Σελίδες

14 Μαΐ 2013

Γ. Γκιόκας: Το νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων διασφαλίζει τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών (VIDEO)




Το νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων, παρά το γεγονός ότι ρυθμίζει πολλά και άσχετα μεταξύ τους ζητήματα, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα των νομοθετικών παρεμβάσεων που στρέφονται κατά κύριο λόγο κατά των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών, σημείωσε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και
βουλευτής του Κόμματος, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο. Όπως σημείωσε, οι βασικές διατάξεις επιχειρούν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών και στρέφονται εναντίον των μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολούμενων.
Αναφερόμενος στη σωρεία τροπολογιών που η κυβέρνηση κατέθεσε και σε αυτό το νομοσχέδιο, ο Γιάννης Γκιόκας χαρακτήρισε τη διαδικασία καθαρά εκφυλιστική, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν κρατάει ούτε καν τα προσχήματα. «Η Βουλή γίνεται φύλλο συκής για την επικύρωση προειλημμένων αποφάσεων» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει όλες τις τροπολογίες.
Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Γιάννης Γκιόκας καταδίκασε και κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης στο οξυμένο πρόβλημα της Παιδείας. Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλει με τον αυταρχισμό και τις απειλές την επιστράτευση, μια άδικη και βαθιά αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της εκπαίδευσης, η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με την αύξηση των 2 ωρών εργασίας, αλλά αφορά τους μαθητές, συνολικά την εργατική λαϊκή οικογένεια, την λαϊκή παιδεία, το ίδιο το σχολείο.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου