Σελίδες

25 Απρ 2013

Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων: Να αποσυρθεί η απαράδεκτη αντεργατική διάταξη


Να αποσυρθεί η απαράδεκτη προωθούμενη από την κυβέρνηση διάταξη για απαγόρευση της δυνατότητας των δικαστηρίων να αποφασίζουν με προσωρινές διαταγές και κύρια ασφαλιστικά μέτρα την παραμονή των εργαζομένων στη θέση εργασίας τους, όταν απολύονται είτε από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα, απαιτεί η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Είναι απαράδεκτη η προωθούμενη από την κυβέρνηση διάταξη, με αναδρομική μάλιστα ισχύ, για την απαγόρευση και τον περιορισμό της δυνατότητας των δικαστηρίων να αποφασίζουν με προσωρινές διαταγές και κύρια ασφαλιστικά μέτρα την παραμονή των εργαζομένων στη θέση εργασίας τους, όταν απολύονται είτε από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα. Εξίσου απαράδεκτη είναι και η μείωση μέχρι το μισό του ποσού των εργατικών απαιτήσεων που μπορούν να επιδικάσουν προσωρινά τα δικαστήρια με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Η ρύθμιση αυτή δείχνει μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την πολύτιμη συμβολή και της κυβερνώσας αριστεράς της ΔΗΜΑΡ. Στοχεύει να κλείσει κάθε χαραμάδα για την προσωρινή δικαστική προστασία και ανακούφιση των εργαζομένων που απολύονται μαζικά και στερούνται άδικα το στοιχειώδες δικαίωμα στην εργασία. Η συγκεκριμένη ωμή νομοθετική παρέμβαση κονιορτοποιεί για άλλη μια φορά την υποκριτική επιχειρηματολογία ότι η δικαιοσύνη είναι εξουσία ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη από την κυβέρνηση και τα εργοδοτικά συμφέροντα. Διαλύει τις αυταπάτες που καλλιεργούν χρόνια τώρα οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και οι μεγαλοσχήμονες νομικοί τους σύμβουλοι για την προσφυγή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στη δικαιοσύνη ως "πανάκεια" για τη δικαίωσή τους. Αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση, εργοδοσία και αστικό κράτος, μέρος του οποίου αποτελεί και η δικαιοσύνη, ειδικά στις συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ευθυγραμμίζονται όλο και πιο πολύ για να χτυπήσουν ανελέητα τα δικαιώματα των εργαζομένων και παράλληλα να μην τους αφήσουν κανένα περιθώριο νομότυπης αντίδρασης. Άλλωστε, είναι ακόμη νωπές οι αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων για τη συνταγματικότητα του αντιλαϊκού μνημονίου και των βάρβαρων μέτρων που το συνοδεύουν, του χαρατσιού της ΔΕΗ κ.ά., που ακύρωσαν τις όποιες θετικές αποφάσεις κατώτερων δικαστηρίων.
Μόνο ο μαζικός, ανυποχώρητος, οργανωμένος εργατικός και λαϊκός αγώνας, με στόχο τη συνολική ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής και των φορέων της, μπορεί να δημιουργήσει κάποια ρήγματα, έστω και προσωρινά, για την ανακούφιση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Σε αυτόν τον αγώνα και έχοντας ως οδηγό το σύνθημα "νόμος είναι το δίκιο του λαού" καλούμαστε και οι ριζοσπάστες δικηγόροι και γενικότερα νομικοί να συμβάλουμε με τις γνώσεις μας.
Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η απαράδεκτη αντεργατική διάταξη!»
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου