Σελίδες

9 Απρ 2013

ΑΠΟΓΟΝΟΣ του ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ο υφυπουργός Θ. Σκορδάς




Ωμός και χυδαίος αντικομμουνισμός, επενδυμένος με τα επιχειρήματα των τραπεζιτών, ήταν η απάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που συζητήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με καθυστέρηση 7 μηνών από την κατάθεσή της και δεν τέθηκε επίσημα σε ψηφοφορία, με βάση μια στρεβλή ερμηνεία που γίνεται σε άρθρο του Συντάγματος και αποκλείει την υιοθέτηση προτάσεων νόμου από την αντιπολίτευση.

Μη μπορώντας φυσικά να αντιπαρατεθεί στα επιχειρήματα του ΚΚΕ, ο Θ. Σκορδάς, στη δευτερολογία του, λίγο πριν τη λήξη της συζήτησης, συνέχισε τις προκλήσεις και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΚΚΕ μίλησε για «φασιστική τοποθέτηση που επιβεβαιώνει εκείνον που είπε πως ο κομμουνισμός και ο φασισμός είναι αδέλφια δίδυμα, είναι εκτρώματα της ίδιας μήτρας, της μήτρας του ολοκληρωτισμού».
Η αθλιότητα του υφυπουργού προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, την αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου και Χρήστου Κατσώτη, οι οποίοι τόνισαν πως ο αντικομμουνισμός του παραπέμπει σε απόγονο του Τσολάκογλου και αποχώρησαν από την αίθουσα.
Από την αρχική τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης έκανε ξεκάθαρο ότι δεν επρόκειτο να απαντήσει με επιχειρήματα στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ. Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση του Ν. Καραθανασόπουλου. Δείτε εδώ την επίθεση του υφυπουργού και την απάντηση των βουλευτών του ΚΚΕ.
Στην εισήγησή του, ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε πως η πρόταση νόμου διατηρεί την επικαιρότητά της, αν και συζητείται μετά από 7 μήνες από την κατάθεσή της, καθώς κλιμακώνεται η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η λαϊκή οικογένεια στο όνομα της διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και για τη δημιουργία προϋποθέσεων για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων. Δείτε εδώ την εισήγηση του Νίκου Καραθανασόπουλου.
Στις τοποθετήσεις των εισηγητών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς, που έσπευσαν να απορρίψουν το σχέδιο νόμου, αλλά και στις αθλιότητες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που μεταξύ άλλων επιτέθηκε στο ΚΚΕ, λέγοντας πως «έχει λάβει δεκάδες εκατομμύρια και δεν έχει επιστρέψει ούτε δραχμή πίσω», πως εφάρμοσε μνημονιακό νόμο και προχωρά σε απολύσεις στις επιχειρήσεις του, απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Δείτε εδώ το βίντεο της τοποθέτησης του Χρήστου Κατσώτη.
902.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12/4/13, 12:50 π.μ.

    Τα φασιστάκια , αδέλφια του μιχαλολιάκου , συνεταίροι του σαμαρά...
    Αυτοί είναι οι σημερινοί δεξιοί, γιατί οι λιγότεροι δεξιοί είναι οι συριζαίοι.
    Το πολιτικό σκηνικό σήμερα είναι :
    1. Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ = ακροδεξιοί ναζιστές, γνήσιοι απόγονοι των χιτών και των ταγματασφαλιτών...
    2. ΣΥΡΙΖΑ = δεξιά υπηρέτρια του αστικού συστήματος... με τάση να αντικαταστήσει το πασοκ και να υπηρετήσει την νδ...
    3. ΑΝΕΛ, για να μην λενε οτι τους ξεχασαμε , κάπου εκεί μέσα , ανάμεσα απο τους δύο και πιό κοντά στο πρώτο γκρούπ
    ...
    Μ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή