Σελίδες

13 Μαΐ 2013

Μετά από αυτό, τι την θέλω τη ζωή;

Όταν ήμουν μικρός άκουγα τον πατέρα μου να μιλάει για τις περιπέτειες που είχε ζήσει, γι αυτά που είχε δει στο διάβα της ζωής του και ζήλευα. Ήθελα να δω κι εγώ πράγματα να γίνονται για να έχω τις ίδιες εμπειρίες και στάθηκα τυχερός αφού έζησα “τρελές” καταστάσεις με δικτατορίες (χούντες) στρατιωτικές, δικτατορίες πολιτικές αλλά και εσχάτως τη δικτατορία του κεφαλαίου.
Είδα την αντίσταση κατά της χούντας από ανθρώπους που “δεν του έπιανε το μάτι σου” σαν τον κυρ Σπύρο, τον τσαγκάρη.
Είδα τον χωροφύλακα και τον δεκανέα να νομίζουν ότι είναι οι δυνατότεροι άνθρωποι στον κόσμο, εξουσιαστές ζωής και θανάτου, τους είδα να κάνουν τον “καλό” τη μία φορά και τον “κακό” την άλλη και τα χαστούκια τους να πονάνε καθώς προσγειώνονταν στα μάγουλά μου.
Είδα, στο μπερέ μου, το εθνόσημο να έχει την κορώνα του βασιλιά, μετά χωρίς την κορώνα με σκέτο το σταυρό, μετά πάνω στο σταυρό να προσθέτουν τον φοίνικα της χούντας και στη συνέχεια ξανά την ίδια ιστορία, πάλι σκέτος σταυρός, άσε τον στρατιωτικό όρκο, που έγινε “στον συνταγματικό βασιλέα των Ελλήνων” και κράτησε τέσσερις μήνες γιατί μετά τον διώξανε, τον συνταγματικό βασιλιά και διορίσανε τον χουντικό αντιβασιλιά, χωρίς να ορκιστούμε σ’ αυτόν!!!

Είδα τους “αντιστασιακούς” του πολυτεχνείου, σαν την Δαμανάκη, τον Λαλιώτη και τα άλλα “παιδιά”, να γίνονται τρωκτικά, όμως είδα και αυτούς που δεν εξαργύρωσαν τίποτα από την αντιστασιακή τους δράση και έμειναν αγνοί και απλοί αγωνιστές στους ταξικούς αγώνες.
Είδα τους τούρκους να μπαίνουν με την “άδεια των αρχών” στην Κύπρο και τους Έλληνες να επιστράτευονται για να σώσουν την πατρίδα, πηγαίνοντας “εκδρομή” μέχρι τις παραμεθόριες περιοχές και να μένουν σε σκηνάκια 6 μήνες!!!

Είδα τον Καραμανλή να ξανάρχεται από την …”εξορία” (θα μου πεις εξορία είναι να φευγεις μόνος σου και να ζεις στο Παρίσι;) σαν ήρωας, ο λαός να ξεχύνεται στους δρόμους φωνάζοντας “ε! ε! έρχεται”, να ξαναγίνεται πρωθυπουργός με 54% (…νικήτρια τη Νέα Δημοκρατία με αρχηγό τον ίδιο, με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με μοναδικό στην ελληνική πολιτική ιστορία αριθμό ψήφων …) και τον Αντρέα να φτιάχνει δικό του κόμμα (συγνώμη όχι κόμμα, κίνημα ήταν το δικό του). Τον είδα να κερδίζει έξη χρόνια μετά την “επάρατο δεξιά” και να την στέλνει (!!!) “στο χρονοντούλαπο της ιστορίας”, να φέρνει τον “τρίτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό”, τον σοσιαλητισμό του τελικά (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ήταν ο …τρίτος δρόμος για τον σοσιαλισμό, ο δεύτερος ποιος ήταν;)!!!

Είδα υπουργούς και τον πρωθυπουργό, να είναι κατηγορούμενοι για αρπαχτές εκατομμυρίων από μίζες μαζί με τραπεζίτες και να μην πάνε στο δικαστήριο, γιατί έτσι γουστάρανε και να ξαναεκλέγονται από το λαό για να κυβερνήσουν την Ελλάδα!!!

Είδα την Σοβιετική Ένωση να ανατρέπεται από τα πάνω, το λαό της να νομίζει ότι είναι ελεύθερος, ξεπουλώντας τη ζωή του για το “αμερικάνικο όνειρο” και τα τρισεκατομμύρια δολάρια των καπιταλιστών, να πιάνουν τόπο.
Είδα πολιτικάντηδες να “σαλτάρουν” από το ένα κόμμα στο άλλο, σαν τον …Μπίστη πχ, λες και πήγαιναν από την κουζίνα στην τραπεζαρία για να φάνε!!!
Είδα να γίνονται πρωθυπουργοί οι “τεχνοκράτες” γιατί το πρόβλημα της Ελλάδας, λέει, ήταν τεχνοκρατικό!!!
Είδα τις επιχειρήσεις των ελλήνων βιομηχάνων, να “κατακτούν” τα βαλκάνια για να κάνουν δυνατή την ελληνική οικονομία και υπολογίσημη δύναμη στις “αγορές”, αδειάζοντας την Ελλάδα από βιομηχανίες και αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους άνεργους!!!

Είδα την Ελλάδα να της απαγορεύουν από την ΕΕ, να παράξει οτιδήποτε, να πεθαίνει από την πείνα ο λαός της και αυτοί, να προσπαθούν να σώσουν τα αφεντικά τους, πέρνοντας δάνεια από τα αφεντικά του εξωτερικού και να τα δίνουν στις τράπεζες, για να έχουν, λέει, ρευστότητα!!!
Είδα το αυγό του φιδιού, τους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ, των δοσίλογων, των ταγματασφαλιτών και των άλλων προδοτών που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή, να σηκώνουν ξανά κεφάλι και να τους βγάζουν στο πολιτικό παιχνίδι, για να προστατέψουν για μία ακόμα φορά το καπιταλιστικό σύστημα, από τον μοναδικό αντίπαλο, τον κομμουνισμό.
Είδα και τι δεν είδα. Αυτό που θα δω όμως αυτή τη φορά δεν φανταζόμουνα ότι θα “αξιωθώ” να το δω.
Σήμερα λοιπόν στη 1 το μεσημέρι για πρώτη φορά στην ιστορία, στο συνέδριο του ΣΕΒ, θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ένας …αριστερός!!!!!!!!!

Ναι είναι αλήθεια ο Τσίπρας, όσο κι αν δεν το πιστεύεται, είναι αλήθεια, ο Τσίπρας και οι συνιστώσες του, πέρασαν τις εξετάσεις και όπως γράφει η είδηση:
“Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται αύριο Δευτέρα, 13 Μαΐου, οι θέσεις του ΣΕΒ για την οικονομία στο επίκεντρο της ετήσιας γενικής συνέλευσης και βεβαίως οι τοποθετήσεις-ομιλίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Στη φετινή συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσων και Βιομηχανιών που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, τα μέλη θα κληθούν να συζητήσουν και να εγκρίνουν τον απολογισμό πεπραγμένων καθώς και τον οικονομικό απολογισμό.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, θα μιλήσει για τον ρόλο και τις θέσεις του ΣΕΒ στη νέα πραγματικότητα.
Μετά το πέρας της συνέλευσης θα ακολουθήσει ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα (ώρα 13:00, Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»), τον οποίο θα προσφωνήσει ο πρόεδρος του ΣΕΒ.”

Απ ότι μαθαίνω σε λίγο καιρό θα τον προτείνουν και για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη θέση του Μπαρόζο!!!

Έχω αρχίσει λοιπόν να νιώθω ότι θα τα έχω δει όλα μετά την ανάδειξη του Τσίπρα σε τόσο υψηλή θέση στην παγκόσμια κοινότητα (καπιαλιστική κοινότητα, λέει η γυναίκα μου από το σαλόνι, αλλά που ξέρουν οι γυναίκες από …πολιτική) μετά την φοβερή θέση της “αγωνίστριας” Μαρίας Δαμανάκη, που σώζει καθημερινα τα ψάρια από τους Έλληνες ψαράδες με κάτι δεκάδες χιλιάδες μεροκάματο (“αριστερή” κι αυτή!!!).

Αυτές τις δόξες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τις περιμένατε όταν τον ψηφίζατε; Τότε που τον ακούγατε να καλέι το ΚΚΕ να κάνουν μαζί μια “κυβέρνηση της αριστεράς”, μπορούσατε να φανταστήτε ότι αυτό ήταν το “όραμά” του, γιατί ο στόχος του ήταν άλλος, η διάλυση του ΚΚΕ και φαντάζομαι ότι ήδη το ψιλοκαταλαβαίνετε.

Βέβαια για να κάνει το τελευταίο βήμα και να ανέβει το τελευταίο σκαλί στο βάθρο, την πρωθυπουργία, πρέπει να εκτελέσει την υποχρέωση που έχει αναλάβει από τους κεφαλαιοκράτες, να εξαφανίσει το ΚΚΕ και αντιλαμβάνεται ότι είναι πιο δύσκολο κάθε μέρα που περνάει, γιατί μετά την απόρριψη της πρόσκλησης που έκανε, στο ΚΚΕ, για αριστερή κυβέρνηση, αυτό ακόμα επιζεί (κοίτα θράσος φίλε μου να μην διαλύεται αυτό το κόμμα και να τραγουδά “Εννιά δεκαετίες αγώνες και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορεία”), εκτός αυτού ξυπνάνε και κάποιοι που τον πίστεψαν, κάποιοι σαν εσένα δηλαδή.
Λέτε να είναι …άξιος; Θα δείξει; Εσεις πάντως που είσαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, εξαθλιωμένοι ξανασκεφτείτε το, δεν χάνεται τίποτα.

ΑΠΟ γερανιζοντας σε ... αλλους τοπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου