, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, απευθύνει το Συντονιστικό Αγώνα ενάντια στην κατάργηση και συρρίκνωση φορέων.
Στην ανακοίνωσή του τονίζει:
«Όπως έγκαιρα είχε προειδοποιήσει το Συντονιστικό, συγκυβέρνηση και Τρόϊκα έχουν βάλει σαν βασικό στόχο τη διάλυση δεκάδων κοινωφελών φορέων του Δημοσίου, την απόλυση του προσωπικού και την παράδοση του έργου, των υπηρεσιών και της περιουσίας τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μάλιστα για να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να παρακάμψουν το Κοινοβούλιο, αποφάσισαν οι καταργήσεις–συγχωνεύσεις και οι απολύσεις, να γίνονται με υπουργικές αποφάσεις !!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗ
Ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε πριν οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση και την απελπισία, είναι η κινητοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα, των ανέργων & απολυμένων, με την οργάνωση συντονισμένων και καλά προετοιμασμένων αγώνων με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, διάρκεια και αποτελεσματικότητα.
Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις όπως στην ΕΡΤ και το ΙΓΜΕ. Να μπουν και άλλοι χώροι σε απεργιακές κινητοποιήσεις και να απαντήσουμε άμεσα και δυναμικά στην ποινικοποίηση των αγώνων. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. Κανένας δεν θα εξαιρεθεί και κανένας δεν είναι ασφαλής, όπως δείχνει και η λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης – Τρόϊκας – επιχειρηματικών ομίλων κατά της ΕΡΤ.
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !».
Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκαννήσου
Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκαννήσου καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε, επιδιώκει το κλείσιμο της ΕΡΤ και άλλων δημόσιων φορέων και οργανισμών.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του: «Η απόφαση αυτή έρχεται να ολοκληρώσει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, έχοντας σαν αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενους απολυμένους.
Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όλων των δημόσιων φορέων. Η οργάνωση της πάλης, ο συντονισμός των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενάντια στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση είναι μονόδρομος. Κανένας μόνος του!».
Επιστολή αλληλεγγύης των εργαζόμενων του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου
Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ), τονίζουν:
«Είναι με αισθήματα αγανάκτησης και συγκλονισμού που ακούσαμε την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης για αναστολή των εργασιών της ΕΡΤ. Η πρώτη αντίδραση μας ήταν: «Δεν είναι δυνατόν»!! Δεν είναι δυνατόν να διατάσσεται το κλείσιμο και η σιωπή της Φωνής της ΕΡΤ, που χωρίς καμία δόση υπερβολής είναι η Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον πλανήτη.
Εμείς τα στελέχη, τα μέλη της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ εκφράζουμε τον αμέριστη συμπαράσταση μας προς τους συναδέλφους της ΕΡΤ και τασσόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό τους σε αυτές τις τραγικά δύσκολες στιγμές.
Ως ένδειξη αλληλεγγύης αλλά και ως πράξη στήριξης της αποστολής και του ρόλου της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Ελλάδας, αύριο προγραμματίζουμε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αλλά και ευαισθητοποίησης του κυπριακού λαού.
Κανείς, όσο δυνατός και αν νομίζει ότι είναι, δεν μπορεί να κλείσει την ΕΡΤ. Είμαστε στο πλευρό σας».
902.gr

1 σχόλιο:

 1. Είναι στιγμή να μιλήσει η Αλληλεγγύη.
  Είναι στιγμή να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε για το σήμερα και το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας.
  Ποιος πιστεύει ότι το Προεδρικό αυτό διάταγμα αφορά μόνο την ΕΡΤ;
  Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είναι παρά το πρώτο βήμα σε μια φρικτή διαδρομή στο χάος.
  Και μόνο ότι η Χρ.Αυγή ουσιαστικά συμπαραστέκεται στην απόφαση της κυβέρνησης δείχνει πολλά.
  Η εκτροπή προς όλο και πιο σκληρές φασιστικού τύπου αποφάσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή