Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Φτωχοδιάβολοι Χρυσαυγίτες


1. Δεν έχουν αφήσει ούτε ένα σημείο από τη νεότητά τους που να μην το έχουν αρνηθεί. Δε θ' αργήσουν να τρέξουν να σβήσουν όλα τα τατουάζ με τα οποία αποτυπώνουν σε αφθονία στο σώμα τους τις σβάστικες και το όνομα του Αδόλφου. Αν τους κοιτάξεις προσεκτικά έναν έναν μέσα στο κοινοβούλιο -γιατί έξω απ' αυτό κάνουν άλλα-, θα δεις μια ομάδα θλιβερών λούμπεν μέσα σε κοστούμια να κάθονται στα έδρανα της Βουλής σαν γατούλες. Καμιά φορά πουλάνε αγριάδα, αλλά ακόμη και τότε ο φτωχοδιάβολος ηγέτης τους τρέχει μόνος του ή με τον Τράγκα και σκεπάζει τις ακαθαρσίες τους. Στο δρόμο οι χρυσαυγίτες τελειοποιούν τη θρασυδειλία τους, επιλέγοντας να χτυπήσουν μειονότητες που -κακώς- δεν έχουν οργανώσει την αυτοάμυνά τους.
2. Για πρώτη φορά, η αξιομακάριστη Δημοκρατία μας, που όλοι ντρέπονται τώρα γι' αυτήν, κατάφερε μιαν οργανωμένη συμμορία όπως αυτήν της Χρυσής Αυγής να την εγκαταστήσει στο Κοινοβούλιο. Προσωπικά δεν έτρεφα ψευδαισθήσεις ότι κάποτε δεν θα γινόταν και αυτό, αλλά γελάω με την αποκατάσταση της χαμένης τιμής της Χρυσής Αυγής.

3. Οι επιθέσεις ενάντια στη Χρυσή Αυγή από τους γνωστούς για την ευαισθησία τους Αριστερούς και Δεξιούς δημιούργησαν την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται περί πολέμου. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι γεμίζουν απλώς προς το παρόν την ώρα τους, χωρίς να έχουν μπει σε ιδιαίτερο κόπο να εντρυφήσουν περαιτέρω για το φαινόμενο. Οσο για τα κόμματα της συγκυβέρνησης απλώς λόγω ιδεολογικής ένδειας δίνουν αφορμή στα μέλη τους να ξεμουδιάσουν. Πρόκειται για φάρσα. Οταν το κράτος χρειαστεί τη Χρυσή Αυγή, θα την κουρντίσει στην ώρα της.
4.Η χαμέρπεια την οποία εκπροσωπεί ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής δεν έχει προηγούμενο. Εθισμένος στο ψέμα, με περιορισμένο λεξιλόγιο, ανίκανος για κάτι περισσότερο, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πετάει κρέας στο θέατρο της βίας. Αρνούμενος το παρελθόν του και τις συναναστροφές του με ανθρώπους του χειρίστου είδους, που ακόμα τον πλαισιώνουν, μαζεύει δυνάμεις για την τελευταία πράξη της πολιτικής σκηνής.
5. Για τις αιτίες της ανόδου της Χρυσής Αυγής δεν έχει κανείς παρά να κοιτάξει την καρδιά του κράτους. Είναι παρεπόμενο της αστικής παρακμής, γνωστής για την ευρυχωρία της στα δύσκολα. Πίσω από τις ρητορικές πόζες και την όψιμη αγωνία περί Νεοναζίδων, η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση περιφέρει το κουφάρι του συστήματος γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται ν' αναστηθεί.
6. Η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής έχει άμεση σχέση με την εξαθλίωση της Παιδείας. Οσοι κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο έστησαν ιστορικά τη μεγαλύτερη σκυταλοδρομία αμορφωσιάς, με μεγάλες επιδόσεις κυρίως στο χώρο της εργατικής τάξης. Αγώνας εν ονόματι όλων των φτωχών. Πρόκειται για διαρκές έγκλημα που θεμελίωσε ο μεγαλύτερος Ιησουίτης που πέρασε από αυτήν τη χώρα, ο Γεώργιος Παπανδρέου, γνωστός για τη χονδροειδή φάρσα περί ανενδότου αγώνα που είχε κηρύξει στα ανάκτορα των οποίων υπήρξε θαυμαστής και αυλικός.
7. Η Χρυσή Αυγή είναι η τελευταία πολεμική μηχανή που έριξε το κράτος στην πολιτική σκηνή. Σίγουρο είναι πως δεν την έβγαλε για εκδρομή, αλλά γιατί το ίδιο έχει καταρρεύσει και δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει καμιά πνευματική κατάσταση. Ο,τι συμβαίνει τώρα δεν είναι παρά η προετοιμασία μας για να αποδεχτούμε τη μηχανή αυτή ως μόνιμη παρουσία στη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου