Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Θ. Παφίλης: Ανήθικος ο ισχυρισμός ότι το ΚΚΕ δεν παλεύει για τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων (VIDEO)
Ο ισχυρισμός ότι το ΚΚΕ δεν ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα και τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό είναι ανήθικος. Είναι ενάντια στο ίδιο το γεγονός ότι οι κομμουνιστές βρίσκονταν και βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή των αγώνων για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων.
Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε ο Θ. Παφίλης στη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον δημοσιογράφο Τάκη Σέγκο στον τηλεοπτικό «902».

Μιλώντας για το επικείμενο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ το χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας από την άποψη ότι είναι προγραμματικό και σημείωσε ότι οι προσαρμογές που γίνονται στο Πρόγραμμα του Κόμματος είναι αποτέλεσμα μελέτης της τεράστιας εμπειρίας που έχει σωρευτεί από την εποχή που ψηφίστηκε το προηγούμενο Πρόγραμμα του ΚΚΕ.
Τόνισε ότι το Συνέδριο γίνεται σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης που συντρίβει τους εργαζόμενους, τους οδηγεί στη βαρβαρότητα.
Το ΚΚΕ, τόνισε, δίνει απαντήσεις σ' αυτά τα δεδομένα με βάση και τη μελέτη που έχει κάνει για τις ανατροπές στο σοσιαλισμό - έχει ενισχύσει τις θέσεις του για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.
Υπενθύμισε ότι από το 15ο Συνέδριο του Κόμματος ακόμα έχει γίνει καθαρό ότι δεν υπάρχει ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στον καπιταλισμό και το σοσιαλισμό και ότι με δεδομένη τη σαπίλα του σημερινού συστήματος είναι υπερώριμες οι συνθήκες για το πέρασμα σ' ένα άλλο σύστημα, το σοσιαλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου