Σελίδες

12 Μαΐ 2013

«ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΚΟΙΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!» Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τους μαθητές της Γ' Λυκείου


Μαθητή, μαθήτρια,
Εσύ και η οικογένειά σου φτάσατε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς δίνοντας μάχες, κάνοντας μεγάλες προσωπικές και οικονομικές θυσίες. Βρεθήκατε αντιμέτωποι με τα μεγάλα εμπόδια που βάζει στα δικαιώματα σας στη μόρφωση και τη ζωή, η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.
Σκέψου! Η κυβέρνηση, οι ίδιοι δηλαδή που αναγκάζουν την οικογένεια σου να ξοδεύει ένα μάτσο λεφτά για τη μόρφωσή σου, που έχουν φτιάξει το σχολείο εξεταστικό κέντρο, της ημιμάθειας, του ατελείωτου τρεξίματος, της παραπαιδείας, του υποσιτισμού, με συγχωνεύσεις, τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομή, είναι οι ίδιοι που ρίχνουν τώρα ψεύτικα δάκρυα για το τι θα κάνουν οι μαθητές με τις εξετάσεις τους, ενώ τώρα παίρνουν και άλλα μέτρα που θα εντείνουν την άθλια πραγματικότητα που ζούμε.

Είναι οι ίδιοι που δήθεν νοιάζονται για τις εξετάσεις και το μέλλον σου, ενώ η πολιτική τους έχει διαμορφώσει τις εξετάσεις της παπαγαλίας και των αποσπασματικών γνώσεων που ξεχνάς μετά από λίγο διάστημα ότι έμαθες, τις εξετάσεις του άγχους και των φροντιστηρίων, τις σπουδές επί πληρωμή, την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά.
Η κυβέρνηση και διάφορα άλλα κοράκια είναι υποκριτές
Αξιοποιεί τα επικοινωνιακά παιχνίδια της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, τις τουφεκιές που ρίχνει τώρα στον αέρα. Προσπαθεί να περάσει τη βάρβαρη πολιτική με το «μαστίγιο» και το φόβο, για να κάνει το λαό να σκύβει τη μέση, να υποτάσσεται.
Έχεις δίκιο να βλέπεις με προβληματισμό την απόφαση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ. Γιατί όλο το χρόνο δεν έκανε στην πράξη τίποτα, δεν οργανώνει τη πάλη ενάντια στο νέο σχολείο Α.Ε., στο σύνολο της επίθεσης που δέχονται μαθητές και εκπαιδευτικοί, για ένα άλλο σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με προσωπικό που θα έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά, που θα δίνει μόρφωση σε όλους, που θα διδάσκει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια
Όμως μην υιοθετείς τα όσα λένε αυτοί που ευθύνονται για ότι άσχημο ζεις εσύ και η οικογένειά σου, την προπαγάνδα της κυβέρνησης.
Καταδίκασε την επιστράτευση των εκπαιδευτικών στην οποία προχωράει η κυβέρνηση. Επιστράτευση σημαίνει σκλαβιά και υποταγή. Αν το δεχτείς θα το συναντάς συνέχεια ο ίδιος στο μέλλον σου, όταν κι εσύ θα παλεύεις για τα δικαιώματά σου. Το άγχος το δημιουργεί το ίδιο το σχολείο και το εξεταστικό σύστημα που έχουν φτιάξει.
Με μαχητικότητα, αισιοδοξία και καθαρό μυαλό να δώσεις τη μάχη των εξετάσεων, που ούτως ή άλλως είναι μπροστά σου.
Με μαχητικότητα, αισιοδοξία και καθαρό μυαλό σκέψου, προετοιμάσου, οργανώσου και πάλεψε !
Το μέλλον σου δεν εξαρτάται μόνο από την ατομική προσπάθεια και τις ατομικές θυσίες σου, όσο μεγάλες κι αν είναι αυτές. Δεν κρίνεται μόνο στα θρανία των εξετάσεων του σχολείου των ταξικών φραγμών, της αμορφωσιάς και της ανταγωνιστικότηταςΤο μέλλον σου κρίνεται και στον αγώνα για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.
Πάρε κουράγια, διάβασε περισσότερο, μην αποπροσανατολίζεσαι, να δώσεις με το κεφάλι ψηλά τη μάχη που έχεις μπροστά σου. 
Σαν μαχητής, έτσι και να συνεχίσεις στη ζωή σου.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου