Σελίδες

15 Μαΐ 2013

ΣΥΡΙΖΑ Καμαρώνει σαν «γύφτικο σκεπάρνι» για τα εύσημα απ' τον ΣΕΒ

Στα κεραμίδια ανέβηκαν τα στελέχη του κόμματος για την υποδοχή του Αλ. Τσίπρα στη Γενική Συνέλευση των βιομηχάνων

Περισσότερο από έκδηλη είναι η ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την εμφάνιση του Αλ. Τσίπρα προχτές στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ και την υποδοχή που επεφύλαξαν οι βιομήχανοι στον επικεφαλής ενός κόμματος δυνάμει διαχειριστή των υποθέσεών τους, με γνώμονα τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητά τους, όπως ξεκαθάρισε ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του ενώπιόν τους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στον «Real FM» επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ενοχλήθηκε από την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη ΓΣ του ΣΕΒ, επειδή «εγκαινιάστηκε, με θεσμικό τρόπο, όπως επιβάλλεται σε μια δημοκρατία, ο διάλογος ανάμεσα στον ΣΕΒ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο διάλογος αυτός βέβαια έχει ανοίξει από καιρό, αφού η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δε χάνει ευκαιρία, τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο, να καταθέτει διαπιστευτήρια

στην αστική τάξη της χώρας για την ικανότητά της να ασκήσει την αστική διαχείριση και μάλιστα διασφαλίζοντας την υποταγή της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην πολιτική που τα γονατίζει. Αυτές της οι διαβεβαιώσεις ήταν, άλλωστε, που άνοιξαν τις πόρτες και του ΣΕΒ, αλλά και άλλων συνάξεων που έχουν προηγηθεί, όπως το Συνέδριο του Economist και η εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, σε κάθε μία απ' τις οποίες ο Αλ. Τσίπρας υπερέβαλλε εαυτόν για να πείσει ότι η πολιτική που πρεσβεύει έχει στην προμετωπίδα της τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο Δ. Παπαδημούλης, συνεχίζοντας να επιχαίρει για την επισημοποίηση των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΣΕΒ, πρόσθεσε στα παραπάνω: «Η κυβέρνηση Σαμαρά από την πλευρά της ενοχλήθηκε, και με το δίκιο της λόγω...παράδοσης, γιατί θέλει να έχει το μονοπώλιο των σχέσεων. Ωστόσο, οι επιχειρηματίες είναι λογικό να προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι το "φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ", που μπορεί, αύριο, να είναι η επόμενη κυβέρνηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παύουν να υπάρχουν οι σοβαρές διαφορές μεταξύ μας»...

Δεν είπε βέβαια ότι οι βιομήχανοι, όπως και τα άλλα τμήματα της αστικής τάξης προνομιακές σχέσεις έχουν ή επιδιώκουν να αποκτήσουν με εκείνα τα κόμματα που αντιλαμβάνονται ότι θα υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Οι διαφορές στις οποίες αναφέρεται, ακόμα κι αν υπάρχουν, αφορούν πλευρές της διαχείρισης, αφού είναι δεδομένο από την προσφώνηση του Δ. Δασκαλόπουλο προς τον Αλ. Τσίπρα ότι στα βασικά συμφωνούν. Και αυτά δεν είναι άλλα από τη διαπίστωση ότι η ανάπτυξη που θα έλθει θα είναι καπιταλιστική και θα έχει για μοχλό της τους επιχειρηματικούς ομίλους, στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται χρήμα και νέα προνόμια για να κάνουν επενδύσεις.

Οι καημένοι οι βιομήχανοι...


Εξάλλου, μία μέρα μετά τα όσα διημείφθησαν μεταξύ βιομηχάνων και ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΕΒ αρνήθηκε να υπογράψει ακόμα κι αυτή τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που διατηρεί τους μισθούς στα σημερινά επίπεδα πείνας, κάνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να καταπιεί τους κομπασμούς ότι χάριν της παρέμβασης Τσίπρα, ο ΣΕΒ προσέρχεται εκ νέου στη διαπραγμάτευση για την ΕΓΣΣΕ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει πλήρως τις αξιώσεις τους όταν ήδη ομνύει στην ανάγκη ενίσχυσης των καπιταλιστικών επενδύσεων και των «υγιών» επιχειρήσεων, υπέρ των οποίων τοποθετήθηκε με αγωνία ο Δ. Παπαδημούλης, επειδή όπως είπε, οι επιχειρήσεις που εκπροσωπεί και ο ΣΕΒ «μαστίζονται από την ύφεση», «κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις», ενώ «οι μνημονιακές κυβερνήσεις δουλεύουν υπέρ αυτών που εισάγουν και πουλούν ακριβό φυσικό αέριο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου