Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Γιατί είπε ΟΧΙ το ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ; Που πηγαίνουν τους καθηγητές;

Μπορει να πιστευεις οτι θες.
Ακόμη κι οτι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ ειναι αγωνιστες ενω το ΠΑΜΕ απεργοσπάστες! 

Η ανοησια ήταν και ειναι ελεύθερη!
Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ λοιπόν υπερ απεργίας διαρκείας! Μα θα πείτε, αυτοί δε χτυπουσαν όλες τις κινητοποιήσεις; Ε, τώρα έγιναν συναγωνιστές! 

Τι μπορει να θέλουν άραγε; Το καλό του κινήματος;
Ενώ το ΠΑΜΕ θέλει το κακό του κινήματος; Πάει όσο μυαλό μου έχει αφήσει η τηλεόραση...
Όλες οι ασθένειες μπορεί να περάσουν. Το μίσος στο ΚΚΕ όμως αθεράπευτο.Το ΠΑΜΕ όμως τι λέει; Είναι εναντίον των κινητοποιήσεων; Είναι εναντίον της απεργίας διαρκείας γενικά; Η μήπως για άλλο ανησυχεί κι ενδιαφέρεται;

Το ΠΑΜΕ δεν είναι εναντίον της απεργίας. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΑΣ ΛΑΘΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ που αντι να συσπειρώσει θα αποδυναμώσει κι άλλο.
Που ειναι το λάθος στο να γινει 48ωρη για να δουν αν έχει επιτυχία και να εκτιμήσουν οι Γ.Σ. αν μπορεί να συνεχιστει αυτή με διαρκείας; Αυτό λέει το ΠΑΜΕ.
Που ειναι το λάθος στο να ζητηθει και να επιδιωχθεί η συμπαράσταση των Συλ.Γονέων (και άλλων συλλόγων και σωματείων) πριν πάμε σε σε μια  έτσι κι αλλιώς τρομερά "ευαίσθητη" απεργία διαρκείας που δύσκολα θα βρει συμπαράσταση; Αυτό λέει το ΠΑΜΕ.
Που ειναι το λάθος στο να κανει απεργία όχι μόνο η ΟΛΜΕ αλλά και η ΔΟΕ που δεν έχει κάνει καν ΔΣ(!); 
Δε θίγεται η ΔΟΕ(9.300 αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια είναι υπό απόλυση); Αυτό λέει το ΠΑΜΕ.
Που είναι το λάθος στο να επιδιωχθεί Πανδημοσιουπαλληλική συσπείρωση, αφού όλοι οι Δημ.Υπάλληλοι θίγονται από το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να εφαρμοστεί; Αυτό λέει το ΠΑΜΕ.
Τι αποτέλεσμα μπορεί να έχουν προτάσεις του τύπου "24ωρη απεργία με μορφή 3ωρης στάσης" για να μη χαθεί το μεροκάματο, που έμπαιναν χθες στο ΔΣ της ΟΛΜΕ από τους υποστηρικτές της απεργίας διαρκείας; Μήπως να πάρουν τους καθηγητές με τις πέτρες; Νοιάζεται κανείς γι αυτό;

Πως γίνεται αυτοί που δεν έκαναν καμία απεργία να θέλουν τώρα απεργία διαρκείας; Μηπως επιδιώκουν να σπάσει το κίνημα τα μούτρα του; Ενδιαφέρονται οι Συσπειρωσεις και οι Παρεμβάσεις γι αυτό; Η μήπως ικανοποιούνται που βρίσκουν ευκαιρία (προσωρινά) να επιτεθούν στο ΠΑΜΕ;
Αλλά και τα δικά τους μέλη και υποψήφιοι, έκαναν τις απεργίες που προκυρήχθηκαν; Την επόμενη εβδομάδα ας φερουν τα εκαθαριστικά στις Γεν.Συνελεύσεις να δούμε πόσες απεργίες έκαναν.

Βούιξε το twiter που είπε ο Πορτοσάλτε "μπράβο" στο ΚΚΕ.
Σιγά τα σπουδαία!
H δουλεια του Πορτοσάλτε είναι να κτυπάει τον κυριο εχθρό των αφεντικών του.Που ειναι το περίεργο στο προβοκατόρικο μπράβο που παπαγαλίζουν λοιπόν;

Για να σταματήσει η διαστρέβλωση και το ψέμα ας ρίξουν οι ενδιαφερόμενοι μια ματια στο τι λεει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στις 2/5:
"Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι σε καμιά μορφή πάλης και ως εκ τούτου δεν είμαστε αντίθετοι ούτε με την απεργία στις εξετάσεις, αρκεί η εκάστοτε μορφή πάλης να συνδέεται με προϋποθέσεις για την επιτυχία του αγώνα. Και τέτοιες προϋποθέσεις επιτυχίας κατά τη γνώμη μας είναι:
Η οργάνωση, ο σχεδιασμός του αγώνα με αιτήματα και στόχους πάλης που να εξασφαλίζουν την ενότητα του κλάδου, τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, αν είναι δυνατόν από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.
Αιτήματα, πλαίσιο και προσανατολισμός πάλης που θα συμβάλει στη συμμαχία, στον κοινό αγώνα με εργαζόμενους γονείς, μαθητές, με τους άλλους κλάδους των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα...κλπ.κλπ"


Οσοι έχουν μισος για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ας το βγαλουν. 

Αυτη η ελευθερία παρέχεται χωρις όριο. 
Οι άλλες ελευθερίες θέλουν πάλεμα όμως. Κι εκεί κάποιοι δεν την παλεύουν με τίποτα.
Από κει και πέρα αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για το κίνημα και τη συνέχειά του, ας κλείσουν τα αυτιά στις φωνές και τα ύποπτα ουρλιαχτά των  αγωνιστών που μας προέκυψαν ξαφνικά από το πουθενά, από τα κυβερνητικά γραφεία ή τον καναπέ κι ας τραβήξουν το δρόμο τους μακριά από την τόση ελαφρότητα για τόσο βαριά και δύσκολα ζητήματα. 
Μέχρι τη νίκη.

2 σχόλια:

 1. Η ηγεσία της ΟΛΜΕ παίζει πολιτικά, επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες του κλάδου. Οι μεν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ για να εξιλεωθούν από τη στήριξη που έδιναν και δίνουν τόσα χρόνια στην κυβερνητική πολιτική, οι δε δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν αυτή την απεργία ως πολιτική επένδυση, ως εφαλτήριο που θα συμβάλλει ώστε να ‘ρθει στο κυβερνητικό προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ από την πλευρά τους χρησιμοποιούν τα καλέσματα γι’ αυτή την απεργία για τις δικές τους επικοινωνιακές ανάγκες, για την αυτοεπιβεβαίωσή τους ότι «και καλά» είναι το πιο αγωνιστικό κομμάτι του κλάδου. Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΠΑΜΕ ότι αυτές οι ηγεσίες δεν μπορούν να οργανώσουν αγώνες με αποτελέσματα, μπαίνουν σε έναν αγώνα για να βγουν γρήγορα-γρήγορα, αρκεί η απεργία στις εξετάσεις να εξυπηρετήσει το επικοινωνιακό τους παιχνίδι! Μία τέτοια εξέλιξη βολεύει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που θέλουν ένα κίνημα ηττημένο, βολεύει και το ΣΥΡΙΖΑ που σε συνθήκες «αριστερής» διακυβέρνησης δεν θα θέλει πολλά-πολλά μπερδέματα στα πόδια του από ένα ισχυρό, λαϊκό κίνημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ποιος άνοιξε την πόρτα για να τσακιστεί το κίνημα της παιδείας;
  Η ερώτηση είναι ευθεία και η απάντηση εύκολη.
  Η κυβέρνηση και τα περί αυτήν δημοσιογραφικά παπαγαλάκια περίμεναν την "πάσα" της ΟΛΜΕ σαν δώρο από τον ουρανό.Θα οργιάσουν κυριολεκτικά αυτές τις μέρες. Θα ανοίξουν τους "ασκούς Αιόλου" με μέτρα σφαγιασμού κατά των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης γενικότερα, προσδοκώντας στην σιωπηρή συναίνεση της κοινωνίας. Θα γίνει προσπάθεια να αναβιώσει ο θεσμός των "αγανακτισμένων" που θα φορτώνουν τα πάντα στους εκπαιδευτικούς που "δρουν σαν συντεχνία"..."αδιαφορούν για τους μαθητές" ... "δουλεύουν μόνο 17 ώρες".... και άλλα τέτοια. Δίνεται μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ξεχαστούν τα μεγάλα τμήματα, τα πεινασμένα παιδιά, τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς,οι άθλιες συνθήκες εργασίας, το ανυπόφορο κρύο το χειμώνα,... Η μάχη θα μεταφερθεί ανάμεσα σε γονείς-εκπαιδευτικούς. Αυτό δε θέλουν;
  Μια χαρά λοιοπόν γίνεται η δουλειά της κυβέρνησης . Ούτε στημένο να ήταν το ματς.

  Συμπληρωματικό σχόλιο:
  Πριν λίγο διάβασα , και μεταφέρω με επιφύλαξη, ότι από Δευτέρα θα επιδοθούν φύλλα πορείας σε εκπαιδευτικούς. Λοιπόν τυχοδιωκτούληδες η επανάσταση έλαβε τέλος και γυρίζετε με το κεφάλι ψηλά στα σχολεία όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ όταν πριν μέρες "μάντεψε" την πρόθεση της κυβέρνησης;
  Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη πλέον για να απαντηθεί το ερώτημα τι ρόλο παίζετε ΠΑΣΟΚοΝΔοΣΥΡΙΖΑιοΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στην ΟΛΜΕ.
  AΠΟ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή