Σελίδες

26 Απρ 2013

Ν. Καραθανασόπουλος: Το δικαίωμα στη σταθερή εργασία θυσιάζεται στο βωμό της ανταγωνιστικότητας (VIDEO)




«Έχουμε άλλη μια πράξη, όπου το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρέπεια, θυσιάζεται στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», για τις απολύσεις στο δημόσιο και τη διάταξη Μανιτάκη για τα ασφαλιστικά μέτρα, που αναμένεται να κατατεθεί τελικά μετά το Πάσχα.

«Αυτό είναι μία ακόμα πράξη προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε, «γιατί θέλουν να διαμορφώσουν ένα τέτοιο περιβάλλον και στο νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο δεν θα υπάρχει, θα αμφισβητείται το σύνολο και των αναπομείναντων ακόμα δικαιωμάτων».
Στόχος αυτής της διαδικασίας και του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου, σημείωσε, είναι «να καταργηθεί το δικαίωμα στη σταθερότητα της εργασίας και για το δημόσιο αλλά και για τον ιδιωτικό τομέα -δεν είναι μόνο ο δημόσιος τομέας- να υπάρχουνε μισθοί πείνας και εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα».
Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα δεν γίνεται ούτε προς όφελος του εργαζόμενου, ούτε προς όφελος της λαϊκής οικογένειας. Γιατί στη θέση αυτή θα επεκταθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν είναι τυχαίο ότι σε μια σειρά δραστηριότητες όπου το κράτος έπαιζε καθοριστικό ρόλο σήμερα, θα μπούνε οι επιχειρηματικοί όμιλοι (…) είναι τεράστια πεδία κερδοφορίας».
Επισήμανε ακόμα πως «η ανάκαμψη την οποία ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση και όχι μόνο, σε αυτά τα πλαίσια εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος θα 'ναι μια ανάκαμψη που θα βασίζεται στα ερείπια των εργατικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Που θα διαμορφώνει συνθήκες περαιτέρω φτώχειας και εξαθλίωσης για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που αυτές οι θυσίες δεν θα είναι προσωρινές, μόνο την περίοδο της κρίσης, αλλά θα είναι στο διηνεκές, εάν δεν αντιστραφεί αυτή η πραγματικότητα».
Ο Ν. Καραθανασόπουλος, κατήγγειλε τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια, τις μεθοδευόμενες νέες μειώσεις συντάξεων και τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζοντας ότι η αντιλαϊκή πολιτική οδηγεί τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, για να σωθούν και να ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου