Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

ΠΑΜΕ: 23 Μάη συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα - Στην Αττική στην Ομόνοια στις 7 μ.μ.


Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και δεκάδες Σωματεία στις 23 Μάη καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαζική, αποφασιστική απάντηση στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση που επιδιώκουν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάθε εργατικού δικαιώματος. Να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Να αποφασίσουν συλλογικά σε κάθε τόπο δουλειάς παντού να μην παραχωρήσουν τη ζωή τους, να μην υποκύψουν, να μην γονατίσουν στις ορέξεις των μονοπωλίων.
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει:
«Καλούμε την εργατική τάξη να μην εγκαταλείψει τα δικαιώματά της. Να μην παραιτηθεί από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να πάρει τη ζωή της, το μέλλον της στα χέρια της για να μη ζήσει σε καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς.
Δεν υπολογίζουν τις ανάγκες μας. Η στάση των βιομηχάνων είναι προκλητική. Απαιτούν να μάθουμε να ζούμε με 500 ευρώ, να δουλεύουμε όσες ώρες έχουν ανάγκη τη μέρα, χωρίς σταθερή και μόνιμη εργασία. Μας θέλουν στη δουλειά με ψίχουλα, χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους "άθλιους" να αναζητούμε διέξοδο στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας Συμβάσεων με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας. Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους, χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, ως έναρξη για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.
Αν δεν τους σταματήσουμε, η σύγχρονη δουλεία θα γίνει πραγματικότητα!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.».
Προσυγκεντρώσεις Συνδικάτων, Επιτροπών Αγώνα, Λαϊκών Επιτροπών και Μαζικών Φορέων
Όλες οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έχουν οριστεί για τις 6.30 μ.μ.:
Πλ. Βάθης: Εργαζόμενοι σε Βιομηχανία - Τηλεπικοινωνίες - Μεταφορές - Χρηματοπιστωτικό - ΟΤΑ - Δημόσιο - Υγεία - ΜΜΕ - Καλλιτέχνες - Θριάσιο - Δυτικών - Βόρειων Συνοικιών.
Χαυτεία: ΜΑΣ - Εκπαιδευτικοί
Πλ. Κάνιγγος: Εργαζόμενοι στις Κατασκευές - ΠΑΣΕΒΕ -  ΟΓΕ - Εμπόριο - Υπηρεσίες - Επισιτισμός - Μεσόγεια - Κέντρου - Δικηγόροι - Ανατολικών Συνοικιών.
Πλ. Εθνικής Αντίστασης: Νότιων Συνοικιών - Συνταξιούχοι - Πειραιάς.

Κάλεσμα στήριξης των συλλαλητηρίων από την ΠΑΣΕΒΕ και την ΟΓΕ

Κάλεσμα από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα
Να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις σε όλες τις πόλεις στις 23 Μάη καλούν τους εργαζόμενους οι, μέχρι στιγμής, παρακάτω Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα:
Οι Ομοσπονδίες:
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ-  ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ (ΠΟΕΕΠ)
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΚΑ-ΕΤΜ)

Τα Εργατικά Κέντρα:
- ΑΓΡΙΝΙΟΥ
- ΑΡΤΑΣ
- ΛΑΡΙΣΑΣ
- ΛΕΥΚΑΔΑΣ
- ΦΩΚΙΔΑΣ

Προετοιμασία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα από τις ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις.
Στη Θεσσαλονίκη η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Στην Αχαΐα προγραμματίζεται ολοήμερη δράση από τις δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας που θα κορυφωθεί με πικετοφορίες το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μάη.
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 23 Μάη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου απευθύνει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 7 το απόγευμα.
«Η μάχη της συλλογικής σύμβασης αφορά όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες», τονίζει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, καλώντας στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 23 Μάη, στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας.
«Η απάντηση πρέπει να είναι η μαζική συλλογική δράση της εργατικής τάξης με όλες τις μορφές για την υπεράσπιση των ΣΣΕ και την υπογραφή νέων μαζί και της ΕΓΣΣΕ», τονίζει η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ. Καλεί στη συγκέντρωση στις 7 μ.μ. Στη Δημαρχείο.
Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας την Πέμπτη 23/5 στην πλατεία Νέων Καταστημάτων στις 8.00 μ.μ. απευθύνει η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ.
Συγκέντρωση στις 23 Μάη, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στις 18:30 διοργανώνει ηΓραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση της Εθνικής και των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας.
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τις συμβάσεις καλεί η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης και ηΛαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας.

Ανακοινώσεις συμμετοχής από σωματεία
Στην πρώτη γραμμή της προετοιμασίας των συλλαλητηρίων για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων βρίσκονται όλα τα ταξικά σωματεία σε όλη τη χώρα.
Ανακοινώσεις εξέδωσαν:

Κάλεσμα απευθύνουν, επίσης, η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Ρόδου και η Γραμματεία Ρόδου της ΠΑΣΕΒΕΝα σημάνει συναγερμός για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης καλεί ο Σύλλογος Μηχανικών Αυτοκινήτων, (ΣΙΣΕΜΑ), συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου